26 / 12 / 2024

Beyoğlu’ndaki kadınların Şehir Kulübü: Semt Konakları!

Beyoğlu’ndaki kadınların Şehir Kulübü: Semt Konakları!

Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları’nda ücretsiz olarak verilen kurslara son 5 yılda 30 bin kursiyer katıldı. Semt Konakları'nda El sanatlarından, dikiş nakış kurslarına, bilgisayarlı muhasebeden grafik ve web tasarıma kadar birçok dalda eğitim veriliyor...



Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları’nda ücretsiz olarak verilen kurslara son 5 yılda 30 bin kursiyer katıldı. El sanatlarından, dikiş nakış kurslarına, bilgisayarlı muhasebeden grafik ve web tasarıma kadar birçok dalda eğitim veren Semt Konakları binlerce vatandaşa sosyal ve ekonomik destek sağlıyor.


Beyoğlu’nda 12 ayrı noktada faaliyet gösteren Semt Konakları, adeta birer “şehir kulübü” gibi her konuda mahallelinin imdadına yetişiyor. Son 5 yılda yaklaşık 30 bine yakın kişinin eğitim aldığı Semt Konakları’nda el sanatlarından dikiş nakış kursularına, bilgisayarlı muhasebeden grafik ve web tasarım derslerine, aerobik ve fitnesten aşçılık kursuna, İngilizceden Arapça’ya kadar birçok dalda kurslar düzenleniyor.


Mahallelinin toplanma merkezi


Mahallelerde kadınların toplanma merkezine dönüşen Semt Konakları’nda okul öncesi eğitimin yanı sıra Muhtarlık, Sağlık Ocağı gibi hizmetler de veriliyor. Miniklere okul öncesi eğitimi veren Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları son 5 yılda 2 binden fazla çocuğu geleceğe hazırladı. Semt Konakları bünyesinde açılan spor salonunda bayanlar uzman hocalar eşliğinde spor yapıyor, ilk ve ortaokul çağındaki çocuklar ödevlerini yapmak için Semt Konakları’ndaki internet odalarında toplanıyor. Konak bünyesinde bulunan kütüphane ve tiyatro sahnesi ise meraklı çocuklarla dolup taşıyor.


Kadınlar aile ekonomisine katkı sağlamaya başladı


Bugüne kadar sayısız aktivite düzenleyen Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları aracılığıyla kişisel gelişim seminerlerine katılan bayanlar, aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Semt Konakları’nda oya iğnesi, aşçılık, ev ekonomisi gibi kurslara katılan Hüsniye Uzunçelebi, öğrendikleri sayesinde aile ekonomisine destek verdiğini belirterek, “Semt Konakları’na geldikten sonra kendime olan güvenim arttı. İğne oyası işlerimi satarak ve özel yemek taleplerini karşılayarak para kazanmaya başladım” diye konuştu.


“Mahalle kültürüne hayat veriliyor”


Semt Konakları’nı modern kent yaşamından kaynaklanan problemlere çözüm üretmek, kadınlara, çocuklara yeni yaşam alanları açmak için açtıklarını söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise “Kent merkezinde sunulan tüm sosyal yaşam öğelerini tek çatı altında toplayarak mahalleyi yeniden şehrin merkezi haline getiriyoruz. Mahalle kültürümüze hayat vererek medeni mirasımızı geleceğe doğru bir şekilde transfer etmeye çalışıyoruz” dedi.


Geri Dön