16 / 05 / 2024

bina vergisinin başlaması

bina vergisinin başlaması

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye'de yer alan tüm taşınmaz mallar için vergi ödeniyor. Peki, yeni taşınmaz mal sahipleri için vergi mükellefiyeti ne zaman başlar? ina vergisi ne zaman başlar? Ne zaman biter?

Ramazan ayının başlamasıyla zincir marketlerde et fiyatları yüzde 14 zamlandı!

Et ve Süt Kurumu’nun sabit fiyat kampanyasına İstanbul Perakendeciler Derneği ‘evet’ demesine rağmen üyelerinin çok az bir kısmı katıldı. Zincir marketlerde ise Ramazan ayının başlamasıyla birlikte fiyatlara başlamasıyla yüzde 14 zam geldi.

Av yasağının başlamasına 15 gün kala balıkçılar isyan etti: Balık bitti, deniz kurudu!

Kötü bir av sezonu geçiren balıkçıların çoğu yasağın başlamasını beklemeden paydos etti. Balık azaldığı için fiyatlar da yüksek. Balıkçıların ortak görüşü kıtlığın üzerine koyarak devam edeceği şeklinde.

Yalvaç OSB'nin faaliyete başlaması meclis gündeminde!

Yalvaç Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyete başlaması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Riskli Yapı Bina Kartı başvuru!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında 'Riskli Yapı Bina Kartı' düzenlemesi  TBMM'ye sunuldu. Peki Riskli Yapı Bina Kartı nedir? Riskli Yapı Bina Kartı nasıl alınır? İşte Riskli Yapı Bina Kartı başvuru...

İzmir ve Manisa’da acil yıkılması gereken 53 bina 1407 bağımsız birim var!

SÖZCÜ, resmi yetkililer tarafından hasar tespit çalışmaları sonrasında düzenlenen bilgi notuna ulaştı. Buna göre İzmir ve Manisa’da ağır ve acil yıkılması gereken bina sayısının 53, bağımsız birim sayısının ise bin 407 olduğu belirlendi. 

Balıkesir Devlet Hastanesi ek bina inşaatı bir an önce başlamalı!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Balıkesir halkının şehirdeki devlet hastanesini eskisi gibi güçlü bir hastane olarak görmek isteğini belirterek, ek bina inşaatının başlaması gerektiğini söyledi...

Moskova'daki inşaat şirketlerinin çalışmaya başlamasına Putin'den onay!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'daki sanayi ve inşaat şirketlerinin 12 Mayıs 2020 tarihinden itibaren çalışmalarına yeniden başlamasına yönelik planları desteklediğini belirtti.

Ordu'da heyelan nedeniyle 12 bina boşaltıldı!

Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle 12 bina tahliye edildi. Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, son haftalarda ciddi yağış aldığını ve kar sularının erimeye başlamasıyla bazı mahallelerde heyelan ile göçüklerin olduğunu belirtti...

Emlak Bankası'nın tekrar faaliyete başlaması için çalışıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın 93 yıllık mirası ve tarihi var. Bankanın tekrar faaliyete başlaması için yoğun çalışmalar yürütüyoruz." ifadelerini kullandı...

Konut metrekare fiyatlarının 3 bin 500 TL'den başlaması gerekir!

Bugün kapılarını açan CNR Emlak 2017 Fuarı ve aynı zamanda düzenlenen CNR Emlak Zirvesi'ne yoğun ilgi gösterildi. Fuara katılan Nazmi Durbakayım; ''Konut metrekare fiyatlarının 3 bin 500 TL'den başlaması gerekir'' dedi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü yerleşkesindeki iki bina yıkılacak!

Ağır hasar gören Ankara Emniyet Müdürlüğü yerleşkesindeki iki bina yıkılacak. İhale sürecini tamamlayan firmanın, hafta içerisinde çalışmalarına başlaması bekleniyor.

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit dönemi başladı!

Kasım ayının başlaması ile birlikte gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren vergi dönemi de başladı. Bu ay içinde emlak ve çevre temizlik vergisinin ikinci taksitlerinin ödenmesi gerekiyor..

Uludağ Üniversitesi'nin Mimarlık Fakültesi'ne yeni bina geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ndeki Mimarlık Fakültesi'ne yeni bina yapacak. Başkan Altepe, üniversitenin şehrin gelişimine daha fazla katkı sağlaması için gereken desteğin vereceğini belirtti.

bina vergisinin başlaması Haberi

bina vergisinin başlaması

Bina vergisi ne zaman başlar?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye'de yer alan tüm taşınmaz mallar için vergi ödeniyor. Her sene ödenmesi gereken emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Verginin ilk taksit ödemeleri, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor. 


Peki, yeni taşınmaz mal sahipleri için vergi mükellefiyeti ne zaman başlar? ina vergisi ne zaman başlar? Ne zaman biter?


Emlak vergisi kanununda yer alan esaslara göre, taşınmazın edinim tarihini takip eden sene mükellefiyet başlıyor. Edinim yılında vergiyi eski malik ödüyor. Söz konusu esaslar şu şekilde sıralanıyor:


Bina vergisi mükellefiyeti;

a) 33 üncü maddenin (1) ilâ (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde ise bu duruma...