29 / 04 / 2024

beykoz askeri lojmanları yıkımı

beykoz askeri lojmanları yıkımı

İstanbul Beykoz, Çatalca, Çekmeköy (Sarıgazi), Hadımköy, Tuzla, Şile, Üsküdar (Koşuyolu) İlçelerindeki Milli Savunma Bakanlığı’na ait toplam 48 adet binanın yıkım ihalesini Akkaya İnşaat aldı...

Beşiktaş’taki askeri lojmanların planları değiştirildi: AVM ve rezidans mı yapılacak?

Jandarma Genel Komutanlığı’nın TOKİ’ye devrettiği Beşiktaş Ortaköy’deki askeri lojmanların olduğu yaklaşık 20 dönümlük arazinin imar planları Emlak Konut GYO tarafından değiştirildi. Arazide, AVM, otel ve rezidans inşa edilebilecek. 

Sakarya'da 48 derslikli İmam-Hatip Lisesi için ilk beton döküldü!

Adapazarı Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve askeri lojmanların olduğu alanda yapılacak 48 derslikli İmam-Hatip Lisesi projesi için ilk beton döküldü.

Sakarya'da 48 derslikli okul için kazı ve dolgu çalışmaları başladı!

Yıkımı yapılan Adapazarı Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve askeri lojmanların bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan  48 derslikli okul projesinde kazı ve dolgu çalışmaları başladı.

Zeytinburnu'nda millet bahçesi için askeri lojmanların yıkımına başlandı!

Zeytinburnu'nda 55 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan millet bahçesi yerinde bulunan askeri lojmanların yıkımları başlandı.

Zeytinburnu Millet Bahçesi için yıkımlar başlıyor! 

Zeytinburnu’nun tam merkezinde yapılması planlanan 55 bin metrekarelik millet bahçesi için askeri lojmanların yıkım çalışmaları başladı...

Zeytinburnu'nda yıkılacak askeri lojmanlardaki ağaçlar, millet bahçesinde korunacak!  

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, "Zeytinburnu Askeri Lojmanlarında yer alan ağaçların tamamını koruyacağız. Çünkü buradaki ağaçların hepsi millet bahçesi için vazgeçilmez unsurlardır'' dedi.

Sakarya'ya 24 derslikli 2 yeni okul inşa edilecek!

Adapazarı Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve askeri lojmanların bulunduğu alana hayata geçirilecek 24 derslikli 2 yeni okul için temel atma işlemleri en kıza zamanda başlayacak.

Zeytinburnu askeri lojmanlarının tahliyesinde sona gelindi!

Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’nde bulunan askeri lojmanların tahliyesi tamamlanmak üzere. Yerine inşa edilecek olan Zeytinburnu Millet Bahçesi sahip olduğu 94 bin metrekarelik yüz ölçümüyle İstanbul’un en özgün yeşil alanları arasında yer alacak. 

Şile'deki askeri alan imara açıldı mı?

İstanbul Şile’de eski askeri lojmanların yer aldığı iki ayrı parselden oluşan toplam 30 dönümlük askeri alanın imara açıldığı iddia edildi.

Zeytinburnu Millet Bahçesi işte böyle olacak!

Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’ndeki Askeri lojmanların yerine yapılacak Millet Bahçesi'nin detayları belli oldu. Dev proje işte böyle olacak...

Çekmeköy'deki 20 dönümlük askeri alana okul yapılacak!

Çekmeköy'de daha önce Sarıgazi Askeri lojmanlarının yer aldığı hazine arazisine özel okul yapılacak.

Zeytinburnu askeri lojmanlarının yerine Millet Bahçesi geliyor!

TOKİ ile Zeytinburnu Belediyesi'nin ortaklığında hayata geçirilecek Millet Bahçesi, bölgede yer alan askeri lojmanların Başakşehir'de inşa edilen yeni konutlara taşınması sonrasında başlayacak. 

Beykoz'daki tarihi kışla binası Bezmialem Üniversitesi'ne devredildi!

Osmanlı Devleti döneminde askeri amaçlı fabrika olarak Beykoz'da oluşturulan ve 3 büyük savaş gören tarihi kışla için karar verildi. 

beykoz askeri lojmanları yıkımı Haberi

beykoz askeri lojmanları yıkımı



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ihale talimatı verilmiş bulunan ve  6306 sayılı Kanun kapsamında yıkımı istenen İstanbul Beykoz, Çatalca, Çekmeköy (Sarıgazi), Hadımköy, Tuzla, Şile, Üsküdar (Koşuyolu) İlçelerindeki Milli Savunma Bakanlığı’na ait toplam 48 adet binanın yıkım ihalesini Akkaya İnşaat Taahhüt Turizm San. ve Tic. Ltd. Şti. aldı.  Akkaya İnşaat çalışmalara 3 Nisan 2015 tarihinde başladı. Çekmeköy Sarıgazi Askeri Lojmanlarının yıkımı 2013 yılında...