03 / 05 / 2024

Beyoğlu tarihi görüntüsüne adım adım yaklaşıyor!

Beyoğlu tarihi görüntüsüne adım adım yaklaşıyor!

Beyoğlu’nda titizlikle yapılan yol yenileme çalışmalarında tarihi doku, modern yöntemlerle işlenerek yeniden gün yüzüne çıkarılıyor. Sokaklar, Arnavut kaldırımı desenli baskı betonla nostaljik bir görünüme kavuşuyor...



Beyoğlu’nda titizlikle yapılan yol yenileme çalışmalarında gösterilen hassasiyet ile ilçenin tarihi dokusu gün yüzüne çıkarılıyor. Beyoğlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından modern yöntemlerle işlenen yol ve sokaklar, Beyoğlu’nu yeniden nostaljik görünümüne kavuşturuyor.

 

Tomtom Mahallesinde yapılan çalışmalarda Selahattin Odaları Çıkmazı, Camcı Fevzi Sokak, Karabaş Kuyu Çıkmazı, Evcil Çıkmazı ve Örtme Altı Sokaklarında uygulanan Arnavut taş desenli baskı beton yol ile tretuvar yenilemeleri yapılarak tarihi dokuya zarar vermeden doğal görünümleri tekrardan kazandırıldı.

 

Arnavut kaldırımı desenli baskı beton kullanılıyor

 

Beyoğlu’nda zamanla deforme olan yol ve sokaklarda görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak ve olası bir kazanın önüne geçmek için çalışmalar yapan Beyoğlu Belediyesi, kullanılan modern yöntemlerle ilçenin nostaljik dokusunu da gün yüzüne çıkarıyor.

 

Alınan olumlu tepkilerle hız kesmeden yenileme çalışmalarına devam eden Beyoğlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, kendi bünyesinde üretmiş olduğu andezit plak taş kaplama merpenleri kullanıyor. Bereketzade Mahallesi Midilli Sokak’ta ise Arnavut taş desenli baskı beton yol yenilemesi ve tretuvar yapılarak doğal görünümüne kavuşturuldu.




Geri Dön