22 / 05 / 2024

beyzıt meydanı havadan görüntü

beyzıt meydanı havadan görüntü

Meydanı yenileme çalışmaları kapsamında, Darülfünun Alt Geçidi yeniden inşa edilirken, bu sırada yıkılan 8 dükkandan kazanılan alan yayalara tahsis edildi.

Gamador Meydan Projesi 13 soruda tüm detaylarıyla!

Ankara’da yükselecek olan Gamador Meydan Projesi’nin ilgilileri büyük bir merak ile bekliyor. Peki Gamador Meyda Projesi’nde kaç konut olacak? Konut tipleri ne olacak? İşte Ankara Gamador Meydan Projesi 13 soruda tüm detaylarıyla…

Euro, Sterlin, Japon Yeni, Çin Yuanı, Türk Lirası... Dolar resmen meydan okuyor

Dolar endeksi 20 yıl aradan sonra zirveye yükselirken gelişmiş ülkelerin para birimlerine karşı hızlıca yükseldi. Euro, Sterlin, Japon Yeni, Çin Yuanı, Türk Lirası'na dolar resmen meydan okuyor...

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler'de fiziki gerçekleşme yüzde 26'ya ulaştı!

KİPTAŞ tarafından İstanbul'un Tuzla ilçesinde inşa edilen Tuzla Meydan Evler projesinde inşaat çalışmaları hızlandı. Dev projede fiziki gerçekleşme yüzde 26'ya ulaştı. 

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler 25 soruda tüm detaylarıyla!

Dün temeli atılan KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler projesinde 149  adet konut yer alacak. 263 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan projede daireler hiç evi olmayanlara satılacak. İşte KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler25 soruda tüm detaylarıyla...

Ebebek, 177. mağazasını İstanbul Meydan AVM’de açtı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Ebebek 177. mağazasını İstanbul Meydan Alışveriş Merkezi'nde hizmete açtı...

Türkiye Hava Meydanı Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Hava Meydanı Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Şanlıurfa'daki Meydan Projesi için acele kamulaştırma kararı!

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Camikebir mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların yapımı planlanan Meydan Projesi'nin hayata geçirilmesi için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından kamulaştırılmasına karar verildi.

Türkiye'nin Otomobili'nin üretileceği arazi havadan görüntülendi!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından Gemlik'te kurulacak fabrikanın arazisi drone ile havadan görüntülendi.

İstanbul Üniversitesi'nin merkez kütüphanesi yenileniyor!

İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ), Beyazıt Meydanı'nda yer alan eski Merkez Kütüphanesi'nin olduğu alanda inşa etmek için açtığı ihale sonuçlandı. Yaklaşık 47 milyon TL'ye ihale edilen yeni “İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphane ve Gençlik Merkezi” bu yıl içerisinde tamamlanacak.

Keçiören Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı projesi hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Keçiören Belediyesi'nin, üstünde müzikli fıskiye sistemi ve süs havuzunun bulunacağı 400 araçlık otopark projesiyle beraber "Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı" projesinin de inşaat çalışmalarına hız verdi.

İBB Bakırköy Özgürlük Meydanı için tasarım yarışması açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı için 100 bin TL ödüllü kentsel tasarım yarışması açtı.

Beyazıt Meydanı, Turgut Cansever'in ödüllü projesi temel alınarak düzenlenecek!

İstanbul'un simge meydanlarından Beyazıt, Türkiye'nin yetiştirdiği önemli mimarlardan Turgut Cansever'in 1960 yıllarında düzenlenen yarışmada kendisine birincilik getiren proje temel alınarak düzenlenecek.

Tavuk Dünyası Bağcılar Meydan'da şube açtı!

Tavuk Dünyası 2019’a, zengin menüsünde yer alan ödüllü ve özel lezzetlerini sunmak üzere Bağcılar Meydan’da açtığı yepyeni restoranıyla ‘merhaba’ dedi...

beyzıt meydanı havadan görüntü Haberi

beyzıt meydanı havadan görüntü

Tarihi yarımadanın merkezinde, kentin ana ulaşım akslarının odağında bulunan İstanbul'un en çok turist çeken noktalarından Beyazıt Meydanı'ndaki yenileme çalışmaları havadan görüntülendi.


Bizans döneminde kentin en büyük meydanı, Osmanlı döneminde saray meydanı olan Beyazıt Meydanı, kent imgesini oluşturan temel ögelerinden biri. Çevresindeki Beyazıt Camisi'ni ve mahallesini de içine alan semtin sınırları, Divanyolu yönünde Çarşıkapı ve Kapalıçarşı, güneyde Soğanağa Mahallesi, batıda Aksaray yönünde Hasan Paşa Hanı, Seyyid Hasan Paşa Külliyesi ile İstanbul Üniversitesi (İÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi ile belirleniyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin bu özel alanını yenilemek için çalışmalarını sürdürüyor. Anadolu Ajansı (AA), meydanda yapılan çalışmaları havadan görüntüledi. Darülfünun Alt Geçidi ve bu sırada yıkılan 8 dükkandan kazanılan alanın yayalara tahsisinin, meydandaki tarihi yapıları ortaya çıkardığı ve meydana ferah bir görünüm kazandırdığı...