29 / 04 / 2024

Bina Taşıyıcı Sistemi Stabilitesi

Bina Taşıyıcı Sistemi Stabilitesi

Binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri, Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte yönetmelikte yer alan binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri bu haberde...

Gnc Grup Bina Tesis Yönetimi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gnc Grup Bina Tesis Yönetimi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Ali Arıcı tarafından kuruldu.

THY bir ödül daha aldı! THY 'En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Havayolu' oldu!

Türk Hava Yolları (THY), uluslararası finans dünyası kuruluşu World Finance tarafından ‘En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Hava Yolu’ ödülüne layık görüldü. 

Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü 32128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

THY’den bir başarı daha! Ağustos ayında dünyanın en büyük network taşıyıcısı oldu

THY ağustos ayında gösterdiği performans ile havayolu şirketlerinin üretim miktarı olarak konuşulan toplam Arz Edilen Koltuk Kilometre (AKK) açısından rakiplerini geride bırakarak dünyanın en büyük network taşıyıcısı oldu. İşte detaylar…

Denetim varsa kalite de var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yapı denetim kuruluşlarının denetimi altında inşa edilen Yapı Denetim Kanunu’na tabi yapılarda, taşıyıcı sistemi yönünden statik-betonarme projeleriyle uyumu konusunda yüzde 91’e ulaşan başarı sağlandığını açıkladı.

İnşaat kalıp ve taşıyıcı iskeleleri için yeni önlemler!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, betonarme binaların inşasında kullanılan kalıp ve taşıyıcı iskele uygulamaları sebebiyle yaşanan iş kazalarının engellenmesi için inşaat kalıplarına yönelik yeni önlemler alındı. 

Bina İnşaatlarında Kullanılacak Ahşap ve Metal Esaslı Kalıpların Tasarım, Hesap ve Yapım Esasları Hakkında Tebliğ!

Bina İnşaatlarında Kullanılacak Ahşap ve Metal Esaslı Kalıpların ve Taşıyıcı Kalıp İskelelerinin Tasarım, Hesap ve Yapım Esasları Hakkında Tebliğ bugünkü 31296 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Edirne'de kolonları sorunlu olan 5 katlı bina yıkılacak!

Edirne'de, taşıyıcı kolonlarının sorunlu olduğu tespit edilen 5 katlı binanın yıkılmasına karar verildi. 

Atom bombasının simgesi olan bina 75 yıldır onarılmıyor! 

Japonya’nın Hiroşima şehrindeki üç katlı tuğla bina 1945 yılından bu zamana harabe olarak duruyor. UNESCO Dünya Mirası listesindeki bina 75 yıldır onarılmıyor. 

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Binalarla İlgili Uygulama Esaslarına Dair Tebliğ!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Binalarla İlgili Uygulama Esaslarına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Akiş GYO Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgesi’ni aldı!

Akiş GYO, TÜV Thüringen e.V. (Alman Akreditasyon Kurumu-DAkkS) tarafından akredite edilerek ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgesi’ni aldı...

ABD'nin 20 kentinde konut fiyat endeksi Mart'ta yüzde 2.68 arttı!

S&P Case Shiller 20 kentte konut fiyat endeksi Mart'ta yüzde 2.68 ile Ağustos 2012 yılından bu yana en yavaş artış gösterdi.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair tebliğ!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği kapsamında yapılacak tasarım gözetimi ve kontrolü hizmetlerine dair tebliğde değişiklik yapılmasına dair tebliğ, bugünkü 30652 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi....

Bina Taşıyıcı Sistemi Stabilitesi Haberi

Bina Taşıyıcı Sistemi Stabilitesi

Binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri!

Binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri, Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik kapsamında İkinci Kısım'da açıklanıyor.


BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler


Genel

Madde 20 - Bu bölümde açıklanan genel hükümler, aksi belirtilmedikçe, özellik ve ayrıcalık gösteren binalar ve ahşap binalar için de geçerlidir.


Bina yerleşimi

Madde 21 - İmar planları yapılırken, konut, ticaret, sanayi gibi fonksiyon bölgeleri arasında, yangın havuzları ve su ikmal noktalarının yapımına olanak verecek biçimde, yeşil kuşakların ayrılmasına ve bu yeşil kuşakların, yangın güvenliği açısından fonksiyon bölgelerini birbirinden ayırmasına özen gösterilecektir.


İmar planlarının tasarımında donatı alanları ile yerleşim fonksiyonları belirlenirken bina sınıflandırmalarındaki yangın önlemleri esas alınacaktır.


Yeni planlanan alanda bitişik nizamda teşekkül edecek imar adalarının uzunluğu 75 metreden fazla olmayacaktır. Uzunluğu 75 metreden fazla olan bitişik nizam yapı adalarında, yangın güvenliği...