08 / 05 / 2024

bina altına kafe açmak yasal mı

bina altına kafe açmak yasal mı

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "binaların girişlerindeki kafeler" konulu yazı yazdı.

Bina altındaki fırınlar saatli bomba gibi!

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı,Ekrem İmamoğlu'nun halk ekmeği açıklamasına ilişkin yaptığı konuşmada, fırın ruhsatı verilirken deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini, bina altındaki fırınların saatli bomba gibi olduğunu dile getirdi...

Konut kredisi faizini yüzde 10'un altına çekeceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konut kredilerinde yüzde 9 olarak gösterdiği yıllık faiz hedefi için Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Bankacılık sistemini zora sokmadan inşallah yüzde 10’un altına düşüreceğiz” dedi.

Aksigorta'dan evleri güvence altına alan proje!

Aksigorta, “Ev– Eşya Sigortası” ürünüyle ev ve eşyaları güvence altına alıyor. İşte Aksigorta'nın o projesi...

Konutta faiz yüzde 1'in altına inerse rekor kırılır!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararları sonrası gözlerin konut kredilerine çevrildiğini belirterek, "Konutta faiz yüzde 1'in altına inerse rekor kırılır." değerlendirmesinde bulundu.

Ev kredisinde faizler yüzde 1'in altına inecek!

Merkez Bankası’nın faizleri aşağıya çekmesiyle yatırım iştahını artıran iş dünyasına bankalardan indirim desteği gelmedi. Ev ve benzeri ihtiyaçların alıma dönebilmesi için de kredide faizlerin yüzde 1'in altına inmesi bekleniyor.

Elazığ Surp Kevork Manastırı koruma altına alındı!

Tarihi mirasın korunması yolunda başlatılan çalışmalar doğrultusunda, Elazığ Şahinkaya köyünde bulunan, 1061 yılında inşa edildiği kabul edilen Surp Kevork Manastırı'nın koruma altına alındığı bildirildi.

Konut faizleri yüzde 1'in altına düşerse piyasalar hareketlenir!

Türkiye'de faizlerin düşmesinin önemine işaret eden Bezci, "Özellikle konut faizlerinin yüzde 1'in altına düşmesi lazım ki piyasalar hareketlensin, iç piyasalar şu anda biraz durgun vaziyette, faiz düşerse piyasalar hareketlenir." değerlendirmesini yaptı.

Ahırkapı Feneri, koruma altına alınıyor!

Kent sakinlerini 150 yılı aşkın süredir kazalardan koruyan Ahırkapı Feneri, koruma altına alınıyor. Tarihi fener, çevresindeki yapılarıyla birlikte kültür varlığı olarak kabul edildi.

Enflasyon düşmeden konut kredisi faizleri yüzde 1'in altına düşmez!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz indirmesi, "Konut kredi faizleri yüzde 1'in altına iner mi?" sorusuna yol açtı. Bankacıların ortak görüşü ise "Enflasyon düşmeden faiz, yüzde 1'lere yaklaşmaz" oldu...

MÜSİAD yeni bina arayışına geçti!

Son 3 yılda üye sayısını yüzde 60 artıran MÜSİAD, yeni bina arayışına başladı. Sütlüce’deki merkezin en az üç katı büyüklüğünde olması hedeflenen yeni binanın kendi gelir modelini oluşturması da planlanıyor

Aydın Kent Meydanı ihalesi mercek altına alındı!

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin “Aydın Kent Meydanı” ihalesindeki 17 milyon liralık vurgun iddialarını Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü mercek altına aldı.

Faiz yüzde 1'in altına hemen inerse konutta rekor kırılır!

Merkez Bankası’nın faiz indiriminden sonra gözler bankalara çevrildi. Konut kredisinde faizlerin yüzde 1’in altına inmesi bekleniyor. Beklenen indirimin hemen gerçekleşmesi halinde konut satışlarında bu yıl rekor kırılacak.

Günlük kiralık evler denetim altına alınacak!

Oda Başkanı Mehmet Gönen, “Günlük kiralık evler, suçlu yatağı oldu. Terör eylemi gerçekleştiren kişiler, uyuşturucu kaçakçıları, aranan şahıslar ve fuhuş sektörü için çok elverişli. Denetim altına alınmalı” dedi

bina altına kafe açmak yasal mı Haberi

bina altına kafe açmak yasal mı

Aslında nargile kafelerden bahsediyorum. Çünkü açılma amacı kafe, restoran, hastane gibi işletmeler olup da daha sonradan nargileciye dönüştürülen ve o binalara yaşattığı sorunlar. Son dönemde artarak açılan bu işletmeler bulundukları binalardaki insanlara verdikleri zararın boyutu çok yüksek. Düşünsenize her gün 12 saat boyunca nargile dumanı ve kokusuna maruz kalıyorsunuz. O binalarda oturanlar bunu çok iyi biliyorlar. Sonradan açılan bu mekanlar yüzünden o binalardaki kat malikleri evlerini satmak zorunda kalıyorlar, kiracılar ise ev değiştiriyorlar. Ancak yeni alıcılar veya kiralama yapacaklar bu mekanları görünce vazgeçiyorlar. Ev sahiplerinin ve orada oturanların hem sağlık hem de evlerinin değerini kaybetmesi yüzünden gördükleri zarar çok büyük. Bu durumda ne yapılmalı?


İş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğe göre:
Madde 5-b) 634 sayılı Kat Mülkiyeti...