28 / 04 / 2024

bilim ve sanayi bakanı kimdir

bilim ve sanayi bakanı kimdir

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "OSB'lerdeki 47 bin 996 sanayi parselinde üretime geçildi ve yaklaşık 1 milyon 530 bin kişiye istihdam sağlandı" dedi.

Teknonim Bilim Teknoloji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Teknonim Bilim Teknoloji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Tuzla'da 1 milyon 250 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Alkoç tarafından kuruldu.

Düzce’ye Bilim ve Teknoloji Merkezi geliyor!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, 26 bölgeden biri olarak seçilen Düzce’ye Bilim ve Teknoloji Merkezi açılacağını söyledi.

Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi En İyi Ar-Ge Merkezi seçildi!

Cam sektörünün global oyuncusu Şişecam Topluluğu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından iki önemli ödüle layık görüldü. Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi “En İyi Ar-Ge Merkezi” seçildi.

İnayet Su İnşaat ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İnayet Su İnşaat ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Lenet Uygun tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 28 Mayıs'ta Güngören, Ahmet Nafız Gürman Mahallesi'nde kuruldu.

Esenyurt Zübeyde Hanım İlkokulu Bilim ve Teknoloji Fuarı açıldı!

Esenyurt Zübeyde Hanım İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Bilim ve Teknoloji projeleri, Esenyurt Belediyesi Zübeyde Hanım Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törenle sergilendi.

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş. finansal tabloları!

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş., 3 aylık finansal tablolarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte 1 Ocak- 31 Mart 2015 dönemine ait finansal tabloları...

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş. faaliyet raporu!

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş., 1 Ocak - 31 Mart dönemine ait faaliyet raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. İşte şirketin 3 aylık raporu...

Türk Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kurulması netleşti!

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kurulması netleşti. Eğitim alanındaki dev işbirliği hakkında bilgi veren Bakan Fikri Işık, “Üniversite İstanbul ve Kocaeli arasında, Bilişim Vadisi’nin yakınında inşa edilecek” dedi.

Radius Mühendislik İnşaat ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Radius Mühendislik İnşaat ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ali Kahraman, Seyfettin Demirkıran, Cenk Atalay Kılıç, Mustafa Birinci tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 29 Nisan'da kuruldu.

Simge Mat Madencilik Asfalt Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Simge Mat Madencilik Asfalt Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi İstanbul Şubesi, Ali Dirikol Şube Müdürlüğü'nde 17 milyon TL'lik sermaye ile 27 Nisan'da Akatlar'da kuruldu.

Ozhascan Prefabrik İnşaat Yapı Elemanları ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ozhascan Prefabrik İnşaat Yapı Elemanları ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Can Gülsoy tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 24 Nisan'da Ümraniye, Aşağı Dudullu'da kuruldu.

Roç Turizm İnşaat Matbaa ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Roç Turizm İnşaat Matbaa ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Rıza Aldemir, Osman Kaya, Çınar Yıldırım tarafından 40 bin TL'lik sermaye ile 20 Nisan'da kuruldu.

Artland Mühendislik Mimarlık İnşaat Taahhüt İnşaat Malzemeleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Artland Mühendislik Mimarlık İnşaat Taahhüt İnşaat Malzemeleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Ercihan Ulu, Aslı Uğur tarafından 15 bin TL'lik sermaye ile 14 Nisan'da kuruldu.

bilim ve sanayi bakanı kimdir Haberi

bilim ve sanayi bakanı kimdir

Işık, OSB altyapı yatırımları, bölge müdürlüğü hizmet binası ve sanayi siteleri altyapı inşaatlarının tamamı ile sanayi sitelerinin üstyapı inşaatının yüzde 70'ine kadar olan kısmının bakanlık tarafından krediyle desteklendiğini söyledi.


OSB'lerdeki parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisleriyle ilgili 2011 yılında başlanan uygulamanın, Bakanlar Kurulu kararıyla 12 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere 2 yıl daha uzatıldığını hatırlatan Işık, süre uzatımıyla yatırımcılar için OSB'lerdeki parsellerin cazip hale getirilerek üretim, gelir ve istihdamı arttırmayı amaçladıklarını dile getirdi.



Işık, 2014 itibarıyla 157 OSB projesinin yol, içme suyu, kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisleri gibi altyapı inşaatlarının bakanlık tarafından krediyle desteklenerek sanayicinin hizmetine sunulduğunu ve kuruluş işlemleri tamamlanan 283 OSB bulunduğunu bildirdi.


Bugün itibariyle OSB'lerde 47 bin 996 sanayi parselinde üretime geçildiğini ve yaklaşık 1 milyon 530 bin kişiye...