29 / 04 / 2024

Geleneksel tüketici ödülleri yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı!

Geleneksel tüketici ödülleri yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı!

2001 yılında yürürlüğe giren Geleneksel tüketici ödülleri yönetmeliği 27 Haziran 2014 tarihinde 29043 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Yeni Tüketici ödülleri yönetmeliği ile yürürlükten kaldırıldı...



Geleneksel tüketici ödülleri yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı!

Geleneksel tüketici ödülleri yönetmeliği, 15 Ekim 2001 tarihinde ve 24554 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Bugüne kadar yürürlükte kalan Geleneksel tüketici ödülleri yönetmeliği, bugün (27 Haziran 2014) yayımlanan yeni yönetmelik ile yürürlükten kaldırıldı.


7/11/2013 tarihli ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 60 ncı ve 84 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan Yeni Tüketici ödülleri yönetmeliği, 27 Haziran 2014 tarihinde 29043 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Tüketici ödüllerinin verilmesine ilişkin esasları kapsayan yönetmelik, tüketicinin korunması ve bilinçlendirilmesi ile yasal haklarını kullanması konusunda özendirilmesi, tüketici talep ve tercihlerini dikkate alan firmaların ve tüketici hukuku veya tüketicinin korunması ile ilgili bilimsel çalışmaların teşvik edilmesi için verilecek ödüllere ilişkin usul ve esasları düzenliyor.


Tüketici ödülleri esasları..


Ödüllerin duyurulması

MADDE 9 – (1) Genel Müdürlük, her yıl Aralık ayında, tüketici ödüllerine ilişkin duyuru metninin, ülke düzeyinde yayınlanan, yayın tarihi itibariyle tirajı en yüksek üç gazeteden birinde yayınlanmasını ve duyurulmasını sağlar.


(2) Tüketici ödüllerine ilişkin duyuru metni, ayrıca Bakanlık internet sayfasında ilan edilir.


Ödül töreninin yeri ve tarihi

MADDE 10 – (1) Ödül töreni, Bakanlığın uygun göreceği yer ve tarihte yapılır.


Ödüllerin şekli ve niteliği

MADDE 11 – (1) Tüketici ödülleri, özgün bir tasarım, plaket, heykelcik veya şilt olarak verilir.


(2) Ödüllü yarışmalarda, yarışmaya katılmaya teşvik edecek nitelikte ödüller verilir.


Tüketici ödülleri yönetmeliği tam metni!



Geri Dön