28 / 07 / 2024

Beyazevler Mahallesi DSİ sulama kanalı

Beyazevler Mahallesi DSİ sulama kanalı

Adana'nın Çukurova ilçesindeki Beyazevler Mahallesi'nden geçen DSİ'ye ait sulama kanalının üzerine bazı işletmeler tarafından yapılan işgallerin hepsinin yıkılacağı bildirildi.

Yüreğir Kışla mahallesi DSİ TOKİ'ye semt pazarı yapılıyor!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan semt pazarının özellikle konutlarda ikamet eden memurlar için çok büyük bir kolaylık olacağını söyledi. Kışla Mahallesi DSİ TOKİ Konutları'na yapmayı planladığı semt pazarı çalışmaları hızlandı.

DS Proje Taahhüt Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

DS Proje Taahhüt Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Osman Bahadır Bozkurt, Serpil Bozkurt, Serkan Erdem, Deniz Çınar ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 14 Nisan'da Sultangazi, Cebeci Mahallesi'nde kuruldu.

Çukurova Beyazevler Mahallesi'ne 4 yeni yatırım müjdesi!

Çukurova ilçesi Beyazevler Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Soner Çetin, mahalleye semt kreşi, kadın sohbet evi, kadın ve erkek emekliler için emekli evi ve yeni muhtarlık binası yapılacağını müjdeledi.

Adana Çukurova'daki DSİ'ye ait sulama kanalı yıkılacak mı?

Adana'nın Çukurova ilçesindeki Beyazevler Mahallesi'nden geçen DSİ'ye ait sulama kanalının üzerine bazı işletmeler tarafından yapılan işgallerin hepsinin yıkılacağı bildirildi.

Beyazevler Yalçın Parkı yeşil alana dönüştürüldü!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün gündeme aldığı, Adana Beyazevler Mahallesi'ndeki Yalçın Parkı, Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla yeşil alana dönüştürüldü. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'ndan konuyla ilgili açıklama geldi.

Adana Yalçın Parkı’na konut yapılamayacak!

Beyazevler Mahallesi’ndeki Yalçın Parkı, Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla yeşil alana dönüştürüldü. Yalçın Parkı’nda konut ya da farklı amaçlarla inşaat yapılması Adana Büyükşehir Belediyesi kararıyla olanaksız hale getirildi.

DS Peyzaj Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

DS Peyzaj Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi, Selin Etkinöz Tunçer, Sevim Aslan, Deniz Aslan tarafından 20 bin TL'lik sermaye ile 29 Nisan'da Beyoğlu, Kuloğlu Mahallesi'nde kuruldu.

DS Otelcilik Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

DS Otelcilik Turizm Anonim Şirketi 500 bin liralık sermaye ile Bağlar Mahallesi Mimarsinan Caddesi adresinde 10 Eylül 2013 tarihinde Oktay Dayan ve Orkun Tekin tarafından kuruldu.

TOKİ Aksaray Zafer Mahallesi Konutları'nda başvuru için son 12 gün!

Kura çekilişinin 6 Ağustos'da gerçekleşeceği TOKİ Aksaray Merkez Zafer Mahallesi 7. Etap Alt Gelir Grubu Konut Projesi kapsamında başvurular 24 Haziran'da başlayacak...

TOKİ Bursa Akhisar Mahallesi'nde başvuru için son 6 gün!

430 adet konutun satışa sunulduğu TOKİ Bursa İnegöl Akhisar Mahallesi projesinde satışlar kura yöntemiyle gerçekleşiyor...

TOKİ Aksaray Zafer Mahallesi Evleri'nde başvuru 24 Haziran'da!

Başvuruların 24 Haziran tarihinde başlayacağı TOKİ Aksaray Zafer Mahallesi 7.etap projesinde 652 adet daire satışa sunuluyor...

TOKİ Bursa İnegöl Akhisar Mahallesi'nde başvuru için son 11 gün!

Bursa İnegöl Akhisar Mahallesi'nde hayata geçirilen TOKİ Bursa İnegöl Akhisar Mahallesi Alt Gelir Grubu projesi kapsamında satışa sunulan 764 daire için başvurular 17 Haziran'da başlıyor...

TOKİ Bursa İnegöl Akhisar Mahallesi'nde kura çekilişi 20 Temmuz'da!

TOKİ Bursa İnegöl Akhisar Mahallesi Toplu Konut Uygulamaları kapsamında yer alan 430 adet konut için kuralar 20 Temmuz'da çekiliyor...

Beyazevler Mahallesi DSİ sulama kanalı Haberi

Beyazevler Mahallesi DSİ sulama kanalı

Adana Valisi Mustafa Büyük, kent merkezinden geçen DSİ'ye ait sulama kanallarının üzerine yapılan işgallerin ortadan kaldırılması için düğmeye bastı. Beyazevler Mahallesi'nden geçen TS1 ana kanalının üzerindeki 11 işletmenin gerçekleştirdiği işgal için mahkeme tarafından yıkım kararı verildi. 2 işletme yıkım kararını temyiz ederek Yargıtay'a gitti. DSİ, yıkımlar için Yargıtay kararını beklerken, Vali Büyük, mahkeme kararı kesinleşen işgallerin yıkımı için talimat verdi. 


ÇUKUROVA'NIN CAN DAMARI 

Adana'da 1969-1974 yılları arasında yapılan DSİ'ye ait sulama kanalları, 1 milyon 750 bin dönüm alanın sulanmasını sağlayarak Çukurova tarımının can damarı konumunda. Kent estetiğinin de önemli bir parçası haline gelen sulama kanallarının Beyazevler Mahallesi'ndeki bölümü, işletmeler için artı değer yarattı. Kanalın kenarına kurulan işletmelere serin olması nedeniyle rağbet gösterilirken, işletme sahipleri, bu ilgiyi daha da artırmak için kanalın...