27 / 04 / 2024

Beyazıt Paşa Medresesinde sona gelindi

Beyazıt Paşa Medresesinde sona gelindi

Bursa’da yer üstünde el atmadık tarihi eser bırakmayan Büyükşehir Belediyesi’nin yer altından gün yüzüne çıkardığı eserlerin başında gelen 600 yıllık Beyazıt Paşa Medresesi’nin restorasyonunda sona gelindi.

Tüylüoğlu Paşa İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tüylüoğlu Paşa İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Paşa Tüylüoğlu, Kemal Tüylüoğlu, Yıldırım Tüylüoğlu, Yüksel Tüylüoğlu ortaklığında kuruldu.

Çorum Hasan Paşa Halk Kütüphanesi arazisi imar değişikliğine onay!

Çorum'da inşa edilen Hasan Paşa Halk Kütüphanesi’nin kapasitesinin genişletilip çağın şartlarına uygun olarak yeniden yapılması için imar planı değişti.

Tarihi Çorlulu Ali Paşa Medresesi kafe oldu!

300 yıl önce inşa edilen Beyazıt’taki tarihi Çorlulu Ali Paşa Medresesi, zamanla nargile kafeye dönüştürüldü.

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları dava açtı: Güzelhisar Kalesi bizim!

Üçüncüzade Ömer Paşa’nın torunları, Trabzon'da 13’üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kalesi’nin de yer aldığı yaklaşık bin 300 dönümlük arazinin kendilerine ait olduğunu iddia ederek dava açtı.

Aksaray Piri Mehmet Paşa Çarşısı'nda sona gelindi!

Aksaray’da çok uzun yıllar boyunca şehirler arası otobüs terminali olarak hizmet veren eski terminal binası Piri Mehmet Paşa Çarşısı'na dönüştü.

Irma kasırgası, Miami'den ev alan beyaz Türkleri vurdu!

Milyonları karanlığa gömen Irma kasırgası, Miami'den ev alan beyaz Türkleri vurdu. Miami'de yaşayan İlker İnanoğlu ile Florida'da yaşayan Ceyda Ateş Instagram hesaplarından dehşet dolu anları paylaştı..

Konya'daki Rüstem Paşa Kervansarayı restore ediliyor!

Konya genelindeki bütün tarihi eserlere sahip çıkan Konya Büyükşehir Belediyesi, Ereğli'de yer alan Rüstem Paşa Kervansarayı'nı restore ediyor.

Beyazıt Öztürk, Ayazağa’da 2.5 milyon TL'ye ev aldı!

Ünlü şovmen Beyazıt Öztürk, Ayazağa’da ormanla çevrili bir alan içinde yer alan projeden 2.5 milyon TL’ye ev aldı.

Yıldırım 152 Evler ve Beyazıt mahalleleri dönüşüyor!

Yıldırım'ın 152 Evler ve Beyazıt mahallelerinde hayata geçilecek olan kentsel dönüşüm projeleriyle bölgeye depreme dayanıklı yapılar inşa edilecek.

Bursa Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu’nun temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, yerinde yenilenecek olan Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Selahattin Beyazıt'ın yalısı Turgut Yılmaz'a 80.9 milyon TL'ye satıldı!

Galatasaray Kulübü eski başkanı ünlü işadamı Selahattin Beyazıt’ın yalısı “Prenses İkbal Monheim”, icradan eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın kardeşi ünlü işadamı Turgut Yılmaz’a satıldı. Turgut Yılmaz, yalıya 80 milyon 873 bin lira ödedi.

Beyazıt Kütüphanesi Yenileme Projesi 40 çağdaş yapı arasında!

Tabanlıoğlu Mimarlık, Mies Van Der Rohe Ödülü 2017'de yüzlerce projeyi geride bıraktı. Tabanlıoğlu, Beyazıt Kütüphanesi Yenileme Projesi ile 40 çağdaş yapı arasında gösterildi.

İzmit Sırrıpaşa'da cephe iyileştirme çalışmaları başladı!

İzmit Belediyesi tarafından Sırrıpaşa Caddesi’nde yürütülen cephe iyileştirme ve üst yapı çalışmalarında çalışmalar devam ediyor.

Beyazıt Paşa Medresesinde sona gelindi Haberi

Beyazıt Paşa Medresesinde sona gelindi



Bursa’da yer üstünde el atmadık tarihi eser bırakmayan Büyükşehir Belediyesi’nin yer altından gün yüzüne çıkardığı eserlerin başında gelen 600 yıllık Beyazıt Paşa Medresesi’nin restorasyonunda sona gelindi.


Bursa’nın turizmden hak ettiği payı alması için Cumhuriyet dönemi sivil mimarlık örneği yapılardan Osmanlı eserlerine, 2300 yıllık Bitinya surlarından 8500 yıllık Arkeopark’a kadar her alanda restorasyon çalışmalarını başarıyla sonuçlandıran Büyükşehir Belediyesi’nin Yeşil’in Şible semtinde, üzerinde 6 bina bulunan Beyazıt Paşa Medresesi’nin yeniden ihyası için başlatılan çalışmaları hızla sürüyor. Binaların kamulaştırılıp yıkılmasının ardından yapılan restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarıyla 600 metrekare alana sahip 6 asırlık külliye tamamen gün yüzüne çıktı. Çelebi Mehmet dönemi eserlerinden biri olan tarihi medrese, kemerleri ve duvar işçilikleriyle ilk günkü orijinal halini almaya başladı.

Beyazıt Paşa Medresesi’nde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen...