16 / 05 / 2024

Beyazıt Meydanında bulunan havuz ne zaman kaldırıldı

Beyazıt Meydanında bulunan havuz ne zaman kaldırıldı

Vali Muhittin Üstündağ zamanında tamamlanan Beyazıt Meydanı'nın tarihi havuzunu, 1957 yılında yıkma kararı almışlar. Meydanı yol seviyesine getirmek ve meydanı genişletmek için yıkılacakmış. 1957 yılının eylül ayında havuzun yıkımına başlanmış.

1957 yılında Saraçhane ve Beyazıt'taki binaların yıkımına başlanmış!

1957 yılında Saraçhane ile Beyazıt arasındaki bina ve dükkanlar yıkılmaya başlanmış.

Şanlıurfa Kızılay Meydanı’nda eski yapılar yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki sıkışıklığı gidermek için Kızılay Meydanı'nda bulunan eski yapıları yıkıyor.

Kartepe Kent Meydanı’nda inşaat çalışmaları tamamlanıyor!

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Kent Meydanı’nda devam eden çalışmaları inceleyerek, meydan çevresinde bulunan hemşehrileriyle de istişareler gerçekleştirdi.

İstanbul Üniversitesi'nin merkez kütüphanesi yenileniyor!

İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ), Beyazıt Meydanı'nda yer alan eski Merkez Kütüphanesi'nin olduğu alanda inşa etmek için açtığı ihale sonuçlandı. Yaklaşık 47 milyon TL'ye ihale edilen yeni “İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphane ve Gençlik Merkezi” bu yıl içerisinde tamamlanacak.

Beyazıt Meydanı, Turgut Cansever'in ödüllü projesi temel alınarak düzenlenecek!

İstanbul'un simge meydanlarından Beyazıt, Türkiye'nin yetiştirdiği önemli mimarlardan Turgut Cansever'in 1960 yıllarında düzenlenen yarışmada kendisine birincilik getiren proje temel alınarak düzenlenecek.

Yeni Ulus Meydanı'nda sondaj çalışmaları başladı!

Ankaralıların ilk defa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’dan duyduğu ve öncelikli projeler arasında bulunan “Yeni Ulus Meydanı Projesi” için sondaj çalışmaları başladı.

Beyazıt Öztürk Bebek'ten villa aldı!

Ayazağaza'da orman içindeki bir siteden 2.5 milyon liraya aldığı iki daireyi birleştiren Beyazıt Öztürk, aradığı huzuru yeni yuvasında da bulamadı ve eski semti Bebek'e geri döndü.

Beyazıt ve Çemberlitaş meydanları yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarihi Yarımada'nın önemli noktaları arasında yer alan Beyazıt ve Çemberlitaş meydanları ile buralara erişim sağlayan caddelerin yeniden düzenlemesini gerçekleştiriyor.

Tabanlıoğlu Mimarlık Beyazıt Devlet Kütüphanesi Renevasyonu ödül aldı!

Tabanlıoğlu Mimarlık’ın imza attığı Beyazıt Devlet Kütüphanesi Renovasyonu ödül aldı.Tabanlıoğlu projesi, LEAF Awards 2017’de de yarışma jürisi tarafından Yılın Yenileme Çalışmas dalında birinci seçildi.

Beyazıt Kütüphanesi Yenileme Projesi 40 çağdaş yapı arasında!

Tabanlıoğlu Mimarlık, Mies Van Der Rohe Ödülü 2017'de yüzlerce projeyi geride bıraktı. Tabanlıoğlu, Beyazıt Kütüphanesi Yenileme Projesi ile 40 çağdaş yapı arasında gösterildi.

Sivas Kent Meydanı'ndaki caddeler yenilendi!

SİVAS Belediyesi tarihi Kent Meydanı'nda bulunan Osmanpaşa Caddesi ve Şifaiye Sokak'ı yeniden dizayn ederek hizmete açtı.

Esenboğa Yıldırım Beyazıt Cami açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda inşa edilen ve ibadete açılan camiye "Yıldırım Beyazıt'ın adını verdiklerini bildirdi.

Taksim Meydanı'nda çalışmalar ne durumda?

İstanbul'u ziyaret eden tüm turistlerin mutlaka uğradığı, kentin kalbi olarak nitelenen Taksim Meydanı'nda çalışmalar 3 yıldır bitmiyor. Meydanda gün boyu iş makineleri çalışıyor.

Beyazıt Meydanında bulunan havuz ne zaman kaldırıldı Haberi

Beyazıt Meydanında bulunan havuz ne zaman kaldırıldı



Beyazıt Meydanı'ndaki havuz kaldırılacak


 Saraçhanebaşı'ndaki binaların yıkılmasına başlanmıştır. Bu yerin yıkım işi bittikten sonra, Saraçhane ile Şehzadebaşı arasına geçilecektir.


  ŞEHZADEBAŞI CAMİ: Bu caminin dışı duvarları beş metre geriye alınacak ve yolu tıkayan ağaç kesilecektir.

  YOLUN İKİ YANI: Yolun her iki yanındaki sinema ve dükkanlar yıkılacak, Vezneciler - Şehzadebaşı arasında 40 metrelik bir bulvar açılacaktır. 

  BEYAZIT MEYDANI: Beyazıt Meydanı'nın yeniden tanzimi, yeni istimlaklarla genişletilmesi ve ortadaki havuzun kaldırılması kararlaştırılmıştır.


Akşam Gazetesi 31 Mayıs 1957





Beyazıt havuzu YIKTIRILIYOR.


Vali Ali Haydar tarafından inşa...