25 / 05 / 2024

Bilim Merkezleri proje başvurusu

Bilim Merkezleri proje başvurusu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Bilim Merkezi Sergilerinin Tasarımı ve Prototiplerinin Geliştirilmesi Projesi'ne 88 proje başvurusu yapıldığını söyledi.

Eşbah İnovasyon Vadisi 2024'te teslim! Yeni proje!

Eşbah Yapı'nın yeni projesi İnovasyon Vadisi, 2024 yılında sahiplerine teslim edilecek. Satışların başladığı proje Eşbah Yapı'nın yeni projesi daha önce hayata geçirdiği projeler gibi yeni nesil ticaret ve endüstri merkezleri konsepti ile yükseliyor...

Eşbah Yapı'dan Esenyurt Evren 2 Sanayi Sitesi'ne yeni proje! 

Eşbah Yapı tarafından Esenyurt Evren 2 Sanayi Sitesi'nde yeni proje hayata geçiriliyor. Yeni nesil ticaret ve endüstri merkezleri olarak hayata geçirilen projenin detayları merak ediliyor...

Trabzon Planetaryum ve Bilim Merkezi 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında finansman sağladığı "Planetaryum ve Bilim Merkezi" projesi, 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak.

Bilim insanları Kanal İstanbul için ne diyor?

8 senedir tartışılan çılgın proje Kanal İstanbul için bilim insanları ne diyor? İşte merak edilen yanıtlar...

Haliç Bilim Merkezi ihalesi 12 Kasım'da!

Haliç Bilim Merkezi ihalesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 Kasım'da yapılacak. Proje tamamlandığında Avrupa'nın en büyük bilim merkezi olacak...

Şanlıurfa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin detayları belli oldu!

Şanlıurfa Bilim ve Teknoloji Merkezinin proje ayrıntıları belli oldu. Bilim ve teknolojide her türlü ayrıntıya yer verilen merkezin fiziki çalışmalarına da başlanırken, yapılan çalışmalar Türkiye'de yine örnek bir projeyi oluşturacak.

Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi için çalışmalar başladı!

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Haliç Bilim Merkezi ile ilgili detayları paylaştı. Avrupa’nın en büyük Bilim Merkezi olması planlanan proje için çalışmalar başladı...

Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi’nin detayları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi’nin detayları belli oldu. İBB tarafından hayata geçirilecek proje onay aşamasında...

Cazibe Merkezleri Programı’na 400 hektarlık alan talebi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Cazibe Merkezleri Programı’na yoğun ilgi olduğunu söyledi. Bakan Özlü, “Bugüne kadar 23 il için yapılan başvurularda 400 hektarlık alan talebi var. Bunu sağlayacak alanımız var” dedi.

Erzurum'da kayak merkezleri için proje çalışmasına başlandı!

Erzurum'da, Başbakanlık Özelleştirme İdaresince yönetilen Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin, Büyükşehir Belediyesine devredilmesinin ardından kayak merkezleri için proje çalışmasına başlandı.

Faruk Özlü'den İzmir'e mega proje sözü!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir'e bakanlıklarını ilgilendiren konularda birkaç mega proje yapacaklarının müjdesini verdi.

Çaycuma Bilim Merkezi Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

Çaycuma Bilim Merkezi Mimari Proje Yarışması sonuçlandı. Birinci Soner Akçam-Mimar, Emrah Bal-Mimar ve Ahmet İlyas Sözeri-Yüksek Mimar’dan oluşan ekip oldu.

Relıance Proje Yönetim Danışmanlığı Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Relıance Proje Yönetim Danışmanlığı Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi, Zafer Topdemir tarafından 10 bin TL sermaye ile 28 Nisan'da Maslak, Bilim Sokak, Sun Plaza 'da kuruldu.

Bilim Merkezleri proje başvurusu Haberi

Bilim Merkezleri proje başvurusu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Bilim Merkezi Sergilerinin Tasarımı ve Prototiplerinin Geliştirilmesi Projesi'ne 88 proje başvurusu yapıldığını söyledi.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilim Merkezi Sergilerinin Tasarımı ve Prototiplerinin Geliştirilmesi Projesi'ne toplam 110 milyon 168 bin 547 lira bütçeli 88 proje başvurusu yapıldığını belirterek, "Bunlardan 32 proje desteklenmeye değer görüldü. Projelere en fazla 18 ay süreyle, 2 milyon lira bütçe üst sınırıyla hibe destek sağlanacak" dedi.


Bakan Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) "Bilim Merkezi Sergilerinin Tasarımı ve Prototiplerinin Geliştirilmesi" konulu çağrısının sonuçlandığını bildirdi.


Bilim Merkezlerini, farklı yaş grubu ve birikimlere sahip insanları bilimle buluşturmak, farkındalık oluşturmak, ilgi ve meraklarını arttırmak amacıyla kurduklarını belirten Işık, söz konusu merkezlerde bilgisayar oyunu, mekanik veya elektronik...