27 / 04 / 2024

Beyoğlu kendi imarına kavuştu

Beyoğlu kendi imarına kavuştu

“Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama Planı” ile “Beyoğlu Nazım İmar Planı”na ilişkin iptal kararı, Danıştay tarafından bozuldu. Bu kararla birlikte, artık Beyoğlu Belediyesi imar izni verebilecek.

Beyoğlu Pirimehmetpaşa Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Beyoğlu ilçesi, Pirimehmetpaşa Mahallesi, 247 ada, 14 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 21.06.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Beyoğlu Camiikebir Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

Verilen detaylara göre, İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Camiikebir Mahallesi 3585 ada 1 parselin bir kısmına ait 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği Plan Notu İlavesi askıya çıkarıldı.

Beyoğlu Camikebir Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Camiikebir Mahallesi 3585 Ada 1 Parselin Bir Kısmına Ait 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Beyoğlu Hasköy'de inşa edilecek AVM'nin imar planları değişti!

Beyoğlu Hasköy’de bulunan yün iplik fabrikasının yerine inşa edilecek AVM'nin imar planlarında değişiklik yapıldı. Yeni imar planlarında sosyal tesis için iptal kararı alındı.

Beyoğlu'ndaki Hilton Garden Inn Oteli’nin imar planı iptal edildi!

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan Sütlüce Mahallesi’ndeki inşaatı sırasında etrafında yer alan binalara verdiği zararla tartışmalara sebep olan Hilton Garden Inn Oteli’nin parseliyle ilgili imar planı değişikliği yargı tarafından iptal edildi. 

Beyoğlu Belediyesi'nden riskli yapılarla ilgili önemli karar!

İstanbul Beyoğlu Belediye Meclisi'nde ilçe genelinde bulunan riskli yapılarla ilgili mevcut imar planlarına eklenmek üzere hazırlanan Plan Notu Teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Halk GYO Beyoğlu Binası 168 bin TL'ye 20 yıllığına kiralandı!

Halk GYO'nun "Beyoğlu Binası"sının tamamının, "Taksim Yatırım Gayrimenkul A.Ş." firmasına kiralanmasına aylık 168 bin TL'ye kiralanmasına ilişkin 10+10 yıl süreli sözleşme imzalandı.

İBB Beyoğlu'ndaki gayrimenkulü 3 yıllığına kiraya verecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu'nda yer alan gayrimenkulü 3 yıllığına kiraya verecek. 

Beyoğlu'nda yıkımına başlanan binanın duvarı çöktü!

Beyoğlu'nda risk nedeniyle yıkılmasına karar verilen binanın duvarı çöktü. Olay sorucunda 1 kişi enkaz altında yaralandı.

Beyoğlu Küçük Piyale Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

Beyoğlu İlçesi, Küçük Piyale Mahallesi 1162 Ada 27-29-69-73-74-76 Parsellerde Yer Alan Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

İmar barışı en fazla Beyoğlu ve Zeytinburnu'nda konut fiyatlarını artırdı!

Toplamda 10 milyon 250 bin vatandaşın başvurduğu ve bir yıldan fazla süren imar barışı düzenlemesi süresince İstanbul'da konut fiyatları en çok yüzde 12,77 ile Beyoğlu'nda arttı...

Beyoğlu Örnektepe Mahallesi imar planı askıya çıkarıldı!

Beyoğlu İlçesi, Örnektepe Mahallesi, 3218 ada, 14 ve 15 parsellerin bir kısımlarına ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı 2 Nisan 2019 tarihinde askıya çıkarıldı.

Beyoğlu Örnektepe nazım ve uygulama imar planı askıda!

Beyoğlu İlçesi, Örnektepe Mahallesi, 1915 ada,1 parsel ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı 11 Mart'ta askıya çıkarıldı...

Beyoğlu kendi imarına kavuştu Haberi

Beyoğlu kendi imarına kavuştu

Beyoğlu Belediyesi açıklamasına göre, İstanbul 10. İdare Mahkemesi’nin, 1/1000 ölçekli “Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama Planı” ile 1/5000 ölçekli “Beyoğlu Nazım İmar Planı”na ilişkin verdiği iptal kararı, Danıştay 6. Dairesi tarafından bozuldu. Beyoğlu Belediyesi, Danıştay’ın bu kararıyla imar izni verme hakkına yeniden kavuşmuş oldu. Mimarlar odasının açtığı dava sonucunda idare mahkemesinin imar planını iptal etmesiyle birlikte, Beyoğlu’nda yapılan tüm inşaatlar için koruma kurulunun izni gerekiyordu. Danıştay’ın verdiği kararın ardından ise Beyoğlu Belediyesi imar iznini kendisi verebilecek. Tabii tarihi niteliğe sahip binalar için koruma kurulundan izin alınacak. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararını bozması bizi umutlandırdı. İmar planı iptal olduğunda rutini yürütemiyorsunuz. Dolayısıyla bu karar, rutini yürütmeyi bize tekrar kazandırdığından...