18 / 05 / 2024

beyoğlunun tarihi dokusu

beyoğlunun tarihi dokusu

Kentsel dönüşümde başı Beyoğlu çekecek. Beyoğlu'nun Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bölgenin yarısına yakınının tarihi doku korunarak yenileneceğini söyledi

Beyoğlu’nun simgesi tarihi Markiz Pastanesi satıldı! İşte yeni sahipleri!

Beyoğlu'nun simge pastaneleri arasında yer alan Markiz satıldı. Tarihi pastaneyi 2013 yılında Narmanlı Han'ı alan Tekin Esen ve Mehmet Erkul satın aldı.

Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane karakol binası yıkıldı!

Beyoğlu Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane Karakol binası, İBB’nin başlattığı yargı sürecindeyken bir gecede ağır iş makineleri ile yıkıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat “Utanç duyuyorum” dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da  suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. 

Beyoğlu'ndaki tarihi bir binanın yıkımı meclis gündeminde!

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan bir tarihi binanın yıkımı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Beyaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Beyoğlu Belediyesi Mis Sokak'taki Ferah Apartmanı’nı kiralayacak iddiası!

Beyoğlu’nun kafe, bar ve müzikli eğlence mekânlarıyla ünlü Mis Sokağı, Beyoğlu Belediyesi’nin dikkatinde. Beyoğlu Belediye yönetimi, Mis Sokak üzerinde yer alan, tarihi Ferah Apartmanı’nı (Martin Apartmanı) restore edip kiralamak için Meclis’ten yetki talep etti. 

Maçka'daki kat sayısı yükseltilen yurt binası inşaatına mimarlardan tepki!

İstanbul’un tarihi dokusu ve eski tarz mimarisi ile dikkat çeken semti Maçka’da yapılan Kredi Yurtlar Kurumu tarafından inşa edilen binanın son hali görenlerin, çevre sakinlerinin ve mimarların tepkisini çekti.

Beyoğlu'nda tarihi binanın duvarı çöktü: 3 yaralı!

Beyoğlu'nda tehlikeli olduğu iddia edilen en üst katının yıkımı yapılan tarihi binanın duvarı işçilerin üstüne çöktü. Olay sonucunda yaralanan 3 kişi hastaneye götürüldü.

İş Bankası'nın tarihi binası resim müzesi olacak!

Türkiye İş Bankası'nın resim koleksiyonuna ev sahipliği yapmak için tahsis edilen Beyoğlu'ndaki tarihi binanın restorasyonu için hazırlıklar tamamlandı.

Ankara Kalesi'nde restorasyon başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesince yapılacak restorasyon çalışmalarıyla Ankara Kalesi'nin tarihi dokusu gelecek nesillere aktarılacak

Tarihi binalar halkın hizmetine giriyor!

Beyoğlu Kültür Yolu Planı için, kullanılmayan tarihi binaların sahipleriyle görüşmelerde bulunduklarını söyleyen  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bunların tamamını sadece kültür ve sanat amaçlı olarak başta İstanbul olmak üzere Türk halkının kullanımına kazandıracağız” diye konuştu. 

Beyoğlu'nda ön cephesi çöken bina yıkıldı!

Beyoğlu Asmalı Mescit Caddesi'nde yer alan ve ön cephesi çöken tarihi bina kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Beyoğlu'nda sokak kapatıldı, dükkanlar boşaltıldı!

Beyoğlu'nda çökme riski bulunan bina boşaltıldı. Ardından başlatılan güçlendirme çalışmaları da durdurulan 5 katlı tarihi binanın bulunduğu sokak kapatıldı.

Beyoğlu'ndaki tarihi Narmanlı Han’a tabela tepkisi! 

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan tarihi Narmanlı Han’a kozmetik dükkanı tabelası asıldı.

Bitlis'in tarihi dokusu gün yüzüne çıkartılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarda, cadde ve sokaklar kültürel dokuya uygun restore edilerek, kentin tarihi dokusu daha da görülür hale getiriliyor...

beyoğlunun tarihi dokusu Haberi

beyoğlunun tarihi dokusu

İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin şehirleşmedeki kaderini değiştirecek kentsel dönüşüm, şu sıralar sadece belediyelerin değil esnaftan ev hanımlarına kadar herkesin gündeminde. Mahalle kahvelerindeki tek konu müteahhitlerin ev ve arsa sahiplerine kaç daire vereceği. Bir daire yerine iki daire isteyen de var, 'ne kadar para verseler de evimi terk etmem' diyen de. Sadece görüntü kirliliği ya da deprem riski değil ulaşımdan altyapıya kadar günlük hayatı da etkileyen birçok olumsuz faktörü beraberinde getiren düzensiz yapılaşma İstanbullu'nun dayanamayacağı noktalara gelince kentsel dönüşüm de kaçınılmaz oldu. İstanbul'da kentsel dönüşüme ilk başlayanlardan, aynı zamanda sekiz dönüşüm bölgesine sahip Beyoğlu'nun Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın gündeminde şu sıralar Tarlabaşı, Sütlüce-Örnektepe Mahallesi, Dolapdere, Kasımpaşa, Şişhane, Okmeydanı ve Karaköy'deki dönüşüm projeleri var. Bu projeler tamamlandığında 45 mahalleden...