24 / 05 / 2024

beyanname üzerinden indirilecek giderler

beyanname üzerinden indirilecek giderler

Gelir Vergisi Kanunu gereğince yıllık beyanname vermekle mükellef olan kimseler, bazı giderleri beyannameden düşürebiliyor. Peki, yıllık beyannamede indirilecek giderler nelerdir? İşte yıllık beyanname indirimleri..

Gayrimenkul sermaye iratlarında indirim hakkı var mı?

Gelir Vergisi Kanunu’nun 89. maddesinde mükelleflere bazı harcamalarını beyanname üzerinden düşme hakkı tanınıyor. Peki gayrimenkul sermaye iratlarında indirim hakkı bulunuyor mu?

Kira gelirinin tespitinde indirilecek giderler 2018!

Kira gelir vergisi beyanname sürecinde mükellefler gider yöntemlerinden birini seçerek vergide indirim yapabiliyor. İşte kira gelirinin tespitinde indirilecek giderler 2018..

Kira gelirinden indirilecek giderler 2016!

İstisnadan yüksek geliri olan kimseler beyanname sürecinde kira gelirinden bazı giderleri indirebiliyor. Böylece kira gelirinden bazı giderlerin de indirilmesi durumunda, vergi ödemelerinden de muaf olunabiliyor. İşte kira gelirinden indirilecek giderler

Kira beyanname sistemine nasıl girilir?

Kira gelir vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. Bu beyannameler, vergi dairesinden verilebildiği gibi, internet üzerinden online bir şekilde de verilebiliyor. Peki, kira beyanname sistemine nasıl girilir?

Kira Beyanname Sistemi’nin kapsamı genişletiliyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 4 yıldır uygulanan "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi"nin kapsamının genişletildiğini belirtti. Ağbal ''1,5 milyon vatandaşımızı ilgilendiren Hazır Beyan Sistemi’ni uygulamaya Mart ayı itibarıyla başlıyoruz'' dedi.

Avrasya Tüneli defterini dolar üzerinden tutabilecek!

Bakanlar Kurulu, Avrasya Tüneli'ni inşa eden şirketin defterlerini Türk Lirası dışında başka bir para birimiyle tutabilmesine izin verdi. Ancak şirket Maliye'ye TL üzerinden beyanname verecek.

Rayiç bedel üzerinden doğrudan satış yapılacak!

İnegöl Mal Müdürlüğü yeni kanun kapsamında arsa ve arazilere 4 Bin metrekareyi aşmamak kaydı ile talepte bulunan hissedarlara rayiç, bedel üzerinden doğrudan satış yapabilecek.

İnternet üzerinden tapu randevu nasıl alınır?

Tapu dairesinde taşınmaz tapu devir işlemleri için öncelikle randevu alınması gerekiyor. Tapu dairesindeki işlemler için Alo 181 hattından ya da internetten randevu alınabiliyor. Peki, internet üzerinden tapu randevu nasıl alınır?

Emlak gelir vergisinden indirilecek giderler!

Taşınmaz malların 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde, elde edilen kazançtan emlak gelir vergisinin ödenmesi gerekiyor. Vergide bazı indirimler yapılıyor. İşte emlak gelir vergisinden indirilecek giderler..

Tapu harcı rayiç bedeli üzerinden ödenir mi?

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinin tamamlanması için tapu harçlarının ödenmesi isteniyor. Tapu harcı hem alıcı hem de satıcı tarafından ayrı ayrı ödeniyor. Peki, tapu harcı rayiç bedeli üzerinden ödenir mi?

Maket üzerinden konut alımı doğru mu?

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Taylan, vatandaşları, maket üzerinden konut alırken dikkatli olmaları yönünde uyardı. Taylan, maket üzerinden konut almanın doğru olmadığını belirtti.

Maket üzerinden konut alınmamalı!

TÜRKİYE Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkanı Ali Tavlan, vatandaşları, maket üzerinden konut alırken dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Maket üzerinden konut almayın!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkanı Ali Tavlan, vatandaşları uyardı. Tavlan, son günlerde kötü niyetli kişilerin maket üzerinden hayali konut sattıklarını ve birçok kişinin mağduriyet yaşadığını söyledi.

beyanname üzerinden indirilecek giderler Haberi

beyanname üzerinden indirilecek giderler

Yıllık beyannamede indirilecek giderler!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince yıllık beyanname vermekle mükellef olan kimseler, bazı giderleri beyannameden düşürebiliyor. 


Gelir vergisi matrahının tespitinde gelir vergisi beyannamesinde bildirilecek gelirlerden aşağıda belirtilen indirimlerin yapılabilmesi için yıllık beyanname ile bildirilecek bir gelirin bulunması ve yapılacak indirimlerin ilgili mevzuatta belirtilen şartları taşıması gerekiyor. 


Yıllık beyannamede indirilecek giderler şu şekilde;

1- Hayat/Şahıs sigorta şirketlerine ödenen primler,

2- Eğitim ve sağlık harcamaları,

3- Bağış ve yardımlar,

4- Sponsorluk harcamaları,

5- Doğal afetler ile ilgili ayni ve nakdi bağışlar,

6- Türkiye Kızılay Derneğine ve Türkiye Yeşilay Cemiyetine makbuz karşılığı 

yapılan nakdi bağış ve yardımlar,

7- Bireysel Katılım Yatırımcısı İndirimi (6327 sayılı Kanunla Gelir Vergisi 

Kanununa eklenen Geçici 82. maddeye göre yapılacak indirim)

8- Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Hakkında Kanuna göre kurulan 

Ajans ile EXPO 2016 Antalya Ajansına yapılan her...