15 / 05 / 2024

Bilirkişilik Kanunu

Bilirkişilik Kanunu

6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu, 24 Kasım 2016 tarihinde 29898 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Adli, idari ve askerî yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetini kapsayan kanun, yürürlüğe girdi..

Gayrimenkul değerlemede yeni uygulama başladı: 81 ili tek tek kapsıyor!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gayrimenkul değerlemede özel hukuk tüzel kişi bilirkişilik uygulamasının Türkiye genelinde başlatıldığını aktardı. Uygulama bugün itibarıyla hayata geçiyor.

İŞKUR 26 ilde büro personeli alımı yapıyor! 125 kişilik kontenjan için hangi iller kaç kişi alacak?

İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR), kendi bünyesinde görevlendirilmek üzere 125 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Resmi Gazete'de 30 Nisan 2023 tarihi ile yayımlanan ilana göre, İŞKUR 26 şehirdeki taşra teşkilatına 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B fıkrası uya

Mehmet Taş'tan 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' haberi için tekzip!

35 yıldır inşaat mühendisliği ve gayrimenkul değerlendirme uzmanlığı alanında bilirkişilik yapan Mehmet Taş, 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' başlıklı haber ile ilgili tekzip yayınladı.

Konut alacaklar dikkat! Yeni uygulama hayata geçiyor!

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı, konut dolandırıcılığının önüne geçmek için tüzel bilirkişilik sistemini hayata geçirmişti. Yeni sistem İstanbul ve Antalya'da uygulanmaya başlayacak.

Tapu kadastro bilirkişi ücretleri 2021!

2021 Yılı Bilirkişilik Asgari Ücret Tarifesi Resmî Gazete’de yayımlandı. Tapu kadastro bilirkişi ücretleri 2021 belli oldu...

Bilirkişi ücretleri 2021!

2021 Yılı Bilirkişilik Asgari Ücret Tarifesi Resmî Gazete’de yayımlandı. Buna göre bilirkişi ücretleri 2021 belli oldu...

EMFED'den emlak danışmanlarına bilirkişilik müjdesi!

EMFED 'in öncülüğünde meslektaşların tekrar bilirkişilik listelerine alınmaları için yapmış oldukları çalışmalar ve Bilirkişilik Daire Başkanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Emlak Danışmanlarının tekrar listeye alınmaları ve bilirkişilik yapmalarının önü açıldı.

Bilirkişilik Kanunu tam metni!

6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu, 24 Kasım 2016 tarihinde 29898 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Adli, idari ve askerî yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetini kapsayan kanun, yürürlüğe girdi..

Bilirkişilik Kanunu Tasarısı!

Bilirkişi Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalaştı. İşte Bilirkişilik Kanunu Tasarısı tam metni..

Hukuk muhakemeleri kanunu bilirkişi ücret tarifesi tebliği!

Hukuk muhakemeleri kanunu bilirkişi ücret tarifesi 1 Ekim 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte bilirkişi ücret tarifesi tebliği..

Bilirkişi, Cerattepe ÇED olumlu kararına ilişkin rapor hazırladı!

Artvin Cerattepe’de 7 kişilik bilirkişi, teleferikle maden taşıma hesabını yanlış; toz emisyon senaryosunu eksik buldu. Blirkişi raporunda, bunlara karşın ÇED raporunda yer verilen önlemlerin yeterli olduğu görüşünü bildirdi.

Yapı Kredi Koray GYO davasına bilirkişi atandı!

Yapı Kredi Koray GYO'nun yapı denetim firmasının sözleşmesinin feshi davasında 5 kişilik bilirkişi heyeti tarafından gerekli bilirkişi incelemesi yapılarak rapor alınmasına karar verildi.

Gayrimenkullerin değerini sadece eksperler belirleyecek!

Bilirkişilik Kanun Taslağı, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak TBMM’ye sevk edildi. Taslak ile ülkemizin en önemli konularından biri olan bilirkişilikle ilgili birçok yeni düzenleme yapılıyor ve bilirkişilik müessesine kurumsal bir çerçeve getiriliyor

Bilirkişilik Kanunu Haberi

Bilirkişilik Kanunu

6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu, 24 Kasım 2016 tarihinde 29898 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun bilirkişilerin nitelikleri, eğitimi, seçimi ve denetimine ilişkin usul ve esasların belirlenmesi ile bilirkişilik için etkin ve verimli bir kurumsal yapı oluşturulmasını amaçlıyor.


Adli, idari ve askerî yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetini kapsayan kanun, yürürlüğe girdi.


BİLİRKİŞİLİK KANUNU


BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

Amaç ve kapsam

MADDE 1- (1) Bu Kanunun amacı; bilirkişilerin nitelikleri, eğitimi, seçimi ve denetimine ilişkin usul ve esasların belirlenmesi ile bilirkişilik için etkin ve verimli bir kurumsal yapı oluşturulmasıdır.


(2) Bu Kanun adli, idari ve askerî yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetini kapsar.


(3) Kanunlarda bilirkişilik hizmeti verebileceği öngörülen kurumlar ile yargı mercilerinin talebi üzerine bilimsel ve teknik görüş bildiren kamu kurum ve kuruluşları bu Kanunun kapsamı dışındadır.


Tanımlar

MADDE...