06 / 05 / 2024

Beypazarı unesco

Beypazarı unesco

Tarihi ilçenin UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmesi için çalışma başlatıldı. Kaymakam Seyitoğlu "Yaşayan insan hazinesi" kategorisinden UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmek için başvuracaklarını söyledi.

Beypazarı'nda UNESCO hazırlığı!

Tarihi ilçenin UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmesi için çalışma başlatıldı. Kaymakam Seyitoğlu "Yaşayan insan hazinesi" kategorisinden UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmek için başvuracaklarını söyledi.

Efes'in UNESCO adaylığında sona gelindi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne adaylığına ilişkin, her şeyin yolunda gittiğini belirterek, 3 Haziran'da yapılacak oylamada Selçuk'un (Efes) listeye dahil edileceğini bildirdi.

Mevlüt Çavuşoğlu:3 Haziran'da yapılacak oylamada Efes UNESCO listesine dahil edilecek!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne adaylığına ilişkin, bu konuda seferberlik ilan ettiklerini ve her şeyin yolunda gittiğini belirtti.

Beçin Kalesi UNESCO yolunda!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan tarihi Beçin şehri ve kalesinin kalıcı listeye girebilmesi için çalışma yürütülüyor. Geçici Listeye 2012 yılında giren Beçin şehri ve kalesinin kalıcı listeye girmesi için alan yönetimi çalışması başlatıldı.

Türkiye'deki UNESCO Listesi'ne giren tarihi yerler!

Akdamar Kilisesi, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya Bölgesi, İsmail Fakirullah Türbesi ve diğerleri... İşte bu yıl UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne alınan, Anadolu'nun kültür ve doğal mirasından günümüze gelen 10 kültürel ve doğal varlık...

Beçin Kalesi UNESCO kalıcı listesine girmeye hazırlanıyor!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 2012 yılında giren Beçin şehri ve kalesinin kalıcı listeye girmesi için alan yönetimi çalışması başlatıldı.

Aspendos Antik Kenti UNESCO Kalıcı Listesi'ne girmeye hazır!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan Aspendos Antik Kenti’nin kalıcı listeye girmesi için yürütülen çalışmalar devam ediyor. Aspendos Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Veli Köse, konuyla ilgili açıklama yaptı..

Kahta Kalesi UNESCO Listesi adaylığına hazırlanıyor!

Kocahisar köyünde bulunan, Romalılar ve Memluklular dönemlerinden sonra 1970'lerde restore edilen Yeni Kale'de yeniden restorasyon çalışması başlatıldı. "Kahta Kalesi" olarak da bilinen Yeni Kale, UNESCO Dünya Miras Listesi adaylığına hazırlanıyor.

Beypazarı Ayvaşık imar planı askıda!

Ankara Beypazarı İlçesi Ayvaşık Mahallesi'nde 926 bin 828 metrekare alanı kapsayan 1625 ada 1 nolu parsele ait Belediye Hizmet Alanı amaçlı hazırlanan “1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı 5 Mayıs'ta askıya çıktı...

Efes Antik Kenti'nin UNESCO Listesi'ne girmesine engel yok!

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi'nden (ICOMOS) gelen ön rapora göre, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi'ne girmesi yönünde hiçbir engel olmadığını belirtti.

Efes Antik Kenti'ne UNESCO müjdesi!

1994'te başlayan UNESCO sürecinde mutlu son... Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, "Gelen ön rapora göre artık Efes, UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi'ne girmiştir diyebiliriz" dedi.

Van Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Listesi'ne girmesi için çalışılıyor!

Van'ın en önemli tarihi ve turistik değerlerinden olan Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmesi, kenti turizmde hedeflenen noktaya taşıması bekleniyor.

Bolu Mudurnu UNESCO Dünya Mirası Geçici Liste'sinde!

Mudurnu Kaymakamlığı, Mudurnu Belediye Başkanlığı, Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği ve Kent Konseyi'nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmanın ardından başvurduğu UNESCO Dünya Mirası Geçici Liste'sine girdi.

Beypazarı unesco Haberi

Beypazarı unesco

Ankara'nın tarihi ilçesi Beypazarı'nın ahilik geleneği ve bu geleneğin temsilcisi zanaatkarlarıyla UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmesi için çalışma başlatıldı. Kaymakam Suat Seyitoğlu, şimdiye kadar UNESCO'ya başvuru yapılmamamasının Beypazarı için önemli bir kayıp olduğunu söyledi. Seyitoğlu, "Ahilik geleneği ve bu geleneğin son temsilcileri, ustaları ve zanaatkarlarıyla 'yaşayan insan hazinesi' kategorisinden UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmek için başvuracağız" dedi. İlçede UNESCO başvurusu için bir komisyon oluşturulacağını kaydeden Seyitoğlu, "Beypazarı'ndaki doğal ve kültürel mirasın UNESCO'nun geçici listesine girmesi için ayrıca bir UNESCO kulübü kuracağız. Birçok çevreden işinde uzmanlar kulüpte olacak. Bunların bilgi birikimi ve deneyimlerden de faydalanacağız. Beypazarı ilçesinde Kaymakamlık olarak bizler de, Somut Olmayan İnsan Hazinesi envanter çalışmasında bulunacağız. Bu kapsamdaki çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor" bilgisini...