02 / 05 / 2024

bina yönetici defterleri

bina yönetici defterleri

Kat malikleri bina toplantısında, anagayrimenkul ile ilgili esaslara karar veriliyor. Bina yöneticisinin toplantıda tutması gereken defterler bulunuyor. İşte, bina yönetimi için gerekli defterler!

Ankara Emniyet Müdürlüğü yerleşkesindeki iki bina yıkılacak!

Ağır hasar gören Ankara Emniyet Müdürlüğü yerleşkesindeki iki bina yıkılacak. İhale sürecini tamamlayan firmanın, hafta içerisinde çalışmalarına başlaması bekleniyor.

Türkiye Varlık Fonu için neden yabancı yönetici aranıyor?

Türkiye Varlık Fonu’nun yabancı yönetici transferine yönelik haberler gündemde. 32 milyar liralık ve 200 milyar dolara ulaşması beklenen Türkiye Varlık Fonu’nun yönetimi için Türk yönetici yok mu? İşte Dünya Gazetesi Köşe yazarı Kerim Ülker'in yazısı...

Maltepe’de 3 katlı bina yıkıldı!

İstanbul Maltepe’de 3 katlı bina yıkıldı. İşçiler üzerine bastıkları beton blokları balyozlarla kırdı.

Aydın'daki dönüşümde 803 bina yıkıldı!

Aydın'da geçen yıl kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 803 binada, risk tespiti yapıldı. Riskli olduğu belirlenen 754 bina, yıkıldı. Dönüşüm için evleri yıkılan bin 130 aileye, şimdiye kadar toplam 10.8 milyon TL kira yardımı verildi.

Safir Bina Yönetimi Ve Servis Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Safir Bina Yönetimi Ve Servis Hizmetleri Limited Şirketi 12 bin TL sermaye ile bugün Serap Yürür ve Perihan Eryıldız imzasıyla kuruldu.

Ödenemeyen aidatların icra takibi bina yönetimleri için yeni kazanç kapısı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, bazı bina yönetim firmalarının, vatandaşın geç ödediği her aidat borcu için ayrı ayrı icra dosyası açarak haksız kazanç sağlamaya çalıştığını savundu. Şahin "75 liralık bir aidat için tüketiciden 600 lira çıkıyor" dedi.

Akmerkez GYO yönetici sorumluluk sigortası yaptırdı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Akmerkez GYO yönetici sorumluluk sigortası yaptırdı.

Saf GYO yönetici sorumluluk sigortası yaptırdı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, toplam yıllık sorumluluk limiti 5 milyon dolar olara yönetici sorumluluk sigortası yaptırdı.

Konsept projeleri bina yönetimine değer katıyor!

Gülçin-Tezcan Okay çiftinin kurduğu ve Cem Babaoğlu'nun üst düzey yönetici olduğu First Class Trust Union, konsept projelerle profesyonel bina yönetiminin İzmir'deki öneminin giderek arttığını açıkladı.

Bilinçli Bina Yöneticisi kavramının kriterleri belirlenmeli!

“Bilinçli Bina Yöneticisi” kavramının kriterlerinin belirlenerek bir standarda oturtulması gerektiğinin altını çizen İsmail Kibici, Avrupa ülkelerinde uygulanan bina yöneticilerine yönelik sertifika programlarının, ülkemizde de zorunlu olmasını önerdi.

Astim Bina Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Astim Bina Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi, Yaşar İnel Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 2 Eylül'de Şişli'de kuruldu.

Profesyonel bina yönetimine sahip projelerin değeri yüzde 20 arttı!

First Class Trust Union'ın Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, profesyonel bina yönetimine sahip projelerin değerinin yüzde 15 ile 20 seviyesinde arttığını söyledi. Okay, konut ve ticari alanların kiralanması konusunda profesyonel çözümler ürettiklerini belirtti.

Sakarya Adapazarı'nda 3 katlı bina yıkıldı!

Sakarya’nın Adapazarı İlçesi'nde belediyenin kaçak yapı olarak belirlediği 3 katlı bina yıkıldı. Bu kapsamda yapılan çalışmalara mahalleli tepki gösterdi.

bina yönetici defterleri Haberi

bina yönetici defterleri

Bina yönetimi için gerekli defterler!

Kat Mülkiyeti Kanunu esaslarına göre, anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetiliyor ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartiyle, bu kurul tarafından kararlaştırılıyor.


Bina yönetiminin kanun gereğince oluşturulması zorunlu tutuluyor. Bina yönetimin oluşturulması için maliklerden biri toplantı yapılması adına çağrı yapabiliyor. 


İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtiliyor. Kat malikleri bina ile ilgili kurallara yapılan bu toplantılarda karar veriyor. 


Bina maliklerinin özel durumlar dışında yılın belli gününde toplantı düzenlemesi gerekiyor. Apartman yönetimiyle ilgili hukuki anlaşmazzlıklarda genel kurul karar defteri mahkemeye sunuluyor. 


Apartman yöneticisinin tutması ve saklamakla yükümlü olduğu defterler bulunuyor. Kat Mülkiyeti Kanununa göre,  her takvim yılının bitmesinden başlayarak bir ay içinde yönetici tarafından notere kapattırılması zorunlu oluyor. 


Defter...