08 / 05 / 2024

beykoz korusu bina tahsisi

beykoz korusu bina tahsisi

TBMM Başkanlığı, İstanbul'un Anadolu yakasında misafirhane ihtiyacını karşılamak gayesiyle, Beykoz Korusu içerisindeki binaların kullanılmak üzere TBMM bünyesine katılacağı belirtildi.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Hidiv Korusu Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Hidiv Korusu Şubesi bugün Beykoz'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Beykoz Korusu Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Beykoz Korusu Şubesi Beykoz'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından kuruldu.

Hüseyin Avni Paşa Korusu'na kaçak inşaat mı yapılıyor?

İşadamı Mehmet Cengiz’in aldığı Hüseyin Avni Paşa Korusu’nda sular durulmuyor. Koruda tek katlı bir müştemilatın yerine ev gibi üç katlı bir bina yapıldığı iddia edildi.

Kanlıca'da 5.7 milyon TL'ye icradan satılık bina ve arsası!

Beykoz İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Kanlıca Mahallesi 133 Ada, 11 Parselde yer alan kargir bina ve arsasını 5 milyon 750 bin TL'ye icradan satıyor...

Beykoz'da Yeşilçam filmlerinin çekildiği bina yandı!

Beykoz’da metruk bina henüz bilinmeyen bir sebeple yandı. Yanan binada pek çok dizi ve film çekildiği belirtildi.

TBMM Başkanlığı'ndan Beykoz Korusu açıklaması!

TBMM Başkanlığı, İstanbul'un Anadolu yakasında misafirhane ihtiyacını karşılamak gayesiyle, Beykoz Korusu içerisindeki binaların kullanılmak üzere TBMM bünyesine katılacağı belirtildi.

Boğaz'daki Abraham Paşa Çiftliği sosyal tesis oluyor!

Beykoz Korusu’ndaki Abraham Paşa Çiftliği, milletvekilleri için sosyal tesis oluyor. AK Parti’nin hazırladığı bir teklifte milletvekilleri ile eski vekillerin, kamuya ait tüm sosyal tesis ve imkânlardan yararlanmalarını öngörüyor..

Beykoz'da 3.3 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İstanbul İli Beykoz İlçesi Poyraz Köyü Dereiçi Mevkii'nde yer alan bahçeli kargir bina vasıflı gayrimenkul 3 milyon 300 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Beykoz Ziya Ünsel Ortaokulu'nun yenilenmesi İBB'ye takıldı!

Beykoz'da 80 yıldır eğitim veren Ziya Ünsel Ortaokulu'nun yenilenmesi İBB'ye takıldı. Büyükşehir Belediyesi, yıkımdan çıkacak molozların Beykoz Korusu'ndan taşınacak olması sebebiyle izin vermedi

Dap Yapı Beykoz ve Maslak projeleri 2017'de başlıyor!

Dap Yapı Validebağ Korusu'nun karşısında yer alan arsada hayata geçirdiği Dap Validebağ Konakları ön talep toplamaya devam ediyor. Firma Beykoz ve Maslak projelerine 2017'de başlayacak.

Üsküdar Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nün yerine bina mı yapılacak?

Ünlü işadamı Mehmet Cengiz, İstanbul Boğazı manzaralı Hüseyin Avni Paşa Korusu ve Köşkü’nü aldı. Satış işleminden sonra köşk yandı. Cengiz şimdi yanan tarihi köşkün yerine yeni bina yapmak için hazırlığa başladı…

1936 yılında Milli Eğitim, Beykoz Korusu'nu almak istiyor!

1936 yılında Milli Eğitim, Beykoz'da geniş bir arazi üzerine yayılmış olan Abraham Paşa veya Beykoz Korusu'nu almak istiyormuş. Aynı yıl Emlak Bankası'nın mülkiyetinde bulunan korunun değeri 30 bin liraymış.

1999 yılında Beykoz Kasrı müze olacakmış!

1999 yılında Milli Saraylar'a devredilen Beykoz Kasrı müze olacakmış. 1855 yılında Hidiv Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın temelini attığı, mimarlığını ise Balyan kardeşlerin yaptığı tarihi bina restore edildikten sonra müze olacakmış.

beykoz korusu bina tahsisi Haberi

beykoz korusu bina tahsisi

TBMM Başkanlığı, İstanbul'un Anadolu yakasında misafirhane ihtiyacını karşılamak gayesiyle, Beykoz Korusu içerisindeki binaların kullanılmak üzere TBMM bünyesine katılacağı, İstanbul İl Özel İdaresince restorasyon çalışmaları gerçekleştirilen binaların Vakıflar Genel Müdürlüğünce TBMM'ye kira sözleşmesi yoluyla tahsis edileceğini bildirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde çeşitli basın ve yayın organlarında yer alan TBMM'nin bazı faaliyetleri hakkında kamuoyunu yanlış yönlendirmeye matuf iddialar içeren haberler üzerine açıklama yapma zarureti doğduğu açıklandı.

Yapılan  açıklamada, "Geçmiş dönemler de dahil olmak üzere TBMM üyelerinin ve TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatının, İstanbul'un Anadolu yakasında misafirhane ihtiyacını karşılamak gayesiyle, Beykoz Korusu içerisindeki binalar, kullanılmak üzere TBMM bünyesine katılacaktır. İstanbul İl Özel İdaresince restorasyon çalışmaları yapılan binaların Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından...