28 / 04 / 2024

bina inşaar ruhsatı dilekçesi

bina inşaar ruhsatı dilekçesi

İmar Kanunu gereğince, bina inşaatına başlanılabilmesi için öncelikle yapının projesine belediyeye bir dilekçe ve gerekli belgelerle ruhsat alınması gerekiyor. Peki, bina ruhsatı dilekçesi nasıl yazılır?

İnşaat ruhsatı dilekçe örneği 2016!

İnşaat çalışmalarına başlanılacak bir bina için belediyeden ruhsatın alınmış olması gerekiyor. İnşaat ruhsatı taşınmazın bağlı olduğu belediyeden alınıyor. İşte inşaat ruhsatı dilekçe örneği 2016..

İnşaat ruhsatı nasıl çıkarılır?

Bir arsanız olduğunu ve üzerinde bina inşa etmek istediğinizi düşünelim. Bu durumda bu arsa üzerinde inşaata başlanılabilmesi için öncelikle ruhsatın alınması gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı nasıl çıkarılır?

İnşaat ruhsatı harçları 2016!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek bir bina için öncelikle belediyeden mimari proje için ruhsat alınması gerekiyor. 2016 yılında uygulanacak ruhsat harç ücretleri İBB tarafından yenilendi. Peki, inşaat ruhsatı harçları 2016 ne kadar oldu?

Kocaeli'de inşaat ruhsatı almada bürokrasi azalıyor!

Kocaeli'de bina yapımı öncesinde hazırlanan projelerin, bu güne kadar itfaiye onayından da geçirildikten sonra inşaat ruhsatı verildiği belirtilerek ocak ayı sonu itibarıyla, itfaiye onayına son verileceği ifade edildi.

İnşaat ruhsat işlemleri!

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için öncelikle imar durumu doğrultusunda mimari proje hazırlanıyor. Hazırlanan bu proje için belediyeden inşaat ruhsatının alınması gerekiyor. İşte inşaat ruhsat işlemleri...

Bina inşaatı maliyet endeksi Temmuz - Eylül 2015!

Bina inşaatı maliyet endeksi, yıl içinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Bina inşaatı maliyet endeksi Temmuz - Eylül 2015 sonuçları ise 21 Ekim 2015 tarihinde açıklandı..

Adana Kozan'da inşaat ruhsatı verilmeye başladı!

Adana Kozan Belediyesi, Eylül ayında son hali verilen 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planının 5. etabında inşaat ruhsatı vermeye başladı.

BAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ek bina inşaatının çatısı çöktü!

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi ek bina inşaatının çatısı çöktü. Olayda 2 işçi hayatını kaybetti. Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir olay yerine gelerek bilgi aldı.

Adana Kozan Belediyesi inşaat ruhsatı vermeye başladı!

Kozan Belediyesi, Eylül ayında son hali verilen 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planının 5. etabında inşaat ruhsatı vermeye başladı.

Düzce Üniversitesi Cumayeri MYO'ya ek bina inşa edilecek!

Düzce Üniversitesi Cumayeri MYO ek bina inşaatı için ilk adım atıldı. Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna gerekli girişimleri yaparak Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ile ek bina için protokol imzaladı.

Yenimahalle'de 6 yılda 6 bin 547 yatırımcıya inşaat ruhsatı verildi!

Başkentin hızlı değer kazanan bölgelerinden biri olan Yenimahalle, esnafın ve yatırımcıların tercihi oldu. Yenimahalle’de 2009 yılından bu yana iş yeri açmak isteyen 15 bin 282 esnafa iş yeri açma ruhsatı, 6 bin 547 inşaat ruhsatı verildi.

Yenimahalle'de 6 yılda 6 bin 547 inşaat ruhsatı verildi!

Başkentin hızlı değer kazanan bölgelerinden biri olan Yenimahalle, esnafın ve yatırımcıların tercihi oldu. Yenimahalle’de 2009 yılından bu yana iş yeri açmak isteyen 15 bin 282 esnafa iş yeri açma ruhsatı, 6 bin 547 inşaat ruhsatı verildi.

İnşaat ruhsatı başvurusu nasıl yapılır?

İmar Kanunu gereğince bir yapının inşaat çalışmalarına yasal olarak başlanılabilmesi için alınması zorunlu olan izin inşaat ruhsatı olarak ifade ediliyor. Peki, inşaat ruhsatı başvurusu nasıl yapılır? İnşaat ruhsatı için neler gerekir?

bina inşaar ruhsatı dilekçesi Haberi

bina inşaar ruhsatı dilekçesi

Bina ruhsatı dilekçesi!

İmar Kanunu gereğince, bina inşaatına başlanılabilmesi için öncelikle yapının projesine ruhsat alınması gerekiyor. Belediye tarafından verilen bu ruhsatı almak için bir dilekçe ve diğer gerekli belgeler ile müracaat edilebiliyor.


Bilindiği üzere, bina ruhsatı alındıktan sonra inşaat çalışmalarına 2 yıl içinde başlanması ve 5 yıl içinde ise inşaat çalışmalarının bitirilmesi gerekiyor.


İmar yönetmeliği gereğince; İnşasına 2 yıl içinde başlanmayan veya 5 yıllık ruhsat süresi içinde tamamlanmayan ve süresi içinde ruhsat yenilemesi yapılmayan yapılar, ruhsatsız yapı olarak değerlendiriliyor. 


Ruhsat süresi içinde yapılan başvurularda ilgili idarelerin ruhsatı yeniledikleri tarihe bakılmaksızın ruhsat, ilk ruhsat alma tarihindeki plan ve mevzuat hükümleri kapsamında beş yıl uzatılarak yenileniyor. 


Ruhsat almak için gerekli olan dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:


T.C

....... BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ 'NE

......... ilçesi,......................................... Cad/Sok.,..................noda, vetapunun ....................pafta,...