19 / 05 / 2024

Beykoz Orhan Veli Kanık Parkı

Beykoz Orhan Veli Kanık Parkı

Türk Şiiri ’nin “ Garip Şairi ” Orhan Veli Kanık’ın 100. doğum yıl dönümü anısına Şair’in doğduğu Beykoz’ da şairlere ilham verecek bir park yapıldı.

Kadle İnşaat Taahhüt Enerji Gayrimenkul Reklam Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kadle İnşaat Taahhüt Enerji Gayrimenkul Reklam Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da Veli Genç tarafından kuruldu.

Orhan Veli Kanık’ın simit fırını ihaleye çıkıyor!

Türk Edebiyatı'nın değerli isimlerinden Orhan Veli Kanık’ın şiirlerine ilham olan simit fırınının yer aldığı tarihi bina, restorasyon karşılığı ihaleye çıkarılıyor...

Antalya Döşemealtı'nda 32 ayda 400 kilometrelik yol yapıldı!

Döşemealtı Belediyesi, Altınkale Mahallesi Orhan Veli Caddesi üzerinde bulunan 12 metre gidiş 12 metre geliş olmak üzere toplamda bin metre yeni yolun serme ve sıkıştırma işlemi tamamlandı.

Kadooğlu Otelcilik Turizm İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi Beykoz Şubesi açıldı!

Kadooğlu Otelcilik Turizm İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi Beykoz Şubesi, Veli Kadooğlu Şube Müdürlüğü'nde 50 bin TL sermaye ile 21 Haziran'da Beykoz, Acarlar Mahallesi'nde açıldı.

Çamlıca Yatırım ve Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Çamlıca Yatırım ve Gayrimenkul Anonim Şirketi, Mehmet Uçar Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 300 bin TL sermaye ile 8 Ocak'ta Beykoz, Kavacık Mahallesi, Orhan Veli Kanık Caddesi, Özkan Sokak Varışlı Plaza'da kuruldu.

Elmak Çap Yapı Mühendislik Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Çengelköy Şubesi açıldı!

Elmak Çap Yapı Mühendislik Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Çengelköy Şubesi 6 Mart 2015'te, 100 bin TL sermaye bedeli ile Üsküdar'da, Orhan Veli Uzunlu Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

CMC Turizm Yapı ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

CMC Turizm Yapı ve Danışmanlık Anonim Şirketi, Cemre Ceylan, Caner Ceylan tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 23 Ekim'de Beykoz, Kavacık, Orhan Veli Kanık Caddesi'nde kuruldu.

Türkiye'nin fındık ihracat rekortmeni Oltan Gıda, Ferrero'ya satıldı!

Oltan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Veli Oltan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye fındık ihracat rekortmeni olan Oltan Gıda'nın, Türk fındığının en büyük alıcısı olan İtalyan çikolata devi Ferrero'ya satıldığını belirtti...

Fındık ihracat rekortmeni Oltan Gıda, İtalyan Ferrero'ya satıldı!

Oltan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Veli Oltan: " Oltan Gıda'nın İtalyan Ferrero'ya satış işlemi kesinleşti ve de imzalar atılarak satış işlemi tamamlandı " dedi.

Oltan Gıda resmen Ferrero’nun!

Türkiye’nin gurur duyacağı bir anlaşmanın altına imza attıklarını söyleyen Oltan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Veli Oltan, “Şirketin tamamını İtalyanlara devrettik, firma ile anlaşmayı imzaladık” dedi.

Beykoz Orhan Veli Kanık Parkı açıldı!

Türk Şiiri ’nin “ Garip Şairi ” Orhan Veli Kanık’ın 100. doğum yıl dönümü anısına Şair’in doğduğu Beykoz’ da şairlere ilham verecek bir park yapıldı.

Cv Ofis Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Cv Ofis Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi, Volkan Vardar, Ceyhun Yalçın tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 7 Nisan'da Beykoz, Kavacık, Orhan Veli Kanık Caddesi'nde kuruldu.

Beykoz Soğuksu Spor Kulübü Parkı hizmete hazır!

Bahar aylarının arifesinde Kavacık Orhan Veli Kanık Parkı ve Göksu Baruthane Parkı olmak üzere ilçeye iki enfes park alanı kazandıran Beykoz Belediyesi, Soğuksu Spor Kulübü Parkı’nın yapımını da tamamladı.

Beykoz Orhan Veli Kanık Parkı Haberi

Beykoz Orhan Veli Kanık Parkı

Öncülük ettiği Garip Akımı'yla Türk Şiiri’nde çığır açan Orhan Veli Kanık’ın doğduğu ilçe Beykoz’da adını taşıyan park, Şair’in 100. doğum yıl dönümü dolayısıyla yenilenerek enfes bir çehreye büründü. 

Beykoz Belediyesi ve İBB işbirliğiyle yürütülen çalışmayla Kavacık’taki 20 dönümlük park Şair’e yaraşır bir görünüme, ilçe sakinleri de büyük ve bakımlı bir alana kavuştu. 

Şair’e vefa ve 100. doğum yıl dönümü armağanı olarak düzenlenen parkta, mevcut havuz ve fıskiye sistemi yenilendi, havuz etrafına kamelyalar kuruldu. Işıklandırma sistemi ise geceleri ilçe sakinlerine renk cümbüşü sunuyor.  

Çocuklar için oyun ünitelerinin yer aldığı, yeşil alan düzenlemesinin tamamlandığı parkta, basketbol sahası, spor alanları ve yürüyüş yolları da yer alıyor. 

Orhan Veli Kanık’ın eserleriyle Türk Şiiri’nde unutulmaz bir yer edindiğini ifade eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Şairin en...