27 / 04 / 2024

Bilişim Vadisinde son durum

Bilişim Vadisinde son durum

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze'de yapımı devam eden Bilişim Vadisi'nin geleceğinin görüşüldüğü toplantıya katıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bilişim personeli istihdam edecek! Son başvuru tarihi 26 Mart 2023!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından çok sayıda bilişim personeli istihdam edileceği bildirildi. Son başvuru tarihinin 26 Mart 2023 olduğu paylaşıldı. İşte haberin detayları…

Kocaeli Bilişim Vadisi'nde son durum!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kocaeli Bilişim Vadisi'ni ziyaret ederek Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 100 Günlük İcraat Programı'nda yer alan vadinin birinci etap ikinci kısmının tamamlanmasına yönelik çalışmaları yerinde denetledi.

Kocaeli Bilişim Vadisi'nde son durum!

Başbakan Yardımcısı Işık, "Bilişim Vadisi'nin şu anda 1. etabın 1. kısmı bitti. Şimdi 1. etabın 2. kısmını da hızla bitireceğiz. " dedi.

Gebze Bilişim Vadisi için çalışmalar sürüyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Gebze'de bir Bilişim Vadisi kurmak için çalışmalar sürüyor. Bilişim Vadisinde dünyaca ünlü firmalar, yerli ve yabancı dev şirketler yer alacak." dedi.

Anka Aracılık Hizmetleri Danışmanlık Bilişim İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anka Aracılık Hizmetleri Danışmanlık Bilişim İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ayşe Demet tarafından 10 bin TL sermaye ile 28 Nisan'da Tuzla, Aydınlı Mahallesi, Patlayıcı Maddeler Yolu Caddesi'nde kuruldu.

Gebze Bilişim Vadisi Projesi ikinci kez durduruldu!

Mimar Kentbilimci Prof Ahmet Vefik Alp’in ödüllü binalarını dinamitle patlatan Bakan Fikri Işık’ın Gebze Bilişim Vadisi Projesi İdare Mahkemesi tarafından iki kez durduruldu.

Meva Mühendislik Bilişim Enerji İnşaat İletişim Turizm Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meva Mühendislik Bilişim Enerji İnşaat İletişim Turizm Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, 50 bin TL sermaye ile 8 Nisan'da Zeytinburnu, Gökalp Mahallesi'nde kuruldu.

Marel Bilişim Mühendislik Enerji İnşaat İletişim Turizm Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Marel Bilişim Mühendislik Enerji İnşaat İletişim Turizm Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, 50 bin TL sermaye ile 8 Nisan'da Zeytinburnu, Gökalp Mahallesi'nde kuruldu.

Hamus Bilişim İnşaat Mühendislik Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hamus Bilişim İnşaat Mühendislik Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Duygun ve Haluk Duygun ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 6 Nisan'da Kağıthane, Şirintepe Mahallesi'nde kuruldu.

Gebze Bilişim Vadisi’ne yürütmeyi durdurma kararı!

Türkiye’nin ve Kocaeli’nin 2023 vizyon projesi olan ve Gebze’de yapım çalışmaları süren Bilişim Vadisi’nde yürütmeyi durdurma kararı geldi. Karar sonrası CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan açıklama yaptı

Aura Turizm İletişim Bilişim Hizmetleri ve Emlak Müşavirliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aura Turizm İletişim Bilişim Hizmetleri ve Emlak Müşavirliği Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Başbuğ Ethemoğlu tarafından 20 bin TL sermaye ile 17 Mart'ta Fatih, Molla Gürani Mahallesi'nde kuruldu.

Marmary Star Turizm Seyahat Bilişim İnşaat Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret Ltd.Şti.Marmary 3 Şubesi açıldı!

Marmary Star Turizm Seyahat Bilişim İnşaat Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret Ltd.Şti.Marmary 3 Şubesi, Mehmet Siraç Bayram Şube Müdürlüğü'nde 1 milyon TL sermaye ile 15 Mart'ta Fatih, İskenderpaşa Mahallesi'nde açıldı.

Bilise Grup İnşaat Yapı Bilişim Turizm Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bilise Grup İnşaat Yapı Bilişim Turizm Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi, Abdülkadir Yıldırım tarafından 50 bin TL sermaye ile 11 Mart'ta Ümraniye, Saray Mahallesi, Küçüksu Caddesi'nde kuruldu.

Bilişim Vadisinde son durum Haberi

Bilişim Vadisinde son durum

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak, Bilişim Vadisi'nin yapımında gelinen son durumun değerlendirildiği belirtildi. 


Bilişim Vadisi'nin birinci etap altyapı inşaatının yüzde 85'inin tamamlandığı ifade edilen açıklamada, toplantıda, geçen mayıs ayında temeli atılan üstyapı inşaatının gelecek yıl bitirilmesinin hedeflendiği anlatıldı.


Açıklamada, vadiye gelecek teknoloji firmalarına uygulanacak teşviklerin görüşmede ele alındığı aktarılarak, şunlar kaydedildi:


"Özellikle start-up firmalarına, TÜBİTAK'tan aldıkları Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) desteklerinin yanı sıra başka bakanlıklardan farklı destekler sağlanması da konuşuldu. Yerli ve yabancı yatırımcılara yeni teşvikler için çalışılan Bilişim Vadisi Toplantısı'nın ana başlıklarından birisi de sağlanacak vergi avantajlarıyla özel sektörün ortaya koyacağı girişim sermayesi fonlarının vadiye çekilmesi oldu. Toplantıda, KDV için tam istisna uygulaması, amaca yönelik Ar-Ge ve laboratuvar binaları gibi yapıları, stratejik yapı...