05 / 05 / 2024

Beyoğlu Kent Konseyi

Beyoğlu Kent Konseyi

Beyoğlu Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu Elite World Otel’de yapıldı. Toplantıya Beyoğlu Kent Konseyi üyeleri Konsey Başkanı Bülent Katkak ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan katıldı.

İstanbul Kent Konseyi açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi'ni hayat geçirdi. Konseyin ilk başkanı Mimar Tülin Hadi oldu. Konseyin açılışında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı...

Beyoğlu Narmanlı Han'da inşaat başladı!

Beyoğlu’ndaki Narmanlı Han'ın bir restorasyondan geçeceği konuşuluyordu nicedir. Ve o gün geldi, kent platformlarının, aktivistlerin hukuki ve toplumsal itirazlarına rağmen Narmanlı Han’da inşaat başladı.

Beyoğlu Kent Savunması, Narmanlı Han projesine karşı çıktı!

Beyoğlu Kent Savunması üyeleri tarihi Narmanlı Han’da başlatılan restorasyon projesine karşı çıktı ve İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne başvurarak projenin iptal edilmesini talep etti.

Esenyurt kent konseyi toplandı!

Kent Konseyi Başkanvekili Av. Emin Batmazoğlu yönetiminde toplanan Esenyurt Kent Konseyi madde bağımlılığı, eğitim ve gençlik ile ilgili konuları ele aldı.

Çocuklar Beyoğlu’nu yeniden inşa ediyor!

Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi’nde eğitim alan “Yaşadığımız Kent Çocuk Dostu Olsun Atölyesi” öğrencileri, Beyoğlu’nu yeniden inşa ediyor. Gezip gördükleri yerleri farklı açlardan bakarak resme döküyorlar.

Esenyurt Kent Konseyi ES Kule AVM'de toplandı!

Esenyurt Kent Konseyi kısa süre önce gerçekleşen genel kurulu ardından yürütme kurulu olarak ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Esenyurt Belediye Başkanımız ve Kent Konseyi Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu katılım sağlayarak toplantıyı yönetti.

Giresun Kent Konseyi'nden turizmi geliştirme önerileri!

Giresun Kent Konseyi'nden turizmi geliştirme önerileri geldi. Başkan Karaibrahimoğlu: "Giresun, istenilen boyutlarda gelişemeyen ekonomisi ve turizmi ile çağdaş kültürel tesisleri olmayan, kültürü ve geçmişi korunamayan bir şehir" dedi.

Esenyurt Kent Konseyi üyeleri belli oldu!

Esenyurt Kent Konseyi’nin yeni yönetimini belirlemek için yapılan toplantıya Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, siyasi parti yöneticileri, STK'lar, spor kulüpleri, cami ve cem evi yöneticileri, meslek odaları ve basın mensupları katılım sağladı.

Beykoz Kent Konseyi 3. Dönem üyeleri belli oldu!

Beykoz Kent Konseyi 3. Genel Kurulu ile yeni dönem çalışmalarına başladı. Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, Kent Konseyi Başkanı olurken yeni yönetim kurulu üyeleri ve çalışma grupları da belirlendi.

Tarkan Konar: Gezi ruhuyla Beyoğlu'nu dönüştüreceğiz!

CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı olan Tarkan Konar, Beyoğlu'na dair hedeflerini anlattı.Tarkan Konar gezi ruhunu yönetime taşıyacak katılma bir kent yönetiminin önemini vurguladı.

Beyoğlu Kent Konseyi yapıldı!

Beyoğlu Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu Elite World Otel’de yapıldı. Toplantıya Beyoğlu Kent Konseyi üyeleri Konsey Başkanı Bülent Katkak ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan katıldı.

Yapı Kredi Kültür Sanat'ın Beyoğlu binası yenilenme sürecine giriyor!

1964'ten bu yana hiç aralıksız kültür sanata hizmet veren Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ın Beyoğlu'ndaki binası yenilenme sürecine giriyor. Birçok sergi ve etkinliği ev sahipliği yapan bina 19 Ağustos'ta boşaltılacak...

İBB'den Beyoğlu'nda satılık arsa: 270 bin 810 liraya!

Beyoğlu, Hacıahmet Mah. Kurtoğlu Caddesi 'nde bulunan arsa 24 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilecek ihalede satışa çıkacak. İhale İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümen Salonu 'nda gerçekleştirilecek...

Beyoğlu Kent Konseyi Haberi

Beyoğlu Kent Konseyi


Kahvaltılı toplantı öncesinde Beyoğlu Belediyesi’nin 2013 yılında yaptığı kültür ve sanat etkinlikleri anlatıldı. Toplantıda konuşan Beyoğlu Kent Konseyi Başkanı Bülent Katkak, Beyoğlu Kent Konseyi ve Kültür Kenti Vakfı’nın yaptığı çalışmaları değerlendirdiklerini belirterek, Kent Konseyi Genel Kurulu’nun önümüzdeki Nisan ayında yapılacağını belirtti.


“18 bin aileye ulaştık”


Toplantıda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise 10 yıl önce Yerel Sivil İşbirliği Merkezi kurulduğunu belirterek bu kurulun Beyoğlu’nda bulunan bütün Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya topladığını anlattı. Daha önce Beyoğlu Güzelleştirme Derneği’nin ilçe adına yaptığı işleri daha sonra kurulan Yerel Sivil İşbirliği Merkezi’nin üstlendiğini belirten Demircan, bu oluşumun daha sonra Kent Konseyi’ne dönüştüğünü ifade etti. Kent Konseyi’nin kurduğu sistematikle halkla belediyenin birlikte projeler yürütmesinin önünü açtığını da sözlerine ekleyen Demircan, “Yerel Sivil İşbirliği...