04 / 05 / 2024

bilge özdemir Tüketici kanunu

bilge özdemir Tüketici kanunu

TBMM’ de yasallaşan Tüketici Kanun tasarısı resmi gazetede yayımlandıktan 6 ay sonra da yürürlüğe girecek. Kanunda; gayrimenkul sektöründe sadece konut üreticilerini doğrundan ilgilendiren maddeler bulunmakta...

Bilge Özdemir, Turyap'ın icra kurulu üyesi oldu!

Gayrimenkul pazarlama ve aracılık hizmetlerinde geliştirdiği farklı yöntemlerle sektöre yön veren Turyap, gayrimenkul projelerinde uzun yıllar üst düzey yöneticilik yapan Bilge Özdemir ile el sıkıştı.

Bilge Özdemir ile Keleşoğlu Holding iş birlikteliğine son!

Gayrimenkul sektörünün duayeni Bilge Özdemir ile Keleşoğlu Holding, Bilge Özdemir tarafından yürütülmekte olan pazarlama ve satış koordinatörlüğü sonlandı.

Bilge Özdemir: Sign Of The City'den Sign Of The World'e!

Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünü buluşturan "Sign of the City Awards", Four Seasons Hotel İstanbul at The Bosphorus'da gerçekleşen olağan üstü bir törenle sahiplerini buldu. Emlakchi'den Bilge Özdemir Sign Of The City'yi yazdı.

Yeni tüketici kanunu değişiklikleri 2014!

Yeni tüketici kanunu olan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Peki, yeni tüketici kanunu ne getirdi? İşte yeni tüketici kanunu değişiklikleri 2014..

Tüketici Kanunu yürürlük tarihinden önceki dönemleri kapsar mı?

Yeni Tüketici Kanunu olan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Peki, Bu Tüketici Kanunu yürürlük tarihinden önceki dönemleri kapsar mı?

Yapı Kredi Koray GYO tüketici davalarının son durumlarını yayınladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO tüketici davalarının son durumlarını yayınladı.

Tüketici konseyinin görevleri nelerdir?

Tüketici konseyinin kuruluş ve görevleri ile toplantı, çalışma usul ve esasları Tüketici Konseyi Yönetmeliği kapsamında düzenliyor. Peki, tüketici konseyinin görevleri nelerdir? Tüketici konseyi ne iş yapar?

Tüketici Konseyi Yönetmeliği tam metni!

Tüketici Konseyi Yönetmeliği 5 Temmuz 2014 tarihinde 29051 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, Tüketici Konseyinin kuruluş ve görevleri ile toplantı, çalışma usul ve esaslarını düzenliyor...

Tüketici fiyat endeksi Haziran 2014!

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE), hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor. Tüketici fiyat endeksi, TÜİK tarafından açıklanıyor. İşte Tüketici fiyat endeksi Haziran 2014...

Yapı Kredi Koray GYO Ankara projesi tüketici davaları ile ilgili güncelleme yaptı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ankara projesi tüketici davaları ile ilgili güncelleme yaptı.

Geleneksel tüketici ödülleri yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı!

2001 yılında yürürlüğe giren Geleneksel tüketici ödülleri yönetmeliği 27 Haziran 2014 tarihinde 29043 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Yeni Tüketici ödülleri yönetmeliği ile yürürlükten kaldırıldı...

Tüketici ödülleri nelerdir?

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 60 ncı ve 84 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan tüketici ödülleri yönetmeliği gereğince tüketicilere belli zamanlarda belli durumlarda ödüller veriliyor. Peki, tüketici ödülleri nelerdir?

Tüketici Güven Endeksi yüzde 3 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen Tüketici Eğilim Anketi verilerinden hesaplanan Tüketici Güven Endeksi haziran ayı sonuçları açıklandı. Tüketici Güven Endeksi yüzde 3 azaldı...

bilge özdemir Tüketici kanunu Haberi

bilge özdemir Tüketici kanunu

Gayrimenkul sektöründe YAP - SATCILIKDAN; SAT – YAPCILIĞA geçişle işin kuralları değişmeye başladı. Gayrimenkul sektörü geldiği nokta itibarı ile YAP’ dan çıktı; çünkü artık projeler geldikleri büyüklükle sermaye gücü olarak SATMADAN yapılamaz noktaya geldi. Ancak, YAPIM süreçinde SATIŞLARI TAMAMLANAMAYAN projelerin söylemi MAKET’DEN DEĞİL.... GERÇEK’TEN OLDU.

İlgili maddeler tek tek ele alındığında, kanun tasarısının sadece “ konutları “ yani “ mesken “ olarak kullanılan alanları kapsadığını  görüyoruz.

Tüketici kanunundaki düzenleme ile; SAT - YAP’ ın sadece konutlara yönelik olduğu görüşü ile hareket edilmektedir. Oysaki günümüzde MİX USED kavramı ile projeler Konutlarla birlikte Ofisler, AVM, Mağazalar gibi ticari alanlardan oluşmaktadır. 

Bu tarz karma projelerde ilgili yasanın işleyişi nasıl olacaktır ? 


SAT-YAP tarzında ticari alan satışlarından dolayı sıkıntıya düşen projeler yokmudur ? 

Yıllarca konut   Kooperatiflerinde yaşanan...