10 / 05 / 2024

Av yasağının başlamasına 15 gün kala balıkçılar isyan etti: Balık bitti, deniz kurudu!

Av yasağının başlamasına 15 gün kala balıkçılar isyan etti: Balık bitti, deniz kurudu!

Kötü bir av sezonu geçiren balıkçıların çoğu yasağın başlamasını beklemeden paydos etti. Balık azaldığı için fiyatlar da yüksek. Balıkçıların ortak görüşü kıtlığın üzerine koyarak devam edeceği şeklinde.



HAMSİ ARTIK ELİNİ AYAĞINI ÇEKTİ

Av yasağının başlamasına 15 gün kalırken, balık tezgahlarında çeşit ve bolluk azaldı. Trabzon’da balıkçılık yapan Muzaffer Özsandıkçı, balık olmadığı için fiyatların yükseldiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Hamsi artık çıkmadığı için vatandaşlar; istavrit, mezgit, çupra, levrek, somon gibi balıkları tercih ediyor. Vatandaşların balığa ilgisi hep var ama fiyatlardan şikayetçi. Balık az olunca fiyatlar da artıyor doğal olarak. “

Balıkçı Turgay Memiş ise şunları söyledi: “Bu aya kadar gayet iyi şekilde hamsi çıktı. Zaten Karadenizliler hamsiye sevdalıdır. Ama artık bu balık çıkmıyor. İstavrit, mezgit, somon; var. Özellikle somon Karadeniz'den çıkıyor. Tanesi 50 lira ile 90 lira arasında değişiyor. Kilo fiyatı 60 liraya denk geliyor. Çupra, levrek, mezgit, istavrit gibi balıklara şu anda ilgi var.”

 


Geri Dön