27 / 04 / 2024

Av yasağının başlamasına 15 gün kala balıkçılar isyan etti: Balık bitti, deniz kurudu!

Av yasağının başlamasına 15 gün kala balıkçılar isyan etti: Balık bitti, deniz kurudu!

Kötü bir av sezonu geçiren balıkçıların çoğu yasağın başlamasını beklemeden paydos etti. Balık azaldığı için fiyatlar da yüksek. Balıkçıların ortak görüşü kıtlığın üzerine koyarak devam edeceği şeklinde.



Et fiyatlarındaki rekor artışa balık da çare olamadı. Av yasağının başlamasına 15 gün kala balıkçılar isyanda. Denizlerde balık neslinin azalması ve yeterince av yapılamaması fiyatlara yansıyınca vatandaş da artık balık yiyemez oldu.

Balıkçıların ortak görüşü şöyle: “Balık artık eskisi gibi bol değil az, yok denecek kadar az. Sezonun kapanmasına 15 gün kaldı. Büyük balıkçıların çoğu şimdiden paydos etti. Bu kıtlık, üzerine koyarak devam eder. Bolluk olmaz. Önümüzdeki yıl bugünleri ararız.”

Av yasağının başlamasına 15 gün kala balıkçılar isyan etti: Balık bitti, deniz kurudu!

1 KİLO İSTAVRİT OLMUŞ 100 LİRA

Trabzonlu balıkçılardan Gökmen Aydın vatandaşın alım gücünün olmadığını belirtirken şu ifadeleri kullandı: “Hamsi her yıl artarak azalıyor neredeyse bitme noktasına geldi, zaten Nisan'ın 15'inde sezon kapanıyor. Somon, istavrit, mezgit, levrek, çupra, barbun gelirse, işte bunları vatandaşa satacağız. İnşallah kıt gelmez, biraz bol gelir de vatandaşta yer. Somon 70-75 liradan olur. Levrek, çupra zaten standart fiyatları. İstavrit desen 80-100 arası, mezgit 75-50 civarında satılıyor.”

Vatandaşların bu fiyatlardan yine de memnun olduğunu belirten Aydın şöyle devam etti: “Ete göre ucuz görünüyor. Ama vatandaşlarda para olacak ki alacak. Olmadı mı nasıl alacak vatandaş? Şu anda kıymanın fiyatı 230-240 civarında, somonun kilosu 70 lira. Vatandaş hangisini alacak? Gelip balık alacak. Tavuk kaç lira? 75 lira. Balık 70 lira. İki tane balık alsa bir aileyi doyurur.”

 


Geri Dön