05 / 05 / 2024

bina yalıtımında dikkat edilmesi gerekenler

bina yalıtımında dikkat edilmesi gerekenler

Eskişehir’de kış mevsimi öncesi apartmanlarda yalıtım işleri hızlanmaya başladı. İyi bir yalıtım sağlanmış binalardaki aylık yakıt tüketimi ve harcama kalemini yarı yarıya düşürebildiği belirtiliyor.

Yalıtım yaptırmadan önce okuyun! Yalıtım hakkında en çok sorulan 9 soru ve cevabı!

İzocam, "Isı yalıtımı zamanla etkisini kaybeder mi? Yalıtım, yaz aylarında çatı katlarındaki bunaltan sıcaklara çare olur mu? Yalıtımla faturalarımda ne kadar tasarruf sağlarım?..."  sorularına açıklık getirdi.

İzocam, toplu konut projelerindeki yalıtım hizmetleriyle dikkat çekiyor!

İzocam, hastanelerden okullara, fabrikalardan enerji santrallerine, ticaret merkezlerinden AVM’lere, öğrenci yurtlarından toplu konutlara kadar Türkiye’nin birçok önemli projesinde yalıtım danışmanlığı hizmeti sunuyor.

Garanti BBVA'dan Bireysel Çevreci Bina Yalıtımı alışveriş kredisi için İzocam’la işbirliği!

Garanti BBVA, müşterilerine sunduğu kolay, hızlı ve sorunsuz alışveriş kredisi süreciyle yalıtım yatırımlarını kolaylaştırarak İzocam kalitesi ile binalardaki enerji verimliliğinin artmasına katkı sağlıyor.

Ev sahibi yalıtım yaptırmıyorsa dikkat!

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında “Kiracının yalıtım yaptırılmasını isteme hakkı var mı? sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı tüm şehirlerimizde binaların tamamında uygulanmalı!

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm kentlerde depreme karşı güvenli, enerji verimli ve konforlu binalara sahip olmak için ısı, su, ses ve yangın yalıtımının binaların tamamında uygulanması gerektiğine değindi.

Konutların yüzde 80'inde yalıtım yok!

ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, "Türkiye'de yaklaşık 10 milyon civarında bina var. Bu 10 milyon civarında binanın yüzde 80'inde yalıtım yok veya çok kötü yalıtım uygulamaları var" dedi.

Binalarda yalıtım ile doğal gaz faturasında tasarruf!

İzocam, artan doğalgaz fiyatları ve yaklaşan kış koşullarında faturaları düşürmek için bina yalıtımının sağlayacağı avantajlara dikkat çekiyor. İzocam Genel Müdür Yardımcısı Doruk Özcan, yalıtım ile doğalgaz faturalarının yaklaşık yüzde 60 oranında düşürülebileceğini söyledi...

Isı yalıtımıyla faturanızı yüzde 50 düşürebilirsiniz!

Isı yalıtımıyla faturanızı yüzde 50 düşürmeniz mümkün. Peki ısı yalıtımında nelere dikkat edilmeli?

Bina yalıtımında Avrupa'nın en büyükleri arasındayız!

BETEK Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, bina yalıtım malzemesi üretiminde Avrupa’nın en büyük pazarı olduğumu açıkladı. Küçükoğlu, ''Ülkemizdeki 22 milyon konutun yüzde 80’i hâlâ yalıtımsız. Gidilecek çok yol var'' dedi.

MAPEI uyarıyor: Isı yalıtımı için doğru malzeme kullanımı şart!

Yapı endüstrisinde tamamlayıcı ürünler geliştiren dünyanın önde gelen üreticisi MAPEI, ısı yalıtımında doğru malzeme kullanımı konusunda tüketicileri uyarıyor...

Su yalıtımı depremden koruyor!

Topraklarının yüzde 92'si deprem kuşağında olan Türkiye'de, betonarme binaların ayakta kalabilmesi için su yalıtımı yaptırılması zorunlu hale getirildi. Rutubetten uzak, sağlıklı mekanlar sağlayan su yalıtımının maliyeti ise bina maliyetinin yüzde 5'ini geçmiyor. 

Kırklareli Üniversitesi'nin yalıtımında İzocam kullanıldı!

İzocam, verdiği yalıtım danışmanlığı hizmetiyle her ihtiyaca uygun çözümler ve ürünler sunuyor. Şirket, Türkiye'nin önemli projelerinin tercihi olmaya devam ediyor.

Konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu oluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Yeni Otopark Yönetmeliği ile konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu hale geliyor.

bina yalıtımında dikkat edilmesi gerekenler Haberi

bina yalıtımında dikkat edilmesi gerekenler

Eskişehir’de kış mevsimi öncesi apartmanlarda yalıtım işleri hızlanmaya başladı.

Bu yıl yazın çok sıcak geçmesinin, önümüzdeki kış mevsimi havaların çok soğuyacağı şeklindeki toplumdaki genel yorumlar üzerine apartman sakinlerinin binalarını yalıtım malzemeleri ile mantolamaya daha hız verdiği belirtiliyor. Binalardaki yalıtım ısı kaybını önlerken, ödeme anlamında da aile bütçesine yakıtın az kullanılması açısından azımsanmayacak ölçüde bir kazanç sağlıyor. İyi bir yalıtım sağlanmış binalardaki aylık yakıt tüketimi ve harcama kalemini yarı yarıya düşürebildiği belirtiliyor. Apartmanlardaki yalıtım harcamasının kullanılan malzemenin kalitesi ve işçiliğe göre daire başına yaklaşık 2 bin liraya mal olduğunu, bu giderin birkaç yıllık daha az yakıt ödemesi ile karşılandığı...