01 / 05 / 2024

beykoz tekke binaları

beykoz tekke binaları

İstanbul’un en köklü ilçeleri arasında yer alan Beykoz’daki 2 tarihi vakıf taşınmazı, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Beykoz Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde restore edilerek ilçeye kazandırılıyor.

Beykoz’un tarihi yapıları otel olacak!

Beykoz Kundura Fabrikası'nın özelleştirme ihalesini kazanan şirket fabrika binalarını otele dönüştüreceğini açıkladı. 

Beykoz'daki 240 tarihi yapı için envanter çalışması hazırlandı!

Beykoz’un binlerce yıllık tarih ve kültür mirasına sahip çıkan Beykoz Belediyesi, Beykoz'daki tarihi binaların envanterini hazırlayıp tescilini sağlayarak kayıt altına aldı. 

TBMM Başkanlığı'ndan Beykoz Korusu açıklaması!

TBMM Başkanlığı, İstanbul'un Anadolu yakasında misafirhane ihtiyacını karşılamak gayesiyle, Beykoz Korusu içerisindeki binaların kullanılmak üzere TBMM bünyesine katılacağı belirtildi.

Beykoz Şeyh Ethem Efendi Tekkesi restore edildi!

Beykoz Belediyesi, ilçede yer alan Şeyh Ethem Efendi Tekkesi'ni restore etti. Tekke yapılan restorasyonla özgün kimliğine kavuştu.

Boğazın Anadolu sahilindeki binalar 2 katlı olacak!

1941 yılında Üsküdar'dan Beykoz'a açılacak yolun genişliğini 20 metre olmasına ve sahildeki binaların en fazla 2 katlı olacağına karar verilmiş, işte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1941 yılında Boğaz'ın Anadolu sahilindeki binalar 2 katlı olacak!

1941 yılında Anadolu Yakası'na ait imar planını hazırlayan Prost, Üsküdar'dan Beykoz'a sahil istikametinde açılacak yolun genişliğini 20 metre olmasına ve sahildeki binaların en fazla 2 katlı olacağına karar vermiş.

Beykoz'da ormanlık arazi imara mı açılıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin itirazına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Beykoz'daki ormanı özel eğitim alanı olarak imara açıyor.Bu yeşillikte 4 katlı binalar yapılabilecek..

1987 yılında Beykoz'da 25 yalının yıkımına başlanmış!

1987 yılında Beykoz Belediyesi, ''Kıyıyı halka açma'' gerekçesiyle 4 bin 378 metrekarelik alanı kamulaştırarak üzerindeki binaları yıktırmaya başlamış. Belediye'nin metrekaresini 800 bin liradan kamulaştırdığı alanda 25 yalı ve bir iskele bulunuyormuş.

1941 yılında Boğaz'ın Anadolu sahilinde yapılacak binalar en fazla iki katlı olacakmış!

1941 yılında İstanbul'un imar planını hazırlayan Fransız mimar Prost, Boğaziçi'nin Anadolu Yakası'na ait imar planını hazırlamış. Anadolu Yakası'nda Üsküdar'dan Beykoz'a kadar inşa edilecek binalar en fazla iki katlı olacakmış.

Beykoz Yenimahalle Kültür ve Aile Sağlığı Merkezi’nin temeli atıldı!

Beykoz'un her mahallesini 5 yılda meydanlar, hizmet binaları ve yollarla donatan Belediye, bir hizmeti daha Beykozlulara sunuyor. Yenimahalle Kültür Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi’nin temeli dualarla atıldı...

Beykoz Kavacık'ta 2.8 milyon TL'ye üzerinde binalar bulunan 5 arsa! İcradan!

Beykoz İcra Müdürlüğü, İstanbul ili Beykoz ilçesi Anadoluhisarı mahallesi Kavacık mevkiindeki, üzerinde binalar bulunan ve toplamda 2 milyon 836 bin 743 TL değerindeki 5 arsayı ayrı ayrı satışa çıkardı. İlk satış, 21 Mayıs 2012 Pazartesi günü gerçekleştir

Beykoz Belediyesi'nden Tokatköye yeni hizmet binası!

Beykozda belediye hizmetlerini daha bakımlı mekanlarda sunabilmek için yeni hizmet binaları inşa eden Beykoz Belediyesi, Tokatköy Hizmet Binasını çok yakında açıyor

TSK'nın binalarının yüzde 70'i çürük çıktı!

TSK'ya ait binaların yüzde 70'i çürük çıktı. 2 bin 286 askeri binadan bin 621'inin, 7 derece büyüklüğündeki depremde göçme riskiyle karşı karşıya kaldığı açıklandı

beykoz tekke binaları Haberi

beykoz tekke binaları


Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne yapılan ziyarette, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Vakıflar Bölge Müdürü Saffet Ertürk’ün katılımıyla söz konusu taşınmazlarda restorasyon çalışmalarına başlanabilmesi için kira sözleşmesi imzalandı.  



Mehmet Akif Ersoy Müzesi Kuruluyor 


Beykoz Merkez’de bulunan tarihi binada yürütülecek restorasyon çalışmasının ardından İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Müzesi kurulacak. Yalıköy Mahallesi’nde Şeyh Ethem Vakfı’na ait taşınmaz içerisinde buluna tekke binası restore edilerek bakımsızlığa yenik düşmekten kurtarılacak.

Söz konusu tarihi yapıların röleve, restitüsyon, restorasyon çalışmalarının yapılabilmesi için Haziran ayı içerisinde İl Özel İdaresi’ne başvurulacak.



Çelikbilek: “Tarihi Eserlerimiz  İhya Ediyoruz” 


Beykoz’un doğal güzellikleri kadar sahip olduğu tarih ve kültür mirasıyla da çok ayrıcalıklı bir ilçe olduğunu vurgulayan Başkan Yücel Çelikbilek: “İlçemizin turizm ve eğitim vizyonuna uygun olarak tarihi eserlerimizi ihya ediyoruz.  Yoros Kalesi’nde ve Tarihi...