06 / 05 / 2024

bilecik yht istasyonu inşaatı

bilecik yht istasyonu inşaatı

Bilecik' in, İstanbul, Ankara, Konya, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya gibi büyük şehirler ile bağlantısını sağlayacak Yüksek Hızlı Tren (YHT) istasyonu inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor...

Hızlı tren bileti fiyatları son bir senede yüzde 300 zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya, Karaman biletleri...

Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine son bir yılda yüzde 300 zam! İstanbul - Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Kocaeli, Sakarya Bilecik hattında seyahat edenler, bilet fiyatlarının artmasıyla pahalı bir deneyimle karşı karşıya kalacak.

Ankara-İstanbul YHT Tünel 26 projesi 2022 açılacak!

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Ankara-İstanbul TCDD Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında devam eden ‘Tünel 26’ projesinin 2022 yılında hizmete açılacağını söyledi.

Bilecik'te YHT ulaşım hattı inşaat çalışmaları başladı!

Bilecik Belediyesi tarafından, Karasu caddesi Tekmar yolu ile Yüksek Hızlı Tren (YHT) arasında 15 metre genişliğinde yol ve altyapı çalışmasına başlanıldı..

Bilecik'te elektrik kesintisi nedeniyle YHT seferleri yapılamadı!

BİLECİK'TE, elektrik kesintisi dolayısıyla Ankara-İstanbul karşılıklı Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinde aksama meydana geldi. YHT, Bilecik-Sakarya hattında meydana gelen elektrik kesintisi dolayısıyla Bilecik'te inşaatı devam YHT Garı'nda bekletildi.

Elektrik kesintisi, YHT seferlerini aksattı!

Alınan bilgiye göre, sabah 06.00'da Ankara'dan İstanbul'a hareket eden YHT, Bilecik - Sakarya hattında meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle Bilecik'te inşaatı devam YHT Garı'nda bekletildi.

YHT Projesi Bilecik ekonomisini canlandıracak!

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi, Türkiye ve Bilecik için büyük önem taşıyor. Yenişehir-Bilecik bağlantı yolu ile kente ulaşım kolaylaşacak ve kent önemli bir cazibe merkezi olacak.

TCDD Genel Müdürü açıkladı: Haydarpaşa YHT istasyonu olacak!

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki Haydarpaşa gar binasının istasyon bölümünün bu işlevini sürdüreceğini, diğer bölümlerinde de koruma amaçlı imar planı yapıldığını söyledi.

Bilecik Otogarı YHT Garı'na bağlanacak!

DSİ Eskişehir Bölge Müdürü Hayrettin Baysal yapımı devam eden projelerde incelemelerde bulundu. Bilecik Belediyesi şehirlerarası otobüs terminali ile Yüksek Hızlı Tren (YHT) garının köprü ile bağlanacağı bildirildi.

Ankara - İstanbul YHT, İzmit'te arıza yaptı!

İstanbul-Ankara hattı bugün açılan Yüksek Hızlı Tren içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğu halde İzmit'te arıza yaptı. Başbakan Tayyip Erdoğan Bilecik’teki konuşmasının ardından YHT ile İstanbul'a doğtu yola çıktı ancak İzmit’te tren durdu.

Ankara-İstanbul YHT'ye üç tören!

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni (YHT) seferlerine üç tarihi törenle başlayacak. 533 kilometrelik mesafeyi 3.5 saate indirecek olan tren için, 25 Temmuz'da, Eskişehir, Bilecik ve İstanbul'da üç ayrı organizasyon düzenlenecek.

TCDD: Ankara-İstanbul YHT hattı T26 tünelinde göçük yok!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı projesi ikinci etabı kapsamında yer alan Bilecik'teki "T26 tünelinde göçük olduğu" iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi

Bilecik YHT hattında çöken tünelin altında 33 milyon Euroluk tünel açma makinesi kaldı!

Bilecik'te Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı inşaat çalışmaları sırasında çöken tünelin altında kalan 33 milyon Euro değerinde olduğu belirtilen tünel açma makinesi 5 yıldır çıkartılamadı...

Pendik Tren İstasyonu, Ankara İstanbul YHT için hazır!

Ankara İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferi, 5 Temmuz'da başlıyor. YHT'nin İstanbul'daki son durağı olan Pendik İstasyonu hazırlıklarını tamamladı... Başbakan Erdoğan, Ankara'dan İstanbul'a YHT ile gelecek burada açılış törenini gerçekleştirecek...

bilecik yht istasyonu inşaatı Haberi

bilecik yht istasyonu inşaatı


Bilecik'in, İstanbul, Ankara, Konya, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya gibi büyük şehirler ile bağlantısını sağlayacak Yüksek Hızlı Tren (YHT) istasyonu inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.


Bilecik Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ile alternatif yol güzergahları yeniden incelenerek, fizibilite çalışmaları yapıldığı belirtildi. Hızlı Tren İstasyonu'na ulaşımın daha rahat ve kolay sağlanabilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmalarda, büyük aşamaların kaydedildiği aktarılırken, "Hızlı bir şekilde inşaat çalışmaları devam eden projenin yaz ayları sonuna doğru tamamlanması düşünülüyor. Vatandaşlarımız için en sağlıklı ve konforlu ulaşımın elde edilmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda Bilecik Belediyesi olarak gerekli bütün çalışmalar en hızlı bir şekilde yerine getirilmektedir" ifadelerine yer...