04 / 05 / 2024

Esenyurt Kent Konseyi üyeleri belli oldu!

Esenyurt Kent Konseyi üyeleri belli oldu!

Esenyurt Kent Konseyi’nin yeni yönetimini belirlemek için yapılan toplantıya Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, siyasi parti yöneticileri, STK'lar, spor kulüpleri, cami ve cem evi yöneticileri, meslek odaları ve basın mensupları katılım sağladı.



Esenyurt Kent Konseyi 3’ncü olağan genel kurulu Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşti. 


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurul açılış ve yoklama ile devam etti. Divan Başkanı Av. Emin Batmazoğlu gündem maddelerine başlaması sonrasında Esenyurt Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Necmi Kadıoğlu kürsüye gelerek konuşma yaptı. 


Necmi Kadıoğlu: "Katkısı olan ve topluma yönelik çalışmalar yapılmalıdır"


Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu, “Bugün gerçekleştireceğimiz Kent Konseyi genel kurulu ile umuyorum ki hayırlı hizmetler çıkar. Belediye hizmetleri ile eğitim, sağlık, çevre hizmetleri ve merkezi yönetimin hizmetleri olmak üzere topluma yönelik hizmet ve katkılarını kent konseyi yönetimi sunar ve ilçemiz yaşanabilir ilçeler arasında iyi bir şekilde yerini almış olur. Geçmişte kent konseyleri başka maksatlar için kullanılmak istenmiş ve yanlış anlaşılmalara neden olmuş. Fakat büyükşehir belediye yasasının çıkmasıyla birlikte kent konseyinin uygulaması bugünkü haline gelmiştir. Bu anlamda biz belediye bütçesinden kent konseyinin birtakım harcamalarında ayrı bir kalemde oluşturuyoruz ve çalışmalarında kent konseyi kullanıyor. Geçen dönem görev alan her kesimden arkadaşlarımız ile verimli bir şekilde çalışmalar yürütüldü. İnşallah yeni yönetimde iyi bir birliktelik ve olması gereken güzelliği göstererek topluma yönelik çalışmalar yapılır. Bu oluşumda makam mevki olarak değil, katkısı olan ve her gün biraz daha büyüyen bu ilçenin sorun ve sıkıntılarını halka yansıtmadan çözülmesi gayreti içerisinde olunmasını diliyorum. Bu duygu ve düşünceler ile tüm katılımcılara teşekkür ediyorum, genel kurulun hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.


Yeni yönetim açık oylama ile seçildi!


Kadıoğlu’nun konuşması ardından pan üyeleri tarafından Esenyurt Kent Konseyi asil ve yedek aday listesi okundu. 


Buna göre Esenyurt Kent Konseyi asil üyeler; Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Av. Emin Batmazoğlu, Orhan Özyurt, Mustafa Akboğa, Gazanfer Karakaş, Yasemin Sarıca Aytan, Vejdi Vatansever, Ali Murat Alatepe, Eren Kaya, Abdullah Yılmaz, Erkan Şen, Saadettin Yıldırım, İlker Doğan Yılmaz, Halil Karabacak, Hasan Kara, Alican Gökçe, Nihat Kırbaş, Vasfettin Sizer, Yaşar Gül, Murat Cebecioğlu, Hüseyin Çam, Cihangir Demir, Efrail Çiftçi, Murat Cambaz, Önder Ay, Taner Uluğ, Hanefi Kaya ve Hatice Özcan olarak belirlendi. 


Esenyurt Kent Konseyi Divan Komisyonu Başkanı Av. Emin Batmazoğlu okunan asil ve yedek listeyi açık oylamaya sundu. Asil ve yedek kent konseyi aday listeleri yapılan açık oylama sonucu oy çokluğu ile kabul edildi. Yapılan oylamalar ardından katılım sağlayan Kent Konseyi üye delegelerinin dilek ve temenni konuşmaları yapıldı. Toplantı sonunda Esenyurt Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Kadıoğlu'nun yaptığı teşekkür konuşması ile genel kurul programı sona erdi.


Esenyurt Belediyesi


Geri Dön