09 / 05 / 2024

Bilezikçi çiftliği restorasyon

Bilezikçi çiftliği restorasyon

İstanbul Sarıyer'deki Bilezikçi Çiftliği restore edilecek. İstanbul Üniversitesi tarihi yapının restorasyon çalışmaları için hazırlıklara başladı. 

Ohrid Ali Paşa Camisi 14 milyon TL'ye yenilendi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Kuzey Makedonya’nın Ohrid kentinde hayata geçirdiği restorasyon çalışmalarıyla 1573 yılında hizmete açılan tarihi Ali Paşa Camisi eski ihtişamıyla açıldı.

Hatay’da tarihi dokular eski görünümüne kavuşuyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın tarihi dokusunu bozmadan devam ettiği restorasyon çalışmalarıyla tarihi değerler ortaya çıkardı.

Sarıyer'deki Bilezikçi Çiftliği restore edilecek!  

İstanbul Sarıyer'deki Bilezikçi Çiftliği restore edilecek. İstanbul Üniversitesi tarihi yapının restorasyon çalışmaları için hazırlıklara başladı. 

Konya Kadı İzzettin Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Konya genelinde hayata geçirdiği restorasyon çalışmalarıyla dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu döneminin tanınmış devlet adamlarından Kadı İzzettin Muhammed tarafından yaptırılan Kadı İzzettin Camii’nin restorasyonunu tamamladı.

İzmir Çınaraltı Parkı yeni yüzüne kavuşuyor!

Kemeraltı’nda gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarıyla tarihi çarşıyı ve çevresini korumak adına önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çınaraltı Parkı’nda da meydan düzenlemesine gidecek.

Manisa Bakkal Şükrü Evi eski ihtişamına kavuşuyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Alaşehir Bakkal Şükrü Evi’nde gerçekleştirdiği restorasyon çalışmasıyla birlikte tarihi yapının tüm güzellikleri ortaya çıkmaya başladı.

Mescid-i Aksa’daki iç restorasyon tamamlandı!

Kudüs İslami Vakıflar Dairesi Başkanı Hatip: “Mozaikler ve sıva dekorasyonu dahil bin 800 metrekarelik alan üzerinde kapsamlı bir restorasyon süreci oldu” dedi.

Haydarpaşa Garı'nın restorasyonunda son durum!

Haydarpaşa Garı’nda kimsenin çok şey bilmediği restorasyon süreci başlayacaktı. Habertürk Gazetesi hem bu tarihi mekânı keşfe çıktı hem de restorasyonla ilgili bilgileri “içeriden” aldı.

TOKİ Zile'deki Osmanlı Evleri'ni turizme kazandırıyor!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın tarihi yapılar için verdiği restorasyon kredisiyle Tokat'ın Zile İlçesi'nde bulunan Osmanlı evlerinin onarılarak turizme kazandırılması hedefleniyor.

Tarihi Zile Evleri TOKİ desteğiyle onarılacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) tarihi yapılar için verdiği restorasyon kredisiyle Tokat'ın Zile ilçesinde bulunan Osmanlı evlerinin onarılarak turizme kazandırılacak.

Tarihi Zile Evleri, TOKİ desteği ile turizme açılıyor!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) tarihi yapılar için verdiği restorasyon kredisiyle Tokat'ın Zile İlçesi'nde bulunan Osmanlı evlerinin onarılarak turizme kazandırılması hedefleniyor.

2006 yılında Alarko, Bilezikçi Çiftliği'ne AİHM'de dava açmış!

Alarko, bağlı şirketi Yıltaş'ın aldığı Bilezikçi Çiftliği'nin kamulaştırılması üzerine AİHM'de açtığı dava 2006 yılında sonuçlanmış. Şirket, 55.7 milyon dolar tazminat talep etse de Mahkeme 6 milyon 110 bin euro'da karar kılmış.

Sultangazi Sultançiftliği imar planı tadilatı askıdan iniyor!

İBB tarafından askıya çıkarılan Sultangazi İlçesi, Sultançiftliği Mahallesi, 181 ada, 31 parselin Doğusunda kalan tescil harici alana ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı yarın askıdan iniyor...

Bilezikçi çiftliği restorasyon Haberi

Bilezikçi çiftliği restorasyon

Sarıyer'deki tarihi Bilezikçi Çiftliği restore edilecek. İstanbul Üniversitesi, 33 bin 500 metrekare orman içinde kurulu tarihi yapının da yer aldığı çiftliğin restorasyon ve restitüsyon projesinin hazırlanması için çalışma başlattı. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Malkoçoğlu, Sosyete Şaban gibi kült filmlerin yanı sıra, son dönem tarihi dizilerinin de mekanı olarak kullanılan Bilezikçi Çiftliği, Osmanlı'nın son dönem ticari faaliyetleriyle tanınan Abraham Paşa tarafından kurulmuştu. 1980'li yıllarda mirasçıları tarafından satılan çiftlik arazisi İstanbul Üniversitesi tarafından kamulaştırıldı. Türk Sineması'nın platosu olarak kullanılan çiftlik aslına uygun olarak...