16 / 05 / 2024

Beykoz Mecidiye Kasrı

Beykoz Mecidiye Kasrı

Beykoz Mecidiye Kasrı, restore edilip müze olarak hizmete açıldı. TBMM Milli Saraylar'a bağlı müze düzenlenen törenle açıldı.

1952 yılında Beykoz Kasrı'nın Prevantoryum yapılmasına karar verilmiş!

1952 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından Beykoz Kasrı'nın Prevantoryum yapılmasına karar verilmiş.

Beykoz Mecidiye Kasrı hizmete açıldı!

Beykoz Mecidiye Kasrı, restore edilip müze olarak hizmete açıldı. TBMM Milli Saraylar'a bağlı müze düzenlenen törenle açıldı.

2006 yılında Beykoz Kasrı için Kadir Topbaş'a tam yetki!

2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Beykoz Kasrı'nın da içinde bulunduğu 200 dönümlük alanın Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi için Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a tam yetki vermiş.

1999 yılında Beykoz Kasrı restore edileceği günü bekliyormuş!

1999 yılında Sağlık Bakanlığı'ndan Milli Saraylar Dairesi'ne devredilen tarihi Beykoz Kasrı restore edileceği günü bekliyormuş. Bakımsızlıktan dökülme tehlikesiyle karşı karşıya olan tarihi yapı eski günlerine dönmeyi bekliyormuş.

1999 yılında Beykoz Kasrı müze olacakmış!

1999 yılında Milli Saraylar'a devredilen Beykoz Kasrı müze olacakmış. 1855 yılında Hidiv Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın temelini attığı, mimarlığını ise Balyan kardeşlerin yaptığı tarihi bina restore edildikten sonra müze olacakmış.

1938 yılında belediye Çubuklu'daki Hidiv Kasrı'nı 60 bin liraya satın almış!

Beykoz ilçesi Çubuklu sırtlarında yer alan Mısır'ın son Hidiv'i Abbas Hilmi Paşa tarafından 1907 yılında yaptırılan Hidiv Kasrı 1938 yılında belediye tarafından 60 bin küsur liraya alınmış.

Beykoz Hidiv Kasrı bakım ve onarım işi ihalesi 10 Aralık 'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beykoz Hidiv Kasrı bakım onarım ve restorasyon işi ihale edecek. İhale 10 Aralık 2013 tarihinde saat 10:30 'da Güngören 'de gerçekleştirilecek...

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi, Beykoz Kasrı'na taşınıyor!

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi, Beykoz Kasrı'na taşınıyor. TBMM Milli Saraylar Dairesi, Beykoz Kasrı'nın Başbakanlık'a tahsisine onay verdi. Başbakan Erdoğan, İstanbul'daki resmi temaslarını Anadolu yakasındaki Beykoz Kasrında da yürütecek...

TBMM, Başbakanlık ofisinin Beykoz Kasrı'na taşınmayacağını bildirdi!

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatından yapılan yazılı açıklamada, Beykoz Kasrı'nın Başbakanlığa tahsis edileceğine yönelik basında çıkan haberlerin asılsız olduğunu ve Beykoz Kasrının Başbakanlığa tahsis edilmesi söz konusu olmadığını belirtti..

Başbakanlık Ofisi'nin yeri Beykoz Kasrı'na taşınıyor!

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nin güvenlik gerekçesiyle Beykoz Kasrı'na taşınacağı öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde Beykoz Kasrı'nı ve Yıldız Sarayı'nı inceleyen Başbakan Erdoğan yüksek duvarlarla çevrili Beykoz Kasrını tercih etti..

Göksu Aqua Park projesi Beykoz'a nefes aldıracak!

Turizm ve eğitime ağırlık veren Beykoz Belediyesi'nin Aqua Park projesi ilçeye değer katacak. 2 yılda bitecek projede; havuzlar, restaurant, spa, solarium, bin 500 araçlık otopark yer alıyor

Beykoz'da 1.2 milyon TL'ye icradan satılık tripleks villa!

Beykoz İcra Müdürlüğü, İstanbul ili Beykoz ilçesi Paşamandıra köyü Değirmendere mevkiindeki tripleks villayı 1 milyon 200 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 03 Nisan 2012 Salı günü 15:00-15:15 saatleri arasında gerçekleştirilecek

Beykoz Konakları'nın acı günü: Mustafa Küçük vefat etti!

Beykoz Konakları Yöneticiliği, vefat eden Yeminli Mali Müşavirleri Mustafa Küçük için başsağlığı ilanı yayınladı

Beykoz Mecidiye Kasrı Haberi

Beykoz Mecidiye Kasrı

TBMM Milli Saraylar'a bağlı Beykoz Mecidiye Kasrı, dün düzenlenen törenle müze olarak ziyarete açıldı. Açılış programına Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile Milli Saraylar'dan çok sayıda yetkili ve davetliler katıldı. Törende konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, anıtların, abidelerin devletlerin, ülkelerin, milletlerin tapuları olduğunu ve bu eserlerin maliyeti ne olursa olsun yaşatılması gerektiğini söyledi. Tarihi varlıkların farklı kurumlara verilmesinin yanlış olduğunu ifade eden Kahraman, "Yanlış yapılmış. Okula verilmiş, hastaneye verilmiş, kimsesiz bırakılmış. Bunlar yanlış şeyler. Fransa'da mahalli idareler ve belediyelerin brüt gelirlerinin yüzde 20'si kültüre aittir. Bizde de aynı durum olmalı" dedi.


'KÖKLERİMİZ ÜÇ KITADA'

Kahraman, Paris'teki Versay Sarayı'nı örnek göstererek, eserin muhteşem...