02 / 05 / 2024

Beykoz Kundura sanat merkezi

Beykoz Kundura sanat merkezi

Beykoz Kundura'nın sanat merkezine dönüşme süreci devam ediyor. Lita Yapım Evi ve Tarih Vakfı’nın işbirliğiyle başlayan sözlü tarih projesi 2 yıldır sürüyor.

Tabiata göç eden ünlülerin tercihi Beykoz oldu!

Bir zamanlar İstanbul’un en merkezi semtlerinde oturan ünlüler, son dönemlerde tabiata doğru göç ediyor. Birçok sanatçı, geçmişte akıllarına bile getirmedikleri Anadolu yakasının uzak diyarı olarak bilinen Beykoz’da yaşıyor.

Beykoz’un tarihi yapıları otel olacak!

Beykoz Kundura Fabrikası'nın özelleştirme ihalesini kazanan şirket fabrika binalarını otele dönüştüreceğini açıkladı. 

Kavacık Kültür ve Sanat Merkezi 17 Şubat'ta açılıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Beykoz Belediyesi, Kavacık Kültür ve Sanat Merkezi'ni 17 Şubat'ta hizmete açıyor.

Riva Cam Sanat Merkezi hizmete açıldı!

Beykoz Camcılığını yeniden canlandıracak ve turizmle buluşturacak olan “Riva Cam Sanat Merkezi” hizmete açıldı.

Beykoz Kundura sanat merkezine dönüşüyor!

Beykoz Kundura'nın sanat merkezine dönüşme süreci devam ediyor. Lita Yapım Evi ve Tarih Vakfı’nın işbirliğiyle başlayan sözlü tarih projesi 2 yıldır sürüyor.

Beykoz Kundura Fabrikası arazisinin değeri ne kadar?

30 milyon dolara satılan İstanbul'da film seti olarak kullanılan Beykoz Kundura Fabrikası arazisinin değerinin 3 milyon dolar olduğu belirtildi.

2003 yılında Beykoz Kundura özelleştirilecekmiş!

2003 yılında Sümer Holding'in, Beykoz Kundura'nın özelleştirmesine yönelik pazarlık görüşmeleri yapılmış. Büyük bölümü deniz kenarında olmak üzere 182 dönüm arazisi olan işletmeye, 29 milyon 750 bin dolar teklifte bulunulmuş.

Riva’ya Cam Sanat Merkezi kuruluyor!

“Riva Cam Sanatı ile Buluşuyor” Projesi’yle kurulacak olan Cam Sanat Merkezi’yle ilgili genel kurula bilgi veren Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu merkezde eğitim, satış ve tanıtım çalışmaları yapılacağını söyledi.

Beykoz Deri Kundura’nın şirin sokakları yenileniyor!

Beykoz Deri Kundura’nın şirin sokakları yenileniyor. Beykoz’un şirin, mütevazı sokaklarına ev sahipliği yapan Yalıköy Mahallesi’nin Derikundura mevkisi hummalı bir çalışma ile yeni bir çehreye kavuşuyor.

Beykoz Belediyesi, İstanbul’un Fethi’nin 561. yılını konserle kutlayacak!

İstanbul’un Fethi’nin 561. yıl dönümünü Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenecek özel bir programla kutlanacak. Beykozlular fethin yıl dönümünü sanatçı Uğur Işılak konseri ve mehteran gösterisi ile karşılayacak.

Cam Sanat Merkezi Polonezköy’de açıldı!

“Beykoz Camcılığının Tarihi Mirasını Koruma Ve Turizme Kazandırma Projesi” kapsamında Polonezköy ’ de kurulan “Cam Sanat Merkezi” İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ nun katılımıyla açıldı...

Beykoz Cam Sanat Merkezi yarın açılıyor!

Beykoz’un camcılık geleneğini tekrar canlandırmak, turizm ve de ekonomiye kazandırmak amacıyla başlatılan projeyle Polonezköy ve de Cumhuriyetköy arasında yer alan bölge ‘ Cam Vadisi ’ne dönüşüyor.

Yasak dizisi için Beykoz Kundura Fabrikası’ndaki 10 dönümlük alana set kuruldu!

Yasak dizisi için Beykoz Kundura Fabrikası’ndaki 10 dönümlük alana setler kurulan dizi için, Karaköy limanı da yeniden inşa edildi. Ayrıca Nazım karakterinin şirket binası için 600 metrekarelik yapı kuruldu.

Beykoz Kundura sanat merkezi Haberi

Beykoz Kundura sanat merkezi

Lita Yapım Evi ve Tarih Vakfı’nın işbirliğiyle Beykoz'da hayata geçirilen restorasyon projesi devam ediyor. 2 yıldır süren proje kapsamında Beykoz Kundura'nın sanat merkezine dönüştürülüyor. 


Bu yıl ilk kez düzenlenecek Beykoz Kundura Restore Film Günleri’nde ise dünya sineması klasikleri restore edilmiş kopyalarıyla, arşivlerde saklı kalmış, yeniden keşfedilen filmler izleyiciler ile 5-13 Ağustos tarihleri arasında...