02 / 05 / 2024

bilecik Aya Yorgi Kilisesi

bilecik Aya Yorgi Kilisesi

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 1800'lü yılların sonunda yapılan, bugün harabe durumdaki Aya Yorgi Kilisesi, restorasyonun ardından müze olarak hizmet verecek.

Aya Yorgi yarın açılıyor!

İstanbul Edirnekapı’da bulunan ve yapımı 8-9. yüzyıla uzanan tarihi Rum Ortodoks kilisesi Aya Yorgi yarın açılacak. 

Aya Yorgi Kilisesi Kültür Merkezi ve müze olacak!

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 1800'lü yılların sonunda yapılan, harabe durumdaki Aya Yorgi Kilisesi, restorasyonun ardından kültür merkezi ve müze olarak açılacak.

Bilecik'teki Aya Yorgi Kilisesi turizme kazandırılacak!

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 1800'lü yılların sonunda yapılan, bugün harabe durumdaki Aya Yorgi Kilisesi, restorasyonun ardından müze olarak hizmet verecek.

Mi’Marin Aya Yorgi projesi!

Suv Yapı imzasıyla hayata geçirilen Mi’Marin Aya Yorgi projesi 25 adet konuttan oluşuyor. Projede teslimlerin 2019 yılının yazında yapılması planlanıyor.

Suv Yapı'dan İzmir'e 2 yeni proje!

Suv Yapı İzmir'in Çeşme ilçesinde 2 yeni projeye başlayacak. Mi’Marin Aya Yorgi ve Mi’Marin Ovacık projelerinin 30 Haziran 2018'de teslim edilmesi planlanıyor.

Çeşme'ye Eğlence Adası geliyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün projesi ile başta Aya Yorgi Koyu'ndaki işletmeler olmak üzere ilçedeki bar ve disko tarzı eğlence mekanları tek bir bölgede toplanacak. 2017'de faaliyete geçmesi beklenen Eğlence Adası'nda işletmelere müzik ve saat sınırı olmayacak.

TOKİ Bilecik Bozüyük Alt Gelir başvuru dönemi!

TOKİ Bilecik Bozüyük Alt Gelir başvuru dönemi 8 Ağustos'ta başlayacak. Proje de 120 aya kadar vade imkanı sağlanıyor.

TOKİ Bilecik Bozüyük Alt Gelir fiyatları!

TOKİ Bilecik Bozüyük Alt Gelir fiyatları 82 bin 530 TL'den başlıyor. Projede 120 aya kadar vade sağlanıyor.

Ali Ağaoğlu'nun şöförü kaza yaptı!

Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, Çeşme'de talihsiz bir olay yaşadı. Ağaoğlu'nun şoförü önceki gün işadamını Aya Yorgi Koyu'na bıraktı. Şoför dönüşte tek başına giderken virajı alamayıp kaza yaptı.

Bilecik Bozüyük TOKİ Konutları başvurusu!

Bilecik Bozüyük TOKİ Konutları başvurusu başladı ve devam ediyor. Ödeme planı kapsamında 144 aya kadar vade sağlanan projede 82 adet konut satışta.

TOKİ Bilecik Bozüyük Alt Gelir başvuru!

TOKİ Bilecik Bozüyük Alt Gelir başvuru işlemleri 10 Haziran 2016 tarihinde başlayacak. Ödemelere göre 240 aya varan vade imkanı sağlanan projede toplamda 59 adet daire satışta.

TOKİ Bilecik Bozüyük alt gelir grubu başvuruları!

TOKİ Bilecik Bozüyük alt gelir grubu başvuruları 10 Haziran 2016 tarihinde başlayacak. Toplamda 59 adet konutun satışa çıkarıldığı projede 240 aya varan vade sağlanıyor.

Bilecik Bozüyük TOKİ Evleri fiyatları!

Bilecik Bozüyük TOKİ Evleri fiyatları kapsamında 108 bin 965 liradan başlıyor. Ödemelere göre 144 aya kadar vade sağlanan projede taksitler 605 liradan başlıyor.

bilecik Aya Yorgi Kilisesi Haberi

bilecik Aya Yorgi Kilisesi

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 1800'lü yılların sonunda yapılan, bugün harabe durumdaki Aya Yorgi Kilisesi, restorasyonun ardından müze olarak hizmet verecek.


Projesi, Anıtlar Kurulu tarafından onaylanan tarihi yapının 2017 yılında başlaması planlanan restorasyonunun 2 yılda tamamlanması hedefleniyor.


Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli ilçesinin tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını hatırlattı.


Tarihçilerin saptamasına göre, ilçenin tarihinin milattan önce 8 binli yıllara dayandığını aktaran Şahin, şöyle konuştu:


"Buranın en önemli özelliği şu; Selçuklular İznik'i fethetmek için yola çıktıklarında ilk geldikleri ve Türkleştirdikleri yer Osmaneli oluyor. 1075 yılında Osmaneli, eski adıyla 'Lefke' sonra da İznik, Selçuklulara katılıyor ve bildiğiniz gibi Anadolu Selçuklu Devleti kuruluyor. Bunun başkenti de İznik olarak belirleniyor. 1075'ten bu yana da Osmaneli Türk kenti olma özelliğini sürdürmüş. Bu çok önemli bir olay. Haçlı Seferleri...