02 / 05 / 2024

beylik koyu

beylik koyu

Eylül ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1/100 bin ölçekli imar planı ile gündeme gelen Bozcaada'da 2 Mayıs 2013 tarihinde yeni yönetmelik sonrası Bozcaada'nın bakir kalmış koylarını devletten kiralayarak işletmek için 17 başvuru yapıldı.

Akbük Koyu'ndaki 10 projede yıkım başladı!

Muğla'nın Gökova Körfezi'nde bulunan dünyaca ünlü Akbük Koyu'nda, imara aykırı bölümleri tespit edilip kaldırılması istenen kafe ve konutların olduğu 10 projede yıkım çalışmalarına başlandı.

Bodrum Tilkicik Koyu Yat Limanı projesi iptal edildi!

Bodrum Tilkicik Koyu'na yapılması planlanan yat limanı projesi kapsamında koya metrekarelerce dolgu yapılmak isteniyordu ancak proje iptal edildi.

Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Menteşe Belediyesi, Akbük Koyu'nda yer alan ve idari yargı süreci tamamlanan kaçak yapıların yıkım çalışmalarına başladı...

Çeşme Paşalimanı Koyu'ndaki yapılaşma meclis gündeminde!

Çeşme Paşalimanı Koyu'nda yapılan bir projenin imara ve deniz kıyı kenar yapılaşmasına aykırı olduğu iddiası meclis gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kleopatra Koyu'nun ihalesi iptal edildi!

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Kleopatra Koyu'nun 505 bin lira kira bedeliyle 29 yıllığına kiraya verildiği ihale iptal edildi.

Karadeniz´in cenneti Taflan Koyu'nda villa inşaatı tepkisi!

Karadeniz´in en güzel koylarından biri olan ve yaz aylarında tatilcilerle dolan Taflan Koyu'nda, Gemilik Burnu'nun üzerine yapılan villa inşaatı tepkilere neden oldu. Yapının yıkılması için karar çıktı ancak villanın sahibi yürütmeyi durdurma kararı aldırdı.

Kleopatra Koyu ihalesine yürütmeyi durdurma kararı!

Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan Kleopatra Koyu'nun yıllık 505 bin TL bedelle 29 yıllığına kiraya verildiği ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açıldı. Dava sonucunda Antalya 3'üncü Bölge İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verildi.

Martı GYO Ayın Koyu 9 parsel değerleme raporu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Ayın Koyu 9 adet parsel ait değerleme raporu yayınladı...

Beylikdüzü Beylik Pazarı eski yerine taşınacak!

AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, Beylik Pazarı’nın eski yerine taşınacağını müjdeledi.

Bodrum'daki Kissebükü Koyu'nun imara açıldığı iddiası TBMM'de!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Kissebükü Koyu'nun imara açıldığı iddiası TBMM gündemine taşındı.İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bodrum Kissebükü’ndeki Adalıyalı Koyu için betonlaşma uyarısı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un sahibi olduğu ETS şirketinin otel yapmak istediği Bodrum Kissebükü’ndeki Adalıyalı Koyu için betonlaşma uyarısı yapıldı.

Camel Beach Koyu'nda rant iddiası!

Dünyaca ünlü mavi bayraklı Bodrum'daki Camel Beach Koyu'nda 30 milyon lira bedelle inşa edilen İslam Tanıtım Merkezi’nin arka planında 60 dönümlük daha arsa kapatma planı olduğunu iddia edildi.

Marmaris Okluk Koyu'nun kamulaştırılacağı iddiaları TBMM'de!

Marmaris Okluk Koyu'nun kamulaştırılacağı iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı...

beylik koyu Haberi

beylik koyu

Eylül ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1/100 bin ölçekli imar planı ile gündeme gelen Bozcaada'da, bu kez de bakir koyların işletilmesinin özel şahıslara devredilmesi gündeme geldi. 2 Mayıs 2013 tarihinde yeni yönetmelik sonrası Bozcaada'nın bakir kalmış koylarını devletten kiralayarak işletmek için 17 başvuru yapıldı.


Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi’nde bugüne kadar bakir kalan, doğal güzellikleri ve eşsiz denizi ile dünyaca ünlü koylar, ’Tabiat Varlıkları ve Doğal SİT Alanları ile Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Bulunan Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Yerlerin İdaresi Hakkındaki Yönetmelik’ kapsamında özel sektöre açıldı. Adanın bakir koylarına şu ana kadar 17 başvuru yapıldı. İşletmeye açılan ilk yer olan Beylik Koyu’nun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün bir çalışanı tarafından kiralanması şaşkınlığa neden oldu.


Yönetmelik, 2 Mayıs 2013 tarih ve 28 bin...