29 / 04 / 2024

bina tasarrufu

bina tasarrufu

Kış mevsiminin çetin geçtiği Sivas'ta doğalgaz faturalarını düşürmenin en iyi yolu olarak ısı yalıtımı gösteriliyor. Yalıtım yaptıranların oranı her geçen gün artarken, oranın yüzde 50'ye yaklaştığı ifade ediliyor.

Mevcut bina sakinlerinin faturalarını düşürmek mümkün!

Günümüzün en önemli gündem maddelerinden biri olan enerji tasarrufu, yapı sektörü söz konusu olduğunda daha önemli hale geliyor. Daha iyi bir dünya bırakmak hem de mevcut bina sakinlerinin faturalarını düşürmek mümkün.

Binalarda enerji tasarrufu asansörlerle sağlanır!

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, yapı endüstrisinin son dönemdeki gündem maddeleri arasında yer alan yeşil bina konsepti ve binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Turgay Şarlı: Binalarda enerji tasarrufu asansörde geçiyor!

Thyssekrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, yapı endüstrisinin son dönemdeki gündem maddeleri arasında yer alan yeşil bina konsepti ve binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DuPont su yalıtım örtüleri ile enerji tasarrufu sağlıyor!

Sürdürülebilir inşaatı desteklemek için yeni bilim temelli çözümler geliştiren DuPont, nefes alan su yalıtım örtüleri DuPont Tyvek ile bina ömrü boyunca yüksek enerji tasarrufu ve dış etkenlere karşı koruma sağlıyor.

Bina mantolama sözleşmesi örneği!

Mantolama dış yada iç cepheler için yapılan enerji tasarrufu sağlayan işleme deniyor.Mantolama işlemi için işveren ile işi yapacak firma arasında mantolama sözleşmesi imzalanması gerekiyor.İşte bina mantolama sözleşmesi örneği!

Ferdi Erdoğan: Isı yalıtımsız bina tasarrufu engeller!

İZODER Başkanı Ferdi Erdoğan günümüzde daha da gelişen ısı yalıtım sistemleri ile doğalgaz faturalarında yüzde 50’ye varan tasarrufun mümkün olduğunu kaydetti...

Tasarrufu kısıtlanan bina ne demek?

Tasarrufu Kısıtlanan Bina, Arsa ve Arazi Hakkında Yönetmelik 17 Kasım 1986 tarihinde 19284 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, tasarrufu kısıtlanan bina ne demek?

Ankara Via Green yüzde 40 enerji, yüzde 50 su tasarrufu sağlıyor!

Turizm ve enerjide yatırımları bulunan Bayraktar İnşaat ’ın Ankara’daki yeş il bina özellikli iş merkezi Via Green yüzde 40 enerji, yüzde 50 su tasarrufu sağlıyor

3M Bina Cam Filmleri enerji tasarrufu sağlıyor!

İnovatif çözümleriyle hayatı kolaylaştıran ve yenilikçi binlerce ürün geliştiren 3M, cam filmi teknolojisi ile 40 yıldan beri daha konforlu ortamlar yaratıyor. 3M’in bina cam filmleri iki temel grup halinde satışa sunuluyor...

Gürsel Öngören: Yeşil binalar 10 yılda 25 milyar dolar enerji tasarrufu sağlar!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören "Yeşil bina sertifikası konut yapımında zorunlu tutulursa 10 yılda en az 25 milyar dolar enerji tasarrufu elde edilir" dedi.

Tasarrufu Kısıtlanan Bina, Arsa ve Arazi Hakkında Yönetmelik!

Tasarrufu Kısıtlanan Bina, Arsa ve Arazi Hakkında Yönetmelik 17 Kasım 1986 tarihinde 19284 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yer alan yasal esaslar bu haberde...

Evini ''yeşil bina'' kriterlerine göre yenileyene imar hakkı!

Eyüp'te kentsel dönüşümün yanı sıra enerji tasarrufu için de önemli bir proje yürütülüyor. Evini enerji tasarrufu sağlayacak 'yeşil bina' kriterlerine göre yenileyenlere imar artış hakkı geliyor...

Yeşil bina özellikli binalar %50-70 oranında tasarruf sağlıyor!

TNL Gayrimenkul Geliştirme Kurucu Ortağı Emre Yazıcı, “Yeşil bina özelliklerine sahip binaların hem prestij olarak daha değerli olduğuna, hem de bu binalarda %50 ile 70 'e varan oranda enerji tasarrufu sağlandığına” dikkat çekti.

bina tasarrufu Haberi

bina tasarrufu

Yalıtım yaptıranların oranı her geçen gün artarken, oranın yüzde 50'ye yaklaştığı ifade ediliyor. Makine Mühendisi Nureddin Mert, yeni binalarda ısı yalıtımı olmadan ruhsat verilmediğini belirterek, eski binalarda ise bir araya gelerek anlaşabilen komşuların mantolama yaptırdığını, şehirde binaların yüzde 50'ye yakınının mantolama yaptırdığını söyledi. Mantolamanın binanın dışarıdan ısı geçirgenliği az olan malzemelerle kaplanması olduğunu söyleyen Mert, “En basit bir mantolama, yakıtı yüzde 50 etkiler, çok kaliteli malzeme kullanarak yakıt tasarrufu yüzde 60-65'e de çıkarılabilir. Mantolamanın amacı, içerideki ısıyı hapsetmektir. İçerideki ısı dışarı çıkmayınca tasarruf sağlar.” dedi. 2017 itibarıyla mantolamanın zorunlu olacağını kaydeden Nureddin Mert, “2005 yılında mantolamanın bir metrekaresi 50 lira iken şimdi bugün 30-35 liraya yapılıyor. Anormal şekilde alternatif arttı. Sektöre sonradan giren esnaflar olunca mantolama yaptırmak daha uygun...