02 / 10 / 2024

beyoğlu restore

beyoğlu restore

Beyoğlu Belediyesi, 9 yılda 5 bin tarihi binayı yeniledi. Belediye, işlev ve estetiğini yitiren binlerce binayı restore etmeye devam ediyor. Aslına uygun olarak yenilenen binalardan biri de Beyoğlu Belediye Binası.

Beyoğlu Belediyesi Mis Sokak'taki Ferah Apartmanı’nı kiralayacak iddiası!

Beyoğlu’nun kafe, bar ve müzikli eğlence mekânlarıyla ünlü Mis Sokağı, Beyoğlu Belediyesi’nin dikkatinde. Beyoğlu Belediye yönetimi, Mis Sokak üzerinde yer alan, tarihi Ferah Apartmanı’nı (Martin Apartmanı) restore edip kiralamak için Meclis’ten yetki talep etti. 

Beyoğlu Narmanlı Han restore edildi!

İstanbul'da Beyoğlu’nun simge yapılarından 186 yıllık Narmanlı Han’ın ön cephesi ortaya çıktı, binadaki restorasyon tartışması tekrar başladı. 

Beyoğlu Yusuf Ağa Sıbyan Mektebi restore edildi!

18. yüzyıl mimarisinin önemli yapıtlarından birisi olan Yusuf Ağa Sıbyan Mektebi’nde Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle başlatılan restorasyon çalışması tamamlandı.

Beyoğlu Turabibaba Kütüphanesi restore edildi!

Hizmet kalitesini artırmak amacıyla başlatılan tadilat çalışmaları tamamlanan Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi, yeniden hizmete açıldı.

Beyoğlu'nda 10 yılda 6 bin bina restore edildi!

MİS Sokak'ta tarihi dokusu korunarak yenilenen Vakıf Gökçek Han binası, Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın katılımıyla açıldı.

Beyoğlu'nda 6 bin bina restore edildi!

Mis Sokak’ta tarihi dokusu korunarak yenilenen Vakıf Gökçek Han binası Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın katılımıyla açıldı. Başkan Demircan, “Son 10 yılda 6 bin binada restorasyon çalışması yapıldı” dedi.

Beyoğlu Belediye Binası yenilendi!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan öncülüğünde aslı korunarak modern çağın ihtiyaçlarına göre restore edilen tarihi binanın Abdülhamit Han’ın adını taşıyan tuğrası yıllar sonra bulunarak yeniden gün yüzüne çıkarıldı.

Ahmet Misbah Demircan: Beyoğlu'nda her yer çok kıymetlendi!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstiklal Caddesi üzerinde cephesi yenilenen binalara dikkat çekerek,“ vatandaş artık binasına sahip çıkıyor. Tarihi binalar artık aslına uygun restore edilerek, Beyoğlu’nun ruhuna uygun kullanılıyor" dedi

Beyoğlu Hüseyin Ağa Camii ibadete açılıyor!

Depremde hasar gören Beyoğlu'nun simgelerinden tarihi Hüseyin Ağa Camii aslına uygun olarak restore edildi. Tarihi cami, 2 yıl süren çalışmalar ardından Cuma günü yeniden ibadete açılacak.

Beyoğlu'nda bina çöktü!

Beyoğlu'nda, yıkılma tehlikesi olduğu gerekçesiyle zabıta tarafından boşaltılan 4 katlı bina boşaltıldıktan 5.5 saat sonra yıkıldı. Beyoğlu Zabıtası'nın dikkati ve aldığı tedbir sayesinde ölen ya da yaralanan olmadı...

Kira bedellerine dayanamayan Beyoğlu müzik dükkanları kepenk kapatıyor!

Tünel Meydanı'ndan Galata'ya uzanan Galipdede Caddesi'ndekı müzık sektörü Beyoğlu'ndaki dönüşümden payını aldı. Yıllardır caddenin sakını olan müzik dükkânları kira bedellerine dayanamayıp kepenk kapatıyor. Galipdede Caddesi, bir zamanlar büyük bir müzik

Beyoğlu'nda dokuz yılda 5 bin bina restore edildi!

Beyoğlu Belediyesi, 9 yılda 5 bin tarihi binayı yeniledi. Belediye, işlev ve estetiğini yitiren binlerce binayı restore etmeye devam ediyor. Aslına uygun olarak yenilenen binalardan biri de Beyoğlu Belediye Binası.

Beyoğlu'nun Sosyal Market projesinden 20 bin kişi faydalanıyor!

Beyoğlu Belediyesi; "Sosyal Market" projesiyle İhtiyaç sahiplerine alışveriş imkanı sağlıyor. İlçe halkının gıda, giyim, temizlik malzemesi, yakacak gibi ihtiyaçlarını karşılayan Sosyal Market'ten şu an yaklaşık 20 bin kişi faydalanıyor...

beyoğlu restore Haberi

beyoğlu restore
Beyoğlu Belediyesi, 9 yılda 5 bin tarihi binayı yeniledi.Belediye, işlev ve estetiğini yitiren binlerce binayı restore etmeye devam ediyor. 2004'ten bugüne kadar aralarında Galata Mevlevihanesi, Kasımpaşa Mevlevihanesi, Turabi Baba Kütüphanesi, Tarihi Beyoğlu Belediyesi ve Karaköy Voyvoda Karakolu'nun da yeraldığı 5 bin binayı restore ettirdi.Aslına uygun olarak yenilenen binalardan biri de Beyoğlu Belediye Binası. Tarihi dokusu korunarak yenilenen bina birkaç ay içinde hizmete girecek. Voyvoda Karakolu ise eski fonksiyonuna uygun kullanılmak üzere yenilendi. Deniz yoluyla gelen turistleri karşılayan bu tarihi bina günümüzde hâlâ güvenlik birimlerinin hizmetinde. 1979'da yanan Kasımpaşa Mevlevihanesi yeniden inşa edildi. Kurtuluş Savaşı'nda mühimmat deposu olarak kullanılan Turabi Baba Kütüphanesi, yeniden ayağa kaldırıldı.Beyoğlu'nun simgelerinden Galata Mevlevihanesi de aslına uygun yeni yüzüne kavuştu. Mevlevihane'nin cephe restorasyonu, çatı tahkimatı, tüm...