18 / 05 / 2024

beykozdaki asansörlerin denetim yetkisi tseye mi verildi

beykozdaki asansörlerin denetim yetkisi tseye mi verildi

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin önemi açısından protokol yaptıklarını belirten Başkan Çelikbilek, “ TSE ile önceki yıllar anlaşma yaparak, güzel bir başlangıç yapmıştık, şimdi devam ettiriyoruz" dedi

Apartmanlardaki asansör bakım ücretinde sınır var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Apartmandaki asansör denetlemesi 10 dakika sürüyor, bu ayki fatura 371.5 TL. Yılda bir denetim oluyor ve mutlaka kırmızıya geçiriyorlar. Bu tahsilat, böyle yersiz olmuyor mu? Sınırı nedir?' sorusunu yanıtladı.

Deprem sonrası asansörlerin denetlenmesi şart!

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen 6.8’lik deprem sırasında binalar dışında zarar gören ve çoğu zaman akıllara gelmeyen asansörlerin unutulmaması gerekiyor. Asansörlerin hem deprem öncesinde hem de deprem sonrasında periyodik olarak denetlenmesi şart.

Asansörlü binada oturanlar dikkat!

Asansörlerin işletme ve bakım yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre; asansörü monte eden, yetkili servis ve bina yöneticilerinin bazı sorumlulukları alması gerekiyor.

Ev almadan asansörleri kontrol edin!

Uluslararası tarafsız denetim firması Liftinstituut'ten dünya devi uzman firma uyarıyor...Ev almadan asansörleri kontrol edin...

Asansörlere yeni düzenleme!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Asansörlerin Tasarımına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Asansörlerin tasarımına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de!

Asansörlerin tasarımına ilişkin usul ve esaslara dair tebliğ 14 Haziran 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yer aldı. İşte tebliğ metni..

Manisa'da asansörlerin yüzde 70'i güvensiz!

Manisa'da periyodik ve takip kontrolü yapılan 11 bin 203 asansörden 7 bin 735'i kırmızı etiket aldı. Güvensizlik ve tehlike gözler önüne serildi.

TSE 341 bin 645 asansörü kontrolden geçirdi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, A Tipi muayene kuruluşu olarak 2012 yılından bu yana asansörlerin periyodik kontrollerini yapan TSE bugüne kadar toplam 341 bin 645 asansör kontrolü gerçekleştirdiğini açıkladı.

Bandırma'daki asansörler denetleniyor!

Bandırma Belediyesi ile RoyalCert firması arasında yapılan iki yıllık protokol kapsamında ilçedeki tüm asansörlerin denetimi yapılıyor.

Ümraniye Belediyesi'nden asansör muayene hizmetleri birimi!

Ümraniye Belediyesi, ilçe sınırları içinde bulunan asansörlerin periyodik kontrol faaliyetlerini artık kendi içinde kurduğu “Ümraniye Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Asansör Muayene Hizmetleri” birimi ile yapacak ve bu hizmet Türkiye’de ilk defa Ümraniye Belediyesinde uygulanacak.

Bağcılar'daki asansörler denetleniyor!

Bağcılar Belediyesi, ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile okullar, hastaneler, ibadethaneler, işyerleri ve konutlarda kullanımda olan asansörlerin yıllık kontrol işlemlerini düzenli olarak yapıyor.

Yeni nesil asansörler, güven veriyor!

Yeni nesil asansörler, daha verimli, emniyetli ve akıllı sistemleriyle kullanıcıya güven veriyor. Günümüzün vazgeçilmez ulaşım araçlarının başında gelen asansörlerin ileri teknolojiyle üretilmesi veya modernize edilmesi, asansör korkusunu önemli ölçüde azaltıyor.

Ankara'daki asansörler yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, engelli ve yaşlılara büyük kolaylık sağlayan asansörlerin de yaygınlaştırıldığını, bu amaçla yeni yapım ve yenileme çalışmalarının sürdüğünü belirttiler.

beykozdaki asansörlerin denetim yetkisi tseye mi verildi Haberi

beykozdaki asansörlerin denetim yetkisi tseye mi verildi


Beykoz Belediyesi, ilçedeki tüm bina ve işyerlerindeki asansörlerin yıllık periyodik denetim yetkisini Türk Standartları Enstitüsü’ne (TSE) verdi.


Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile TSE Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev tarafından imzalanan protokol 13 Şubat 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.


Çelikbilek’ten vatandaşlara uyarı


Vatandaşların can ve mal güvenliğinin önemi açısından protokol yaptıklarını belirten Başkan Çelikbilek, “ TSE ile önceki yıllar anlaşma yaparak, güzel bir başlangıç yapmıştık, şimdi devam ettiriyoruz. Milli bir kuruluş olan TSE’nin asansörlerle ilgili çalışmaya ortak olması bizi çok sevindirdi. Bunun bölge için bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Kazasız belasız günler dileyerek, hepinize teşekkür ediyorum, hayırlı olsun” diye konuştu. Çelikbilek ayrıca asansörlerin bakımı konusunda, vatandaşlara da çağrı yaparak, apartman veya site yöneticilerinin bu konuda duyarlı olması durumu hakkında uyardı.


TSE Marmara Bölge Koordinatörü  Mehmet...