02 / 05 / 2024

bina yenilik ve ilaveler

bina yenilik ve ilaveler

Kat mülkiyeti kanunu yenilik ve ilaveler hususunda yer alan hükümlerine göre, binaya yapılacak yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor...

İstanbul'da kontrollü yıkıma rağmen iki günde 2 bina çöktü!

Dün Esenyurt'ta 6 katlı binanın, yıkımı sırasında çökme meydana gelirken, bugün de Kadıköy'de bir bina çöktü ve bir işçi enkaz altında kaldı... İşte detaylar...

Beklenen oldu! iPhone 15 Plus görücüye çıktı: İşte özellikleri ve açıklanan fiyatı

Apple, uzun bir bekleyişin ardından Wonderlust etkinliğinde yeni iPhone 15 serisini tanıttı. Serinin ortanca modeli olarak öne çıkan iPhone 15 Plus, bir dizi yenilik ve geliştirme ile kullanıcıların ilgisini çekiyor.

10 senede 2 milyondan fazla bina yenilendi ve depreme dayanıklı hale getirildi! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 sene içinde 2 milyondan fazla bina yenilendiğine ve depreme dayanıklı hale getirildiğine dikkat çekti. Bakan Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve İstanbul'a da değindi. 

Kalebent Bina Site Ve Tesis Yönetim Limited Şirketi kuruldu!

Kalebent Bina Site Ve Tesis Yönetim Limited Şirketi Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Erdal Hamzaoğulları tarafından kuruldu.

Depreme karşı konut değil bina sigortalanmalı!

Türk Reasürans'ın Genel Müdürü Selva Eren, "Konut yerine “bina” sigortalanmalı. Bir deprem anında, o bina komple yeniden yapılacak şekilde tazminata konu olmalı" dedi ve "Bizim verdiğimiz tazminat ile bina yeni ve güvenilir halde yerini bulmalı" açıklamasında bulundu.

Büyük İstanbul depremi senaryosu: 48 bin ağır hasarlı bina!

İzmir’i yıkan deprem dikkatleri tekrar büyük deprem riski bulunan İstanbul’a çekti. İBB’nin yaptığı son çalışmalara göre İstanbul’da olası bir depremde 100 binlerce bina orta ve üstü hasar görecek. 48 bin bina ise ağır hasar görecek. 

Ataşehir'de riskli bina boşaltılırken arbede yaşandı!

Ataşehir'de riskli binanın boşaltılması sırasında bina sakinleri ve belediye görevlileri arasında tartışma çıktı. Olayın büyümesini polis ekipleri engelledi.

Özgür Alçı Dekorasyon Bina Tamir ve Bakım İşleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özgür Alçı Dekorasyon Bina Tamir ve Bakım İşleri Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Özgür Sönmez Gömeç tarafından kuruldu...    

Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı'nı 5 bin kişi ziyaret etti!

TOKİ, Emlak Konut, KİPTAŞ ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle düzenlenen A-TECH- Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı'na 5 binin üzerinde ziyaretçi katıldı.

Bu bina Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarını isyan ettirdi!

İstanbul’da uluslararası kuruluştan yeşil belgesi olan bir binaya yapılan incelemeyle ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk çıkan sonuçlara isyan etti.

İzmir Göç ve Mübadele Anı Evi yarın açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Kasaplar Meydanı’nda restore ettiği 113 yıllık tarihi bina “Göç ve Mübadele Anı Evi” olarak hizmete açılıyor.

Zeytinburnu’nda yıkılan bina konut ve ticaret alanı oldu!

Zeytinburnu’nda, geçen yıl riskli yapı olduğu gerekçesiyle boşaltılan bina kendiliğinden çökmüştü. Binanın bulunduğu alan kentsel dönüşüm kapsamında “Yoğunluklu Konut alanından”, “Ticaret ve Konut alanına” alındı.

Ankara'da 2 katlı metruk bina çöktü!

Ankara’da 2 katlı metruk bina çöktü ve bina çökmesi çevrede paniğe yol açtı.

bina yenilik ve ilaveler Haberi

bina yenilik ve ilaveler

Kat mülkiyeti kanunu yenilik ve ilaveler!


I - Faydalı olanlar: 

Madde 42 – Kat malikleri, anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamazlar; ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılır. 

Engellilerin yaşamı için zorunluluk göstermesi hâlinde, proje tadili kat maliklerinin en geç üç ay içerisinde yapacağı toplantıda görüşülerek sayı ve arsa payı çoğunluğu ile karara bağlanır. 


Toplantının bu süre içerisinde yapılamaması veya tadilat talebinin çoğunlukla kabul edilmemesi durumunda; ilgili kat malikinin talebi üzerine bina güvenliğinin tehlikeye sokulmadığını bildirir komisyon raporuna istinaden ilgili mercilerden alınacak tasdikli proje değişikliği veya krokiye göre inşaat, onarım ve...