14 / 05 / 2024

beykoz belediyesi atık getirme merkezleri nerede

beykoz belediyesi atık getirme merkezleri nerede

Beykoz Belediyesi, ilçe geneline yerleştirilmeye başlanan Atık Getirme Merkezleri ile geri dönüşümde önemli bir adım daha attı. Yeni Atık Merkezleri’yle birlikte daha çevreci ve doğayla barışık bir atık yönetiminin sağlanması hedefleniyor.

Beytaş Beykoz Belediyesi Halk Paz. İşlt.Ve Tic.Anonim Şirketi Beykoz Katı Atık Toplama Ayırma Şubesi açıldı!

Beytaş Beykoz Belediyesi Halk Paz. İşlt.Ve Tic.Anonim Şirketi Beykoz Katı Atık Toplama Ayırma Şubesi bugün 24 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

Beykoz Baklacı Külliyesi'nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Beykoz Belediyesi, Baklacı Külliyesi'nin temelini attı.

Beykoz Belediyesi'nden Selim’e yeni hizmet binası!

Beykoz Belediyesi’nin kardeş şehri olan Kars’ın Selim ilçesinde inşa ettiği Selim Belediyesi Hizmet Binası ve Yücel Çelikbilek Kültür Merkezi açıldı.

Mersin'e katı atık transfer istasyonu!

Yatırımlarına son sürat devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin en gözde ilçelerinden olan Erdemli’de Katı Atık Transfer İstasyonu hayata geçiriyor.

Gaziantep Katı Atık Transfer İstasyonu tamamlandı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin İslahiye ilçesi Fevzipaşa Mahallesi’nde hayata geçirdiği Katı Atık Transfer İstasyonu’nun açılışı yapıldı

Siverek Atık Su Arıtma Tesisi tamamlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve kendi elektriğini üretecek olan Siverek Atık Su Arıtma Tesisi tamamlandı

Ceylanpınar Katı Atık transfer İstasyonu tamamlandı!

“Temiz bir çevre” sloganıyla çalışmalarını yürüten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ceylanpınar ilçesinde hayata geçirdiği Katı Atık transfer İstasyonunu açıyor.

Manisa Katı Atık Bertaraf Tesisi'nde sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve şehrin yıllardır kanayan yarası haline gelen çöp sorununa son verecek olarak Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı’nda membran çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte sona gelindi.

Erzurum Katı Atık Depolama Tesisi’nin 2. etabı tamamlandı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nin ikinci etabını da tamamladı. Yapılan bu yatırımla şehrin 12 yıllık katı atık depolama sorunu çözüldü.

Uzunburun Katı Atık Tesisi'nde sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve şehrin yıllardır kanayan yarası haline gelen çöp sorununa son verecek olarak Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı’nda sona gelindi.

Antalya Belek'te de atık su arıtma terfi merkezi yapılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ilçelere yatırımlarını sürdürüyor. Turizm kenti Antalya’nın Belek Kadriye bölgesinde atık su arıtma tesisi terfi merkezi inşaatının yapımı hızla sürüyor.

Beykoz Belediyesi Aralık ayı toplantıları başladı!

Beykoz Belediyesi Meclisi Aralık ayı toplantısının ilk birleşimi, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in başkanlığında gerçekleşti.

Beykoz Belediyesi'nden Hilvan’a Kadın Kültür Evi!

Beykoz Belediyesi tarafından kardeş kent protokolü kapsamında Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde yapımı tamamlanan Çok Amaçlı Kadın Kültür Evi'nin açılışı gerçekleştirildi.

beykoz belediyesi atık getirme merkezleri nerede Haberi

beykoz belediyesi atık getirme merkezleri nerede


Atık Getirme Merkezleri; kısaca tanımlamak gerekirse atığı oluşturanlar tarafından kaynağında ayrı toplanan atıkların geri kazanıma veya bertaraf edilmesi amacıyla bırakıldığı merkezleri ifade ediyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayınladığı Katı Atıkların Toplanmasına İlişkin Tebliğ Taslağı’na göre Entegre katı atık yönetim sisteminde üretilen atık miktarının azaltılması, kaynağında ayrı toplanması, geri kazanımı, geri dönüşümü ve bertaraf edilmesi esas alınıyor. Belediyelerin öncelikle ikili toplama sistemine geçiş yaparak ve biriktirme ekipmanlarını temin ederek atık getirme merkezleri ve toplama ayırma tesislerini kurması da tavsiye edilenler arasında.


Avrupa standartlarında sistem


Beykoz Belediyesi, belirlenen standartlar doğrultusunda Yön Temizlik firmasının deneyimleriyle yola çıkarak projeyi hayata geçirdi.


Avrupa’da uygulanan bu sistem ile kişiler atıklarını belli noktalara getirip bırakıyor, bu sayede kaynağında kirlenmemiş atıklar elde ederek %100’e yakın bir geri dönüşüm sağlanıyor.


Projenin temel hedefinin,...