30 / 04 / 2024

bina tadilatında ev sahipleri

bina tadilatında ev sahipleri

Gayrimenkullerin ortak alanlarında yapılacak tadilatlar için tüm kat maliklerinin yazılı rızasının alınması hükmü de değişti.

Yurt dışında ev ve arsa almayı düşünenler dikkat! Hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz!

Emlak ve yatırım danışmanı Mert Başaran resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yurt dışında ev ve arsa alırken dikkat edilmesi gerekenleri kaleme aldı.

Ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi? Kiracılar bu detayı sakın gözden kaçırmayın! 

Kiracılar sık sık 'Zorunlu tadilat masrafları ev sahibine mi ait? Kiracı yaptığı masrafı ev sahibinden alabilir mi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi?

Yeni Konut Finansman Programı'nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın! 

Yeni Konut Finansman Programı kapsamında, kanun teklifinin birinci maddesinin resmen kabul edildiği açıklandı. Yeni Konut Finansman Programı'nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın!

Kira anlaşmazlığında ev sahiplerinin de kiracıların da bilmesi gereken çok önemli detay

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki davalara her geçen gün yenileri eklenirken ev sahiplerine doğrudan kiracıyı tahliye etme hakkı tanıyan 10 yıl kuralında gözden kaçan detayı Posta Gazetesi Yazarı Doğan Heper yazdı.

Konut piyasasında ev sahiplerinden kiracıyı bezdiren yeni taktikler! Elektrik ve su aboneliği yok

Konut fiyatlarındaki aşırı yükseliş ve konut arzında yaşanan problemler kiracıların olağanüstü kira artışlarına mecburen 'evet' demelerine neden oldu. Ev sahipleriyse istedikleri kirayı alamadığı kiracıyı evden çıkarmak için yeni taktiklere başvuruyor. İşte detaylar..

Temmuz ayında ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir?

Milyonlarca vatandaşın gündeminde kira sorunu var. Kiracılar ev sahiplerinin fahiş zam talepleriyle karşı karşıya kalıyor. Kira piyasasında yaşanan bu sorunların çözümü için yeni bir düzenleme getirildi. İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İstanbul'da 1 milyon TL'nin altında ev bulmak zor olacak!

Mesa Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mert Boysanoğlu, sektörle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Boysanoğlu, "İstanbul'da 1 milyonun altında ev bulmak zor" dedi.

Bina tadilatında yöneticinin tercih hakkı var mı? 

Posta yazarı Tamer Heper, 'Dairemde meydana gelen zararı ve çatının tadilatını nasıl yaptırırım? Yöneticinin 55 daireli sitede istediği blokları ayırma hakkı var mı?' sorularını yanıtladı.

Kıvanç Tatlıtuğ Kaz Dağları'nda ev arayışına girdi!

Son zamanlarda ünlü isimlerin gözdesi olan Kaz Dağları'na Kıvanç Tatlıtuğ da kayıtsız kalmadı. Yakışıklı oyuncu, Kaz Dağları'nda ev sahibi olmak için kolları sıvadı. 

Serenay Sarıkaya Kaz Dağları'nda ev sahibi oluyor!

Cem Yılmaz’la ayrıldıktan sonra soluğu Kaz Dağları’nda alan Serenay Sarıkaya, buradan ev sahibi olmak amacıyla 1.5 dönümlük arsa satın aldı. Gönlüne göre bir arsa bulan Sarıkaya, şimdilerde hayalindeki evin projesini çizdiriyor.

Trump'ın bankacısı hakkında 'ev satın alma' soruşturması!

Alman bankası Deutsche Bank, ABD Başkanı Donald Trump ile damadı Jared Kushner’in uzun zamandır özel bankacıları olan Rosemary Vrablic hakkında soruşturma başlattı. Vrablic’in, Kushner’in ortağı olduğu bir emlak yatırımı şirketinden niçin ev aldığı incelenecek.

İş Bankası'nda kamu lojmanlarına yüzde 0,95 faiz oranıyla ev kredisi! 

Türkiye İş Bankası, kamuya ait lojmanların ihale yoluyla satışında ev kredisi kullandırılmasına yönelik anlaşma yaptı. İş Bankası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile protokol imzaladı...

Bina tadilatı elde mevcut tasdikli projeye göre mi yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '1’inci kat hizasında zemindeki dükkanların üstünde çıkma bulunmakta. Bu çıkma sanki 1’inci kat dairelerin balkonunun devamı gibi görünmektedir. Biz bu alanları balkonlarından ayıran bir duvar koyabilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

bina tadilatında ev sahipleri Haberi

bina tadilatında ev sahipleri

Yeni yasada daire sahiplerinden biri, diğer kat maliklerinin "beşte dördünün" (yüzde 80) yazılı rızası olmadıkça, ana gayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesis, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramayacak. Ancak acilen onarım veya ana yapının güçlendirilmesinin zorunlu olduğu mahkemece tespit edilirse kat maliklerinin rızası aranmayacak.


* MUHALİF OLANLAR DAVA AÇABİLECEK: Bina ile ilgili alınan bir kararı benimsemeyen daire sahipleri mahkemeye kararın iptali için dava açabilecek....