02 / 05 / 2024

Beykoz belediyesi yıkım açıklaması

Beykoz belediyesi yıkım açıklaması

Beykoz Belediyesi son dönemlerde ‘yıkım’ tartışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Beykoz'da imar çözüm yoluna girildiği ifade edildi.

Kadıköy Belediyesi tebligat olmadan yıkım yaptı!

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde yer alan S.M. ve ağabeyi H.A.A.'ya ait dükkan için Kadıköy Belediyesi'nde yıkım kararı çıktı. İddialara göre; belediye tebligat göndermeden yıkım gerçekleştirdi. 

Kırıkkale Belediyesi, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi!

Kırıkkale Belediyesi, kent genelinde çevre halkı için tehlike arz eden ve görüntü kirliliğine neden olan yapıları ortadan kaldırıyor. Belediye ekipleri ilde, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Ümraniye'de yıkım gerginliği!

İstanbul'un Ümraniye Belediyesi yıkım yapılacak mahallelerde bazı dükkanların boşaltılması için tahliye kararı gönderdi. Mahallede faaliyet gösteren esnaf ise bu karara tepki gösterdi. 

Bağcılar Belediyesi'nden yıkım yapılacak bina için asbest raporu talebi! 

İstanbul Bağcılar Belediyesi, ilçede yıkım yapılacak binalar için "Asbest yoktur" raporu talep etti . 

Körfez Belediyesi'nden iş yerlerine yıkım kararı!

Kocaeli Körfez Yarımca Mimar Sinan Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde bulunan kira sözleşmeleri yenilenmeyen 3 iş yeri için yıkım kararı verildi.

Kartal Belediyesi, metruk binaların yıkımına devam ediyor!

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in talimatı ile Kartal’da tehlike yaratan terk edilmiş binalar ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı raporu bulunan binaların yıkım işlemleri sürüyor...  

Şanlıurfa'daki eski hizmet binasının yıkımında sona gelindi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Bulvarı üzerindeki Eski Ek Hizmet Binasının yıkımında sona geldi.

İzmit Belediyesi'nden yıkım açıklaması!

İzmit'teki binanın yıkım süreci ile ilgili açıklama yapan İzmit Belediyesi, basında yer aldığı gibi yıkım araçlarının İzmit Belediyesi tarafından gönderilmediğini, aksine vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için yıkımın İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulduğunu açıkladı.

Esenler Otogarı'nda yıkım başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin devraldığı 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda (Esenler Otogarı) yıkım ve temizlik çalışmalarına başlandı. Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul Otogarı'nda dönüşümü başlattık'' dedi.

Beykoz'da yıkım tartışması!

Tekrarlanan İBB Seçimlerinin arifesinde Beykoz’da başlayan kaçak yapı yıkımlarıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

Beykoz Çavuşbaşı’nda yıkım tedirginliği!

Beykoz Elmalı Mahallesi’nde seçimden 3 gün önce yapılan yıkımın tartışmaları devam ederken Beykoz Belediyesi Zabıta ekipleri yıkım yapmak üzere Çavuşbaşı Düzkestane Köyü’ne doğru yola çıktı.

İzmit'teki kaçak yapılara yıkım ve para cezası!

İzmit Belediyesi kaçak yapılara izin vermiyor. İzmit Belediyesi Encümen toplantısında verilen karar kapsamında kaçak yapılara ağır para cezaları ve yıkım kararları verildi.

Rıza Sarraf’ın Kanlıca’daki yalısında yıkım ertelendi!

Şarkıcı Ebru Gündeş ve Rıza Sarraf’a ait Beykoz Kanlıca’daki kaçak yalılar hakkındaki yıkım kararının mahkeme tarafından durdurulduğu idda edildi. Yalıda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı tadilat yapıldığı iddiasıyla açılan dava ise sürüyor.

Beykoz belediyesi yıkım açıklaması Haberi

Beykoz belediyesi yıkım açıklaması

Beykoz’da başlayan kaçak yapı yıkımlarıyla ilgili Beykoz Belediyesi açıklama yayınladı. Beykoz Güncel Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Belediye tarafından yapılan açıklama kapsamında bazı çıkar gruplarının seçimi fırsat bilerek kamu arazilerine kaçak yapılar inşa ettiği ve gereğinin yapıldığı kaydedildi.

Beykoz Belediyesi Zabıta ekipleri, Elmalı, Çavuşbaşı ve Örnekköy mahallelerinde tespit ettikleri kaçak yapıları yıktı. Kamuoyunda çıkan haberlere göre; Beykoz Belediyesi tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Beykoz’da İmar Çözüm Yoluna Giriyor

''Beykoz’un imar ve mülkiyet meselesi yarım asrı geçen bir maziye sahip. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, İBB Başkanlığı döneminden beri çözmek için gayret gösterdiği ve öncülük ettiği bu konu belli aşamalarla çözüm yoluna girdi.

1) 2014’te 2B için büyük bir adım atıldı. Tapusu olmayan hemşehrilerimizin büyük kısmı tapularına kavuştu.

2) 2019 yılında yine Cumhurbaşkanımızın talimatıyla...