29 / 04 / 2024

beyoğlunda imar planı iptal mi edildi

beyoğlunda imar planı iptal mi edildi

Beyoğlu Belediyesi iptal edilen planı uygulamaya geçti. Topçu Kışlası, Taksim Camii, Galatasaray otoparkı ve ihya projeleri yeniden gündeme geldi.

Beyoğlu'ndaki Hilton Garden Inn Oteli’nin imar planı iptal edildi!

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan Sütlüce Mahallesi’ndeki inşaatı sırasında etrafında yer alan binalara verdiği zararla tartışmalara sebep olan Hilton Garden Inn Oteli’nin parseliyle ilgili imar planı değişikliği yargı tarafından iptal edildi. 

Beyoğlu Örnektepe Mahallesi imar planı askıya çıkarıldı!

Beyoğlu İlçesi, Örnektepe Mahallesi, 3218 ada, 14 ve 15 parsellerin bir kısımlarına ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı 2 Nisan 2019 tarihinde askıya çıkarıldı.

Beyoğlu Örnektepe nazım ve uygulama imar planı askıda!

Beyoğlu İlçesi, Örnektepe Mahallesi, 1915 ada,1 parsel ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı 11 Mart'ta askıya çıkarıldı...

Arda Turan'ın Beyoğlu'ndaki inşaatının imar planına ulaşılamıyor!

Arda Turan'ın Beyoğlu'nda bulunan öğrenci yurdu inşaatının bulunduğu parsel ticaret alanı olarak görülüyor. Turan’ın inşaatının bulunduğu imar planı, uygulama kapsamında bulunamıyor.

Beyoğlu Örnektepe 1/5000 imar planı askıya çıktı!

Beyoğlu Örnektepe Mahallesi, 3218 ada, 14 ve 15 parsellerin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Okmeydanı Araç Köprüsü Projesi imar planı askıda!

Beyoğlu İlçesi, D-100 Karayolu Üzeri Halıcıoğlu - Okmeydanı Araç Köprüsü Projesine ilişkin imar planı askıya çıktı..

Kabataş Ulaşım Transfer Merkezi imar planı askıda!

İstanbul Beyoğlu ilçesi, Kabataş Ulaşım Transfer Merkezi amaçlı hazırlanan imar planı değişikliği, 19 Ağustos'ta askıdan indiriliyor...

Beyoğlu imar planı iptal edildi!

Beyoğlu dernekleri tarafından açılan imar davasında, Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planları’nın iptaline karar verildi. Karar, Gezi Parkı ve Roma Bostanı gibi önemli alanları da kapsıyor.

Beyoğlu İstiklal Mahallesi riskli alan imar planı askıda!

İstanbul Beyoğlu İlçesi, İstiklal Mahallesi sınırları içerisinde yer alan riskli alana ilişkin ilave nazım ve uygulama imar planı askıya çıkarıldı...

Haliçport kıyı kesimi imar planı askıda!

İstanbul Beyoğlu İlçesi, Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi’nin kıyı kesimini içeren imar planı teklifi askıya çıkarıldı...

Ün İş Merkezi Kasımpaşa imar planı askıda!

İstanbul Beyoğlu İlçesi, Kaptanpaşa Mahallesi, Ün İş Merkezi'nin yer aldığı 1446 ada, 67 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

Beyoğlu İstiklal Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Beyoğlu İlçesi, İstiklal Mahallesi, 2765 Ada (Eski 1629 Ada) A Parsele İlişkin Hazırlanan Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı' imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Beyoğlu imar planına koruma kurulundan onay!

Beyoğlu'nda mahkemenin iptal ettiği ve Danıştay'ın yeniden değerlendirmek üzere mahkemeye geri gönderdiği 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı, belediyeden sonra İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'ndan da onay aldı.

beyoğlunda imar planı iptal mi edildi Haberi

beyoğlunda imar planı iptal mi edildi

Beyoğlu Belediyesi iptal edilen planı uygulamaya geçti. Topçu Kışlası, Taksim Camii, Galatasaray otoparkı ve ihya projeleri yeniden gündeme geldi.Beyoğlu Belediyesi geçiş dönemi yapılaşma şartlarına uymak yerine meri plana göre uygulama yapacağını hem Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İBB’ye 4 Eylül 2015 tarihi itibariyle bildirdi.


Danıştay 6. Dairesince Beyoğlu Koruma Amaçlı Uygulama İmar planı ile ilgili İstanbul 10. İdare Mahkemesi’nin verdiği iptal kararını bozması üzerine Beyoğlu Belediyesi bozulan plana göre uygulama yapmaya başladı. Oysa Danıştay mahkemenin kararını usül yönünden bozmuş, yeni bir bilirkişi ile kararın gözden geçirilmesini istemişti. Eski plana göre Gezi Parkı’na kışla, Taksim meydanına cami, Galatasaray ’a otopark gibi çok sayıda sorunlu uygulamalar vardı. Bu uygulamaların tamamı yeniden hayata geçti.


Beyoğlu Kentsel Sit alanına ilişkin 21.12.2010...