30 / 04 / 2024

bina vergisi bedeli

bina vergisi bedeli

Konut, işyeri ve bina gibi gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemek ile yükümlü olduğu bina vergisi ne kadar? Bina vergisi için ödenecek tutar nasıl hesaplanıyor? İşte bina vergisi hesaplamaları...

Bina enkaz bedeli nedir?

Bina enkaz bedelinin ne olduğunu ve nasıl hesaplandığı merak ediliyor. Bu konuda son zamanlarda oldukça internette arama yapılıyor. İşte merak edilen bina enkaz bedeli!

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Servet vergisi tartışmaları gündemde!

Ülkemizde de ilave bir servet vergisi getirilmesi gündeme geldi. Özel Servet Vergisi, servet unsurlarından ayrı ayrı alınıyor. ‘Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi (Bina Vergisi, Arazi Vergisi, Değerli Konut Vergisi) ’ bu kapsamda vergilendiriliyor.

Emekliler bina vergisinden muaf!

Gelir Vergisi Kanunu’nun 103’üncü maddesine göre, yazılı tarifenin ikinci gelir diliminde yer alan tutarı geçmeyen her türlü menkul sermaye iradı gelirleri, indirimli (sıfır) bina vergisi oranından yararlanmaya engel teşkil eden gelirler arasında değerlendirilmeyecek.

Bina vergisi nedir? Bina vergisi nereye ödenir?

Kara ya da su üzerinde bulunan kalıcı yapılardan dolayı belediyelere bina vergisi ödeniyor. Peki Bina vergisi nereye ödenir? İşte bilinmesi gereken tüm detaylar...

İstimlak bedeli sadece bina değerinden mi hesaplanır?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''İstimlak bedeli sadece bina değerinden mi hesaplanır?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

Emlak vergisi bedeli nasıl belirleniyor!

Emlak vergisi bedeli nasıl belirleniyor? Vergi yılı içerisinde alınan konutların bedelinin belirlenmesi nasıl olur? Emlak vergisi hangi tarihler arasında ödenir? İşte tüm soruların yanıtları..

Arazi emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için ödeniyor. Mesken ve işyerleri için bina vergisi; arsa ve araziler için ise arazi vergisi ödeniyor. Peki, arazi emlak vergisini kim öder? Mükellefiyet ne zaman başlar?

Bina emlak vergisi ödeme zamanı 2015!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene, yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde de ödenebiliyor. İşte bina emlak vergisi ödeme zamanı 2015..

Emlak vergisi beyannamesi bina formu!

Emlak vergisi, arsa, arazi ve binalar için ödeniyor. Taşınmazın satın alındığı sene vergiden eski malik sorumlu olurken, yeni malikin belediyeye beyanname vermesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi bina formu..

Bina emlak vergisi nasıl ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan binalar bu Kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, bina vergisi nasıl ödenir? 2015 yılı için bina vergisi ne kadar?

Bina ruhsatı bedeli 2015!

Bir arsa üzerinde bina inşa edebilmek için binaya belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Bu ruhsat için gerekli belgeler ile birlikte belediyenin imar birimine müracaat ediliyor. Peki, bina ruhsatı bedeli 2015 ne kadar?

Çevre temizlik vergisi bina dereceleri!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince bu vergi, konut ve işyerleri için farklı şekilde tahsil ediliyor. İşyerleri için vergi hesaplaması bina grup ve derecelerine göre hesaplanıyor. Peki, çevre temizlik vergisi bina dereceleri nelerdir?

Çevre temizlik vergisi bina grupları!

Çevre temizlik vergisi işyeri ve meskenler için ödeniyor. İşyerlerinin vergi bedeli, taşınmazın hangi bina grubu ve derecesinde olduğuna göre hesaplanıyor. Peki, çevre temizlik vergisi bina grupları nelerdir?

bina vergisi bedeli Haberi

bina vergisi bedeli

Bina vergisi ne kadar?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan gayrimenkuller için ödenmesi gereken bina vergisi için ödenecek bedeller, her sene yeniden değerleme oranlarına bağlı olarak değişiyor.


Gayrimenkulün rayiç bedeli üzerinden emlak vergisi oranları hesaplanarak, ödenecek bina vergisi bulunuyor. "Bina vergisi ne kadar?" sorusunu yanıtladıktan sonra 2013 yılı bina vergisi oranlarına değinelim.


2013 yılı bina vergisi oranları:

Normal Yörelerde:

Meskenlerde      Binde 1

Diğer Binalarda Binde 2

Arazilerde Binde 1

Arsalarda Binde 3


Belediye sınırları ve Mücavir alanlarda:

Meskenlerde      Binde 2

Diğer Binalarda Binde 4

Arazilerde Binde 2

Arsalarda Binde 6


Bina vergisi ne zaman ödenir?

Bina vergisi iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksitleri, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Buna...