16 / 05 / 2024

bina inşaatına ruhsat nasıl alınır

bina inşaatına ruhsat nasıl alınır

Bir binanın inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi için, öncelikle belediyeden yasal izin (ruhsat) alınması ve ruhsatı aldığı projesine uygun olarak inşa etmesi gerekiyor. Peki bina ruhsatı nedir? Bina ruhsatı nasıl alınır?

İstanbul’daki yatırımcılar dikkat! 32 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kiraya veriliyor!

İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğünden İhale İlanına çıktı. Buna göre Tuzla’da 32 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kiraya verilecek. Detaylar haberimizde…

Konya Mevlana Müzesi'ndeki bina inşaatı durduruldu!

Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Mevlana Müzesi'ndeki ek bina inşaatına ilişkin proje hakkında açıklama yaptı. Kurul, projenin sonlandırılmasına karar verdi.

Kocaeli’de yapımına başlanan hastane inşaatına tepki!

Kocaeli Tavşantepe Mahallesi yakınlarında yapımına başlanan hastane inşaatına mahalleli tepki gösterdi. Bölge vatandaşları inşaat çalışmaları sırasında patlatılan dinamitler nedeniyle sürekli evlerinin sallandığını, inşaattan çıkan tozlar nedeniyle de kendilerinin hastalandığını belirtti.

Antalya'da bina inşaatında göçük: 3 yaralı!

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 4 katlı bir bina inşaatının çatı kısmında çökme meydana geldi. Alınan bilgilere göre, çatının çökmesi sonucu 3 işçi enkaz altında kaldı.

Rusya Vietnam'da askeri havalimanı inşaatına başladı!

Rusya Vietnam'da askeri havalimanı inşaatına başladı. Bu gelişme Rusya'nın Sovyetler Birliği dönemi ağını yeniden kurmaya çalıştığı fikrini akıllara getirdi.

Amasya Ziyaret 2.Etap Toki konutlarının inşaatına başlandı!

Amasya'nın Ayanlar mevkiinde yapılması planlanan 356 dairelik Ziyaret 2.Etap Toki konutlarının inşaatına başlandı. Amasya Ziyaret Belediye Başkanı Mehmet Uyanık, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Artvin Kamilet Vadisi’nde yol inşaatına başlandı!

Doğal zenginliğiyle bilinen Artvin Kamilet Vadisi’ne HES yapılmak için yol inşaatına başlandı. Yaşam savunucuları, “Böyle giderse Arhavi’yi Arhavi yapan her şey yok olacak” diyor.

Ordu Fatsa Belediyesi'nin yeni bina inşaatı başladı!

Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan inşaatına başlanılan yeni belediye hizmet binası alanında incelemelerde bulundu. Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan’a Belediye Başkan Yardımcımız İbrahim Eroğlu ve teknik ekip de eşlik ettiler.

Bina inşaatlarına ses izolasyonu şartı getiriliyor!

Gürültü kirliliğini önlemek amacıyla bina inşaatlarına ses izolasyonu şartı getiriliyor. Yeni yönetmelik taslağına göre; tesisat, duvar, döşeme, pencere gibi alanlarda kullanılacak tüm malzemelerde, yalıtım özelliği zorunlu olacak.

Bina inşaatında kayıtlı çalışan sayısı 113 bin arttı!

Şubat 2016'da sigortalı ücretli çalışan sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,3'lük artışla 13 milyon 575 bin oldu. Bu oran bina inşaatının yıllık oranında 113 bin artış gösterdi.

Kagir bina inşaat maliyeti 2016!

Kagir binalar taşıyıcı duvarları taş, tuğla ve beton gibi malzemelerle yapılmış yapı türüdür. Peki, günümüzde bazı yerleşim alanlarında tercih edilen kagir bina inşaat maliyeti nedir? Kagir ev ne kadara mal olur?

Ahşap bina inşaat maliyeti 2016!

Ahşap binalar, her inşaat kategorisinde inşa edilebiliyor. Peki, lüks inşaattan basit inşaata ahşap bina inşaat maliyetleri nelerdir? Ahşap bina inşaat maliyeti 2016 ne kadar?

Taş bina inşaat maliyeti 2016!

Taş duvarlı binalar 3. sınıf ve basit inşaat sınıflarında olup; Basit inşaatlar köy sınırları içerisinde kalan alanlarda yapılıyor. Peki, taş bina inşaat maliyeti 2016 nedir?

bina inşaatına ruhsat nasıl alınır Haberi

bina inşaatına ruhsat nasıl alınır

Bina ruhsatı nedir?

Bir binanın inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi için, öncelikle belediyeden yasal izin (ruhsat) alınması gerekiyor. Bina ruhsatı; mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce, mücavir alan sınırları dışında Valiliklerce (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı) verilen izin olarak tanımlanıyor.


İmar Kanunu kapsamında belirtilen ruhsat gerekmeyen binalar hariç, tüm binaların inşaat çalışmaları için ruhsatın alınması gerekiyor. Ayrıca, ruhsat alınmış yapılarda herhangi bir değişiklik yapılması da yeniden ruhsat alınması halinde mümkün olabiliyor.


Planlı alanlar imar yönetmeliği

İnşasına 2 yıl içinde başlanmayan veya 5 yıllık ruhsat süresi içinde tamamlanmayan ve süresi içinde ruhsat yenilemesi yapılmayan yapılar, ruhsatsız yapı olarak değerlendirilir. Ruhsat süresi içinde yapılan başvurularda ilgili idarelerin ruhsatı yeniledikleri tarihe bakılmaksızın ruhsat, ilk ruhsat alma tarihindeki plan ve mevzuat hükümleri kapsamında...