29 / 04 / 2024

bina vergisi 2014

bina vergisi 2014

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar bu Kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki 2014 yılında bina vergileri ne zaman ödenecek? İşte bina vergisi 2014...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Servet vergisi tartışmaları gündemde!

Ülkemizde de ilave bir servet vergisi getirilmesi gündeme geldi. Özel Servet Vergisi, servet unsurlarından ayrı ayrı alınıyor. ‘Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi (Bina Vergisi, Arazi Vergisi, Değerli Konut Vergisi) ’ bu kapsamda vergilendiriliyor.

Emekliler bina vergisinden muaf!

Gelir Vergisi Kanunu’nun 103’üncü maddesine göre, yazılı tarifenin ikinci gelir diliminde yer alan tutarı geçmeyen her türlü menkul sermaye iradı gelirleri, indirimli (sıfır) bina vergisi oranından yararlanmaya engel teşkil eden gelirler arasında değerlendirilmeyecek.

Bina vergisi nedir? Bina vergisi nereye ödenir?

Kara ya da su üzerinde bulunan kalıcı yapılardan dolayı belediyelere bina vergisi ödeniyor. Peki Bina vergisi nereye ödenir? İşte bilinmesi gereken tüm detaylar...

Arazi emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için ödeniyor. Mesken ve işyerleri için bina vergisi; arsa ve araziler için ise arazi vergisi ödeniyor. Peki, arazi emlak vergisini kim öder? Mükellefiyet ne zaman başlar?

Bina emlak vergisi nasıl ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan binalar bu Kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, bina vergisi nasıl ödenir? 2015 yılı için bina vergisi ne kadar?

Kira gelir vergisi ikinci taksiti ne zaman?

Kira gelir vergisi 2014 yılı içerisinde ev veya işyerini kiraya veren kimseler ödüyor. Verginin ilk taksiti Mart ayında ödendi. Peki, 2015 yılı için kira gelir vergisi ikinci taksiti ne zaman?

Ödenmeyen emlak vergisine her ay için yüzde 1.40 gecikme zammı uygulanacak!

Emlak vergisi iki farklı vergiden oluşur. Bunlar; "Bina Vergisi ve Arazi Vergisi". Vergi oranlan yan taraftaki tabloda yer alıyor. Emlak vergisinin "yüzde 10'u" tutarında "Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Katkı Payı" var.

Geçici emlak vergisi muafiyeti!

Turizm işletmelerine dahil binalar için geçici emlak (bina) vergisi muafiyetinin uygulanmasında geçerli olan belgeler ve süreler hakkında esaslar Emlak Vergisi Sirküleri ile açıklanıyor. İşte geçici emlak vergisi muafiyeti...

Gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi son günü 2015!

Gayrimenkul sermaye iradı vergisi, 2014 yılında sahip oldukları mal ve hakları kiraya verenler tarafından 2015 yılında ödeniyor. Peki, beyana dayalı vergi olan gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi son günü 2015 ne zaman?

Gayrimenkul gelir vergisi beyanname süresi uzatıldı mı?

Gayrimenkul gelir vergisi, 2014 yılı içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. Peki, gayrimenkul gelir vergisi beyanname süresi uzatıldı mı?

Emlak vergisi 2014 son ödeme! 1 Aralık 2014!

Gayrimenkuller için ödenen vergilerin başında emlak vergisi geliyor. İki taksit halinde ödenebilen verginin 2. taksiti Kasım ayında ödeniyor. Emlak vergisi 2014 son ödeme tarihi ise 1 Aralık 2014..

Maslak, Ayazağa ve Huzur Mahallesi emlak ve çevre temizlik vergisini nereye ödeyecek?

Şişli'den Sarıyer'e geçen Maslak, Ayazağa ve Huzur Mahalleleri'ndeki ev sahipleri emlak ve çevre temizlik vergisi 2014 yılı 2'inci taksitini hangi belediyeye ödeyecek? İşte Ayazağa, Maslak, Huzur mahallelerinin ödeme yapacağı belediye...

2014 yılında elde edilen kiraların vergisi ne zaman ödenecek?

Gelir Vergisi Kanununda gereğince kira gelirleri için vergi ödeniyor. 2013 yılında elde edilen kira gelirlerinin vergisi 2014 yılında ödendi. Peki, 2014 yılında elde edilen kiraların vergisi ne zaman ödenecek?

bina vergisi 2014 Haberi

bina vergisi 2014

Bina vergisi 2014!

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar bu Kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Bina Vergisini, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor. 


Bir binaya paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında vergi mükellefi olurken; Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar. 


Bina vergisi mükellefiyeti; 

a) 33 üncü maddenin (1) ile (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde ise bu duruma bağlı olarak takdir işleminin yapıldığı tarihi, 


b) Dört yılda bir yapılan takdir işlemlerinde takdir işleminin yapıldığı tarihi, 


c) Muafiyetin sukut ettiği tarihi, 


Takip eden bütçe yılından itibaren başlar. 


Yanan, yıkılan, tamamen kullanılmaz hale gelen veya vergiye tabi iken muaflık şartlarını...