08 / 05 / 2024

BIM teknolojisiyle yapı sektörü

BIM teknolojisiyle yapı sektörü

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden akademisyenler, Amerika, Kanada, Avrupa ve Türkiye’den uzman konuşmacılar, “BIM ve Ötesi: İnşaat Sektöründe Dijital Dönüşüm” Sempozyumunda bir araya geldi.

BİM'de yarın seçili ürünlerde indirim yapılacak! BİM market 8 Mart 2024 cuma aktüel ürünler kataloğu yayımlandı!

BİM 8 Mart 2024 cuma aktüel ürünler kataloğun internet sayfası üzerinden paylaştı. Buan göre yarın BİM'de birçok seçili üründe indirim yapılacak. Temizlik ürünlerinden, kişisel bakıma, cep telefonundan, televizyona kadar fırsat ürünleri raflardaki yerini aldı.

Kamu binaları ve hastaneler sismik izolatör teknolojisiyle depreme karşı daha dirençli olacak! 

Gölcük'te yapılan yeni kamu binaları ve hastaneler, sismik izolatör teknolojisiyle daha dirençli hale getiriliyor.

Bayram sofranız şenlenecek! Bim'de Tereyağı 1 kg 169 TL, Kavurma 35.50, Piliç salam 32 TL

Bim 18 Nisan aktüel ürünler kataloğu yayınlandı. Ramazan bayramına sayılı günler kala sofralardaki bir çok ürüne indirim yapıldı. Peki 18 Nisan 2023 fiyat listesi

Ayçiçek yağ fiyatlarında büyük indirim! İşte A101 Bim Şok ve Migros 13 Nisan çarşamba günü ayçiçek yağ fiyat listesi

'Ayçiçek yağları ne kadar? 5 litre ayçiçek yağı kaç para? gibi sorular fırsat arayışı ile en çok araştırılan konuşlardan olmaya devam ederken, yapılan dev kampanyaları sizler için derledik. İşte vatandaşı sevindirecek  Şok, A101, Migros ve Bim’in 13 Nisan Çarşamba  2022 Ayçiçek yağ fiyatları.

Tapu işlemleri Blockchain teknolojisiyle yapılabilir önerisi!

Blockchain Türkiye Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek yaptığı açıklamada  "Dijital paranızı gönderip tapu kaydını da Blockchain üzerinden aldığınızda, kimsenin birbirini görmesine gerek kalmaksızın güvenli bir şekilde tapu işlemleri gerçekleştirilebilir." dedi.

Prefabrik Yapı, Yapı Bilgi Modellemesi'ne adapte olacak!

Autodesk İnşaat Sektörünün Geleceği Zirvesi 1000'e yakın katılımcıyla İstanbul'da düzenlendi. Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) standartlarının değerlendiği zirveye Prefabrik Yapı A.Ş.'de katıldı.

Prefabrik Yapı A.Ş. öğrencilerle buluşmaya devam ediyor!

Prefabrik Yapı A.Ş, Sakarya Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.Prefabrik Yapı A.Ş. Genel Müdürü . Mustafa Tolunay’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde öğrencilere; Sürdürülebilir Yapılar, BIM (Yapı Bilgi Modeli) ve Endüstri 4.0 genel başlığı altında bilgilendirdi..

Mustafa Latif Topbaş BİM'deki hisselerini sattı!

Mustafa Latif Topbaş BİM'deki hisselerini 2 milyar 737 milyon 496 bin 512 liraya sattı. KAP'a yapılan açıklamada Bim'in yönetiminde ve kontrolünde bir değişiklik olmadığı kaydedildi.

Ant Yapı'dan Moskova'ya 31,1 milyon dolarlık proje!

Ant Yapı'nın Moskova projelerinden Bolşevik İş Merkezi 31,1 milyon dolar değerinde. Bolşevik İş Merkezi, panoramik geniş pencereleri ve ileri rekonstrüksiyon teknolojisiyle de dikkat çekiyor.

Rusya'da mobil 3 boyutlu yazıcıyla ev yapıldı!

Rusya'da mobil 3 boyutlu yazıcı teknolojisiyle yapılmış ilk ev açıldı. 38 metrekare alana sakip tek katlı binanın duvarlarının ve kolonlarının yazılımı bir günü almadı.

A Loft Bornova'da home-ofis konsepti!

ART2 İnşaat tarafından hayata geçirilen ve 56 dairelerden oluşan A Loft Bornova projesinde daireler, hem ofis hem konut olarak kullanılabilecek şekilde tasarlandı. ART2 İnşaat ortağı Atilla Atila, A Loft Bornova'daki dairelerin akıllı bina teknolojisiyle yapıldığını söyledi.

Sandilaç Yapı'dan Bostancı'ya 2 yeni kentsel dönüşüm projesi!

Kentsel dönüşüm projeleriyle öne çıkan Sandilaç Yapı, Bostancı'da 2 yeni projeye başlıyor. Bağdat Caddesi'ne yürüme mesafesinde yer alan Aydınlar Apartmanı ve Sadibey Apartmanı projeleri modern inşaat teknolojisiyle inşa ediliyor.

Yapı Bilgi Modellemesi (BIM), inşaat sektörüne kazanımlar getirebilir!

Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) uygulamaları, Türkiye'nin yükselen yıldızı inşaat sektöründe katma değer yaratabilir. BIM, inşaata başlamadan önce proje hakkında her türlü bilgiyi analiz imkanı sağlıyor.

BIM teknolojisiyle yapı sektörü Haberi

BIM teknolojisiyle yapı sektörü

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Aralarında Cambridge, Carnegie Mellon ve Colorado State gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden akademisyenler, Amerika, Kanada, Avrupa ve Türkiye’den uzman konuşmacılar, “BIM ve Ötesi: İnşaat Sektöründe Dijital Dönüşüm” Sempozyumunda bir araya geldi.

Katılımcılar arasında bulunan Carnegie Mellon Üniversitesi’nden Profesör Burcu Akıncı, yapı sektöründeki bu teknolojik yaklaşımda amacın sürprizlere yer kalmaması olduğunu vurguladı.

Akıncı, “Çünkü şu anda yapısal işlerde, işlemlere ve başlıklara tek tek bakılarak sorunlar anlaşılmaya çalışılıyor. Burada BIM teknolojisi kullanıldığında ise daha binayı yaparken sorunları yakalayıp ne olduğunu anlayabiliyoruz, bu çerçevede çözüm üretebiliyoruz. Örneğin bir depremde binanın ayakta kalma ihtimali çok daha yüksek olacak”  ifadelerini kullandı.

Prota Genel Müdürü Danyal Kubin ise BIM teknolojisiyle yapı sektöründe baştan sona her şeyin kontrol altında tutulduğunu belirtti.

“Hata payı sıfır...