05 / 05 / 2024

bilim kurulu

bilim kurulu

Sultanahmet Camii'nin Marmara Depremi'nde hasar gören sağ arkadaki iki şerefeli minaresi için Vakıflar Bölge Müdürlüğü harekete geçti

İstanbul Deprem Bilim Kurulu'ndan son dakika deprem önerileri: Boş konut stoku, gökdelenler, deniz ulaşımı...

İBB’nin bir araya getirdiği 'İstanbul Deprem Bilim Kurulu' tarafından şehrin, beklenen büyük depreme hazırlanması için bazı önerileri gündeme getirdi. Peki bu öneriler neler? 

İstanbul için Deprem Bilim Kurulu oluşturuldu!

Alanında uzman isimlerin yer aldığı ‘Deprem Bilim Kurulu’nu toplayan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden sonra bulundukları tespitleri anlattı. 

HES kodu ve maske kalkıyor!

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. HES kodu ve maske kalkıyor mu? İşte detaylar...

İzmir'e Deprem Bilim Kurulu geliyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve  DEÜ’nün AFAD’la imzaladığı protokol ile birlikte İzmir'de açılacak Deprem Bilim Kurulu için ilk adım atıldı.

Tunç Soyer: İzmir'deki faylar ve binalar incelenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim’de yaşanan deprem felaketinin ardından alınacak tedbirleri ortak akıl ve bilim rehberliğinde belirlemek için “Afet Bilim Kurulu” oluşturdu. Kurulun ilk toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında İzmir Sanat’ta çevrim içi olarak gerçekle

Koronavirüste korkulan oldu! Yeni yasaklar yolda!

Önümüzdeki hafta yapılacak Bilim Kurulu toplantısında yeni kararlar alınacak. Türkiye’nin kasım ve aralık ayını bir dizi yeni önlemle geçireceği belirtiliyor. Uzmanlar buna ‘aç-kapa’ taktiği diyor. Salgının artış hızına göre yeni yasaklar olacak veya kaldırılacak.

Emin Şirin: İstanbul depremi için Deprem Bilim Kurulu oluşturulsun!

Emin Şirin, olası İstanbul depremi için teyakkuza geçip acil önlemler alması gerektiğine dikkat çekerek, “Binaların elden geçirilmesi için 30-40 milyar dolarlık kaynak yeterli olabilecektir” diye konuştu...

Kıdem tazminatı fonu için bilim kurulu önerisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir kez daha gündeme getirdiği ancak sosyal tarafların karşı çıktığı kıdem tazminatına ilişkin yeni düzenlemede, uzlaşı formülü için bir 'bilim kurulu' oluşturulması planlanıyor.

Emlakçılara ve gayrimenkul ofislerine Kovid-19 rehberi!

Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileriyle kontrollü normalleşme süreci kapsamında, 11 sektöre yönelik alınması gereken önlemleri açıkladı. Bakanlık, bu kapsamda tek başlık altında topladığı Covid Rehberleri'ni ilk kez yayımlandığını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu'ndan AVM açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu koronavirüs salgınında normalleşme sürecinin ilk adımı olarak 11 Mayıs Pazartesi günü alışveriş merkezlerinin açılması ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel: Ben AVM'ye, hele ki gezmeye asla gitmem!

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında kapatılan ve 'yeni normalleşme' adımları kapsamında açılan AVM'lerle ilgili olarak bazı uyarılar yaptı.

Bilim Kurulu üyesi Alpay Azap'tan uyarı: AVM'lere gitmem!

Eski normale dönüşün 1-2 yıl boyunca mümkün olmayacağını dile getiren Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, zorunda kalmadığı müddetçe alışveriş merkezlerine gitmeyeceğini belirtti.

Herkes merakla bekliyordu! AVM'lerin açılış takvimi açıklandı!

Herkes merakla beklediği AVM'lerin açılış takvimi açıklandı. AVM sahipleri Bilim Kurulu’nun onay vermesi halinde, AVM'ler 11 Mayıs’ta kademeli, 1 Haziran’da tam kapasiteli olarak açıklacak.

bilim kurulu Haberi

bilim kurulu
Sultanahmet Camii'nin Marmara Depremi'nde hasar gören sağ arkadaki iki şerefeli minaresi için Vakıflar Bölge Müdürlüğü harekete geçti. Bilim Kurulu'nun raporundan sonra minarenin rölövesi tamamlandı. İki şerefeli minarenin üst kısmını kapsayan yapımı için Koruma Kurulu'nun onayı...