27 / 05 / 2024

bina çıkmaları iptal mi

bina çıkmaları iptal mi

Binalarda parsel sınırları dışına taşmayan, mesnetli olan açık veya kapalı olan derinliği uygulama imar planı veya yönetmelikle belirlenen yapı elemanları olarak tanımlanan çıkmaların durumu ne olacak? İşte yeni imar kanununda çıkmalar...

1941 yılında bina vergilerine yapılan yüzde 10 zam iptal edilmiş! 

1941 yılında bina vergilerine yüzde 10 zam yapılacağına karar verilmiş fakat bugünkü adıyla İçişleri Bakanlığı tarafından iptal edilmiş. 

Yapı kayıt belgesi iptal olan bina yıkılabilir mi?

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olduğu nedeniyle iptal edildi. Peki yapı kayıt belgesi iptal olan bina yıkılabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

Uzel'in bina ve arazisinin satışı iptal!

Uzel Makine Traktör Fabrikası bina ve arazisinin, 1. İflas Müdürlüğü'nde 15 Mayıs tarihinde yapılan ihalede ipotek alacaklısı Vera Varlık'a 223 milyon 700 bin liraya satışı İstanbul 5 İcra Mahkemesince iptal edildi...

Diyarbakır Sevgi Evi Sitesi için bina tahsisine iptal kararı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine görevlendirme yapılan dönemde alınan, belediyeye ait bir binanın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne "Sevgi Evi Sitesi" kurulması için tahsisi kararı iptal edildi

Müteahhitlik belgesi nasıl iptal edilir?

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için; her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi numarası alması zorunlu oluyor. Peki, müteahhitlik belgesi nasıl iptal edilir? Müteahhitlik belgesi hangi durumlarda iptal edilir?

Umpaş'ın arsa ve bina alım kararı iptal edildi!

Umpaş Holding. A.Ş. 29 Haziran 2015 tarihli ve 007 sayılı yönetim kurulu kararıyla gerçekleştirilen taşınmaz alım kararının iptali için açılan davaya mahkemeden iptal kararı verildi.

Kaçak bina yıkım işlemleri!

Ruhsata bağlanma imkanı bulunmayan yapıda verilen sürede aykırılığın giderilmemesi halinde ruhsat iptal ediliyor. Kaçak bina yıkılıyor. İşte, kaçak bina yıkım işlemleri!

Bina çıkma mesafeleri!

Bina çıkmaları, binanın üst kısımlarında yer alan çıkıntılı kısım olarak ifade ediliyor. Binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma yapılabilir.

Hatay Havalimanı bina bakım onarım işi ihalesi iptal edildi!

Hatay Havalimanı Müdürlüğü bina bakım onarım işi Devlet Hava Meydanları işletmesi Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkmıştı. İhale için 29 Ağustos 2014 tarihinde iptal kararı alındı.

Riskli bina tespiti yapan kuruluşlar disiplin altına alınıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde riskli bina tespiti yapan kuruluşlar disiplin altına alınıyor. Bu kapsamda kuruluşlarda calısacak personelin yeterlilik şartları yeniden düzenlenirken, sahte rapor veren kurulusun ruhsatı da iptal edilecek.

Bina ön cephe uzunluğu nedir?

Bina ön cephe uzunluğu nedir?: Bina ön cephe uzunluğu; çıkmalar dahil olmak üzere parselin kot aldığı yol tarafındaki cephe uzunluğuna deniyor. Peki, bina ön cephe uzunluğu ne kadar olmalı?

Bina çıkmaları mantolama masrafı kime aittir?

Anagayrimenkulde mantolama uygulaması yapıldığını düşünelim. Bina çıkmalarında yapılacak mantolama masrafı 1. kat malikine mi aittir yoksa tüm kat maliklerine mi? Bina çıkmaları mantolama masrafı kime aittir?

Firuzağa Kadiriler Yokuşu'ndaki bina inşaat ihalesi iptal edildi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğün'den bugünkü resmi gazetede yayınlanan ilana göre İstanbul Avrupa Yakası Beyoğlu'nda yer alan Firuzağa Kadiriler Yokuşu' ndaki bina inşaat ihalesi iptal edildi...

bina çıkmaları iptal mi Haberi

bina çıkmaları iptal mi

Yeni imar kanununda çıkmalar!

Bina çıkmaları; Binalarda döşemelerin uzantısı olarak yapılan, parsel sınırları dışına taşmayan, en az bir ucu serbest, mesnetli olan açık veya kapalı olan derinliği uygulama imar planı veya yönetmelikle belirlenen yapı elemanları olarak tanımlanıyor.


8 Eylül 2013 tarihinde 28759 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler arasında bina çıkmaları ile ilgili esaslar da yer alıyor.


Yönetmeliğe göre, 


MADDE 23- Aynı Yönetmeliğin 36 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Madde 36- Binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma yapılabilir. Ancak:


A - Kapalı Çıkmalar;

1) Parsellerin yol cephelerinde parsel sınırları içerisinde kalmak koşuluyla yapı yaklaşma sınırından itibaren en fazla (1.50) m. taşacak şekilde çıkma yapılabilir.


2)...